ta cast s nerezovym tesnenim je uz urobena, diky super vdaka za radu fotil som to a daval sharovat, ale zatial na ten google link so vstrekmi
Tam, kde sa davalo tesnenie bolo zanesene az na 1/2 priemeru.
Zistil som, ale ze bolo zapchate odvetravanie motora ta cast co to malo stekat spat, cistili sme aj to, je to akoby retencna nadrz, kam sem tam pri dychani splechne olej okoby to co plava na polievke tak sa to usadi a stecie spat dole, ale spodok sa zapchal a olej tiekol do sania. ;-(
!!!Odporucam pri kazdej vymene oleja, vybrat preventivne ten kovovy sifon odvetravania a poriadne ho vycistit a potom presusit horucovzdusnou pistolou. !!!
Je z toho kopec problemov.
o inom je, ze sa z jeho vnutra odlupuje farba

vid
http://www.turba.sk/o_turbach.htmhlavne:
pretlak v kľukovej skrini, môže byť príčinou:
upchatý alebo znečistený odvetrávací systém
Co je moj pripad a preto to vydrbalo nastastie mierku oleja a zacal som to riesit.
Preto, ked sme minuly rok menili prasknuty kryt valcov a pre to davali von vstreky,
(Pozor na poradie vstrekov, ako som neskoro zial zisti, lebo ked sa pomiesaju treba nacitat do RJ nanovo poradie tusim podla 7 miestneho kodu

boli tieto zadrbane od oleja.
Tak to teraz cistime cele aj to turbo preventivne.
Kia je odstavena a chodim boxerom 2005 94kw a meganom 1997 55kw
pretlak v kľukovej skrini, môže byť príčinou:
upchatý alebo znečistený odvetrávací systém
mam problem s cistenim turba
ma meniacu sa geometriu a je to cele zadrbane.
Original u inych sa to da rozsrubovat z predu rozobrat vycisti a nabrusit nalapovat do zrkadloveho lesku
Problem je v tom, ze ten nas ma skrutky zozadu

vid ND z Ciny
https://www.aliexpress.com/item/Turboch ... 177.1g2GBctj by to trebalo vylisovat a tak rozobrat vycistit a vylestit do zrkadloveho lesku - nemal by sa potom na to tak lahko prichitit sajrajt
Miro moje ruky a moj radca sa s tym babral 2 hodiny a boji sa, ze pri vylisovani sa to dodrbe a bude treba kupovat nove
Tak to cistime zlozene. (bez Mira by som sa asi do nicoho z casovych dovodov nepustal)
Vylisoval to uz niekto vycistil a nalisoval spat?
Ci ked sa vylisuje treba novy nd bo sa to znici, ako napr simering a musi ist novy?
Ja to cistim zlozene.
Dalsi problem je stred.
Turbo bolo menene je tam rok 2013 byvalym majitelom v zaruke.
Mirovi sa zda, ze uz ma volu.
Bolo by to treba nechat tlakovat ci nepusta olej, skontrolovat volu a vyskusat vyvazit ci sa da.
Vsetko bolo OK ja som to chcel len preventivne precistit.
Vyvazovat treba preventivne ako kolesa vtedy je 100% istota.
Inak sa to moze az postupne rozmlatit.
To VGT, ale bolo zadrbane dost.(Vid linka aliexpres to je to co sa zaniesie.)
Asi by to trebalo cistit preventivne 30000-40000 km.
Inak to VGT a ERG este isli ale tazko, dobre, ze to preventivne cistim.
pred tym isli ale teraz to ise 3-4x lahsie
Tie sracku usadeniny robia svoje.
Uvidim tak o 3-4 roky pri dalsom cisteni, ale teraz s uzavretym ERG a fungujucim odvetranim, ci tam bude tolko sajrajtu.
Stastie, ze to riesim, mohlo sa odrbat vsetko cele auto postupne.
u predajcu sa tvaria, ze 5 r. auto ma ist do srotu a ma si kupit nove.
Co si myslite o castejcich vymenach olejov a prechodu na riesi olej, pri starsich autach na
www.turba.sk