4sAd píše:Mám dotaz ohledně výměny brzdové kapaliny. Dělal jsem to kdysi na autě bez ABS a logicky teď mám strach, abych něco někde nepokazil. Jaký je přibližný postup výměny? Já bych na to šel asi takto:
1) Otevřít odvzdušňovák na čelistech pravé zadní brzdy a odsát brzdovku tak, aby v nádobce na brzdovku neklesla hladina pod MIN. Dolít novou brzdovku. Znovu odsát na čelisti, dokud nebude brzdovka čirá. Zopakovat na levém zadním, pravém předním, levém předním. Tím by se do vedení brzdovky měla dostat čerstvá kapalina.
2) Opět v pořadí pravé zadní, levé zadní, pravé přední, levé přední odvzdušnit.
Beda píše:Ano tvym postupem nic nepokazis, zrovna se chystam na to same az budu prezouvat, akorat si musim objednat tu brzdovku, protoze jsem koukal, ze tu moji oblibenou nemaji v Autokelly, maji tam jen tu na verzi bez ESP.
Beru tudle Ate DOT 4 SL.6 (ESP/ASR)
Tak se po 108 tis. km chystám na první výměnu brzd (později, než jsem myslel, destičky a kotouče mám koupeny už asi předloni...) Přední destičky i kotouče jsou na hraně, zadní destičky mají ještě asi 4mm, ale vyměním už rovnou vše... Jenom jsem na pochybách, jak kompletně rovnou vyměnit i brzdovou kapalinu (objednána ATE dle rady Bedy výše