1. dotaz
flyer píše:... Ale co se ted vyvrbilo,kdyz dam zpatecku,nazapne se parkovaci displej.Takze parkuju jen na senzory a zrcatka.Svagr co delq v nemecku v KIA mi rekl,ze problem neni v kamere,protoze kdyby to bylo kamerou,tak se mi zobrazi aspon cerny displej a stema barevnyma carama.Proste kdyz dam zpatecku,tak je displej porad stejny,tzn bud je zobrazeno radio,nebo mapa,neco cokoli co tam je,ani to nezmizi.Googloval jsem vsude a i na youtube i v anglictine,nemuzu nic najit.Pritom kdyz dam zpatecku tak svetla vzadu sviti bile jak maji,takze nejaky ten spinqc co reaguje na tu paku je asi ok.Senzory vzadu taky fungujou.Delal jsem i tovarni nastaveni a pak i novy system,ale ani jedno nezabralo.Netusis co by to mohlo byt?Diky za info Peta
Moje odpoved
Beda píše:Zdar.
Jak jsem cetl tvuj prispevek postupne, tak jsem to videl na spinac, ale jestli se ti sepnou couvaci svetla, tak pak uz mas jen moznost overit nasledujici:
- ze na kameru opravdu jde napeti po zarazeni R
- ze kamera neposila pres signalovy vodic zadny obraz
- zkusit na radio napojit jinou kameru
Jaky typ radia mas?
B.
2. doplnujici informace
flyer píše:Ahoj, dekuji, zkusim promerit, mozna i jinou kameru, Mam original radio co tam bylo odjakziva, mam sorento XM (II) rocnik 2013, 2.0, 110 kW, radio jsem nemenil. Nevim zda je mozne, ze by tohle ovlivnovala treba antena, co vede do radia.Ukazlo se totiz, ze byla uvolnena a vubec nebyla natesno na strese,v zime jsem metlou sundaval snih a najednou antena upadla,zustal na pevno jen plosnak.Posilam foto.Tak jsem ji zkusil jen tak nasadit na ten plosnak, v zadni casti plosnaku je takova packa,jak byva na tmalych sklenenych valcovych pojistkach a do te packy zacvakl kontakt co byl na te uvolnene antene,antena drzela,akorat urcite pronikala vlhkost k plosnaku.V te dobe mi ale kamera skoro rok nefungovala.Tzn. ze se tam ta vlhkost mohla dostavat uz driv a mohlo to pak treba zpusobit staly zkrat nekde v te jednotce a nejak to mohlo treba vyblokovat dalsi veci, treba kameru, ale to jen spekuluji. Antena se mi mezi tim nekde ztratila za jizdy a tak ji asi budu muset asi celou sehnat novou a tamto co zbylo demontovat,mam ten plosnak prelepeny paskou,radio nenaladim,ale auto v klidu zamknu i na velkou vzdalenost i bez chybejici anteny.Jinak to radio ma CD,USB,AUX,navigace,system kazdy rok aktualizuji,muzu poslat fotku raria,vubec nevim co bych k tomu radiu napsal