Ahoj,
Mám 3 body, co by som chcel poriešiť:
1. chcem sa spýtať, či sa Vám stáva, resp. ako často sa vám stane, že sa vám objaví hláška (Sorento 2023 - 2,2 CRDi) o prebiehajúcej regenerácii filtra pevných častíc - DPF?
Mám za to, že normálne regenerácia prebieha skryte, nenápadne a teda keď už sa objaví kontrolka "Nevypínajte motor, pokračujte v jazde", tak je to už nútená regenerácia?
Na Sorente mám cca 22 tis km a už som to videl 2x, vždy cca po 10tis km. Ako to je u vás? Jazdím spravidla dlhšie trasy, ale samozrejme občas auto dlhšie stojí a prípadne urobí len pár km denne - a hlášku som videl práve po dlhšom staní a po sérii kratších jázd - napr. 3xkrátke a pred tým 500km.
2. Taktiež sa mi stáva, keď auto dlhšie stojí - cca 7 - 10dní, tak je úplne akokeby zaspaté, napr. sa nezačne sám otvárať kufor, keď mám kľúč vo vrecku. Po naštartovaní mi príde, že niektoré veci sú resetnuté, vypnuté (dnes po 10 dňoch napr. bola komplet vypnutá klimatizácia) a po naštartovaní bola aj zmenená grafika palubovky - tá ale po pár sekundách dala do posledne nastavenej varianty.
3. A stále mám problém s funkciou vnútornej cirkulácie vzduchu pri vjazde do tunelov, alebo pri zapnutí ostrekovačov. Proste sa vnútorný okruh nespustí, aj keď je to v nastaveniach zvolené. Pri vjazde do tunelu sa zobrazí síce hláška "blokuje sa prívod vzduchu", ale vnútorný okruh sa nezapne. V servise nevedeli s tým pomôcť, alebo sa im skôr nechce toto riešiť, no pri aute v záruke budem chcieť aj toto doriešiť, máte nejaký tip na čo mám právo, prípadne ako to riešiť?
Vďaka!
PS: ako vkladáte obrázky? Asi nemám na to práva...
Edit: Beda diky, pripajam fotku palubky...