od dedojozef » 12.08.2012 23:26
Z pohľadu strojára je to pre mňa nepochopiteľné, a už vôbec nerozumiem prečo si dal vymeniť vstreky a čerpadlo. Ak vstreky a čerpadlo plnia svoju úlohu pri nižších rýchlostiach a kratších tratiach, alebo časových úsekoch, prečo by mali náhodne zlyhať pri vyšších rýchlostiach trvajúcich dlhší čas, ako hovoríš pri jazde po diaľnici vyššou rýchlosťou. Podľa mňa je určite chyba v riadiacej jednotke motora, ktorá ovláda a kontroluje jeho činnosť. Chybu asi nedokáže identifikovať ani pripojenie na servisnú diagnostiku, podmienky práce motora v servise sú iné, ako pri jazde po dialnici, vek tvojho automobilu, uvádzaš ročník 2005, nasvedčujú, že by mohlo ísť o nedokonalý elektrický kontakt, ktorý sa prejaví iba pri jazde vysokou rýchlosťou a dlhšie trvajúcou jazdou ( zvýšenou teplotou prerušený elektrický kontakt). Z pohľadu elektrotechnika túto poruchu môže spôsobovať nestabilita parametrov menovitých hodnôt základných prvkov elektronických obvodov pri zvýšenej záťaži (teplote). Takúto poruchu je veľmi ťažké identifikovať. Na tvojom mieste by som sa pokúsil aspoň o mechanické rozopnutie a zasunutie konektorov elektrovodičov v blízkosti extrémne teplotne namáhaných miest motorového priestoru a všetkých snímačov pre riadiacu jednotku motora, oxidácia vie urobiť svoje. Aspoň viem, čo ma čaká už za pár rokov, tiež mám podobný motor D4EA rok výroby 2009 model 2010.
dedo jozef SPORTAGE FL FREEDOM 2.0 CRDI/4WD 105 555 km