KIA Sportage 2013-pískanie za zadným ľavým svetlom

Trápí Vás něco na voze?

KIA Sportage 2013-pískanie za zadným ľavým svetlom

Příspěvekod ladlen » 08.10.2021 17:42

Mal už niekto skúsenosť, že mu na KIA Sportage 2013 začal zvuk, podobný pískaniu v Tv, keď zapnú už len monoskop? A píska to stále, pri zapnutom motore, vypnutom motore, aj pri uzamknutom aute. Je to na mieste, kde sú ľavé vonkajšie zadné svetlá, v dutine za nimi, aj sme sa so synom pokúsili svetlo odmontovať, ale nešlo to. Napokon na videu aj tak vidieť, že tam by sme asi nič nezistili, lebo tam je ešte plech. Vie mi niekto povedať, čo sa tam nachádza a čo by mohlo tak pískať? Po 8 rokoch používania a v lete úplne vynovenom aute, nová spojka, nové brzdy, kotúče, nové pružiny vpredu a k tomu ťažné zariadenie-guľa na nosič bicyklov, ma to dosť zarazilo.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: KIA Sportage 2013-pískanie za zadným ľavým svetlom

Příspěvekod barny70 » 09.10.2021 18:19

S pískaním skúsenosť nemám, ale svetlo som menil, takže s vyberaním áno.
Povolíš tie 2 (či 3?) skrutky vzadu ktoré sú vidieť keď otvoríš 5. dvere a potom už len ťahať/tlačiť svetlo smerom dozadu.
Ide to dosť ťažko, v jednom videu som videl že si pomáhali drevenou "špachtľou" ktorou "tlačili ten cíp svetla naboku spredu.
V tých miestach je totiž zospodu ako keby hlavička skrutky ktorá je vedená v koľajničke, takže preto to neide odtiahnuť od karosérie.
Takže ako vravím, len tlačiť svetlo smerom dozadu - ide to ťažko, ale ja som to potom robil holými rukami (keď už som vedel čo a ako).
Sportage 2011 1,7 CRDi EX
Obrázek
barny70 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (6) TOP sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (11)

Kia Sportage III (2011)
162000 km @ 6.4 l/100km

Re: KIA Sportage 2013-pískanie za zadným ľavým svetlom

Příspěvekod ladlen » 11.10.2021 23:42

ďakujem za radu, svetlo napokon nebolo treba demontovať. Pískanie sme objavili postupným vypínaním poistiek. A zabralo až vypnutie tej najnovšej na elektroinštaláciu v ťažnom zariadení, ktoré mi namontovali v júli. Takže pôjdem reklamovať.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Zpět na Závady