Ochrana motoru

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Ochrana motoru

Příspěvekod c.cermak » 24.03.2010 08:12

Zdravím všechny.Nemáte někdo zkušenosti s přípravkem Xeramick???Mám na motoru 90 tisíc a bylo mi doporučeno použít tento přípravek.Prý ochrání motor a sníží tření.Díky za rady.
c.cermak Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Ochrava motoru

Příspěvekod c.cermak » 24.03.2010 08:15

Podrobnosti na :http://www.xeramic.cz/
c.cermak Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: Ochrava motoru

Příspěvekod Stefi » 24.03.2010 10:17

já jsem vůči těmto produktům skeptický, a odolný, dřív jsem to skoušel ale jen ty na bázi teflonů, a mám dojem že jsem ještě do 120 nalil ten co měl jakoby pokovovat do převodovky, ale rozdíl jsem nezaznamenel, to je jako přidat piliny do vyběhaného diferáku, metoda našich dědů a u mne to pamatoval i táta :? ,jsem za přípravky, které pomohou rozpustit karbon a jiné usazeniny, no keramický prášek i když jemňoučký :shock: :shock: necháputo je jemný smirgl... :roll:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Re: Ochrana motoru

Příspěvekod Paust » 05.04.2010 21:48

S tímto zkušenosti nemám, ale něco podobného jsem lil do 120-cítky, do motoru. Nakonec to dopadlo tak, že asi po 30000km, se motor zadřel, protočily se šály na klikovce. Takže co se týče lití čehokoliv do motoru, kromě oleje, jsem k tomu velmi skeptický a vřele nedoporučuji.
Paust Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod kaduz » 06.04.2010 08:13

já si myslím, že do motoru který má najeto 90 000km je to úplně zbytečný. Kdyby si měl najeto 300 000 km, tak to je věc jiná. Myslim si, že motor uděláš nejlíp, hlavně pravidelnou výměnou oleje a zkrácením jeho výměného inervalu. Můj názor :)
Kia Ceed SW 1.6 GDI TOP
kaduz Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2015)
86000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Jarda K » 10.07.2012 10:39

Možná to píši již po sezóně, ale nedá mi to.

Xeramic byl před cca 15ti lety velkou novinkou. I hoši ze Světa Motorů pěli ódy. Tak jsem zakoupil. Na Passatu jsem měl vždy svíčku v prvním válci tmavší (asi horší kroužky). Xeramic jsem, pln naděje, aplikoval dle návodu: při výměně oleje dáti o 0,5l méně, olej zahřát, nalít Xeramic a jezdit a čekat zázraky.
V polovině olejového cyklu jsem vymontoval svíčky. A ano, již jsem nepoznal, která je z prvního válce. Všechny čtyři byly stejně šedé. Ovládla mě spokojenost s útratou 950,- kč za tu plechovku s keramickým kouzlem. Ale vždy je něco za něco.
Při další výměně oleje jsem uzřel, jak mi ze starého vymontovaného filtru teče čistý olej. Světlounký oproti zakalenému z motorové vany. Hle! Xeramic sice cosi vytěsnil, ale především utěsnil olejový filtr!! Tak jsem rok jezdil na obtok a olej nefiltroval.
Chudák Pašák se tak stal testérem. Přežil. Já jsem vyléčen ze zázračných přípravků do olejů.
Jarda K Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod dany88 » 30.07.2012 03:58

Proč ti to doporučili? Má to nějakej pádnej důvod? Na 90 tis.je třeba sorento jak mladík (2,5crdi)... :)
dany88 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sorento (2005)
120000 km @ 8-11 l/100km

Příspěvekod Jarda K » 06.08.2012 16:07

Proč mu to doporučili? Chtějí mu prodat nový motor. Proto!
Jarda K Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod Prokeš » 08.08.2012 07:56

hlavně to tam nelej,je to asi 10 let co sme to použily , otec to někde dostal použito do Java 90 a do motorové pily,obojí kleklo zadřelo se, takže už nikdy nic podobného.....
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí