1.6 GDi - "cvakanie" motoru

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

1.6 GDi - "cvakanie" motoru

Příspěvekod nick » 21.04.2020 13:43

Zdravim, aktualne pozeram po Sportage III s motorom 1.6 GDi, nasiel som jeden kusok v bazari za zaujimavu cenu. najeto 155 tis. KM, r.v. 2011, kupene v CR, po 1. majiteli, kompletna servisna historia. Olej menen bohuzel po 30 tis.km cely cas...
Auto je po vsetkych strankach v poriadku, pouze sa kus bojim motoru. Pri studenom starte pocut relativne hlasne cvakanie - pravpodeodbne cerpadlo ? Po zohriani to kus utichne, ale pocut to stale. Na diagnostike mi to hodilo len jednu zavadu a to - obvod snimace polohy klikoveho hridele "A" - prerusovany. Zvuk motoru v otackach je zdravy, pouze ked to poklesne k volnobehu tak pocut ten specificky zvuk z casti motora kde je umiestnene cerpadlo. Vykon motoru je absolutne v poriadku, dokonca ide podstatne lepsie ako 2 kusy ktore som predtym pozeral... Inak co sa tyka vyberu z nejlevnejsich , tak tato je urcite v najlepsom stave :)

Ma niekto stym skusenost ? Sam bohuzel nemam nasiel som jednu temu tu ohladom toho, ale nenasiel som konkretnu odpoved a zda sa jedna o zavadu alebo bezny projev motoru. Nerad by som hned po kupe riesil nejaku vacsiu/nakladnu opravu motora. Pan v bazare bol ochotny a nasiel mi hyundai s rovnakym kodom motora, najeto 130 tis.km, zvuk bol hodne podobny, takmer rovnaky.

Auto planujem prestavit na LPG, je to "rozumne" ? Ma niekto zkusenost z dlhodobeho provozu na lpg a zivotnosti motoru ? Pripadne ktory system odporucate. S vyssou cenou prestavby pocitam pri motore s priamym vstrekom. Rocny najazd bude priblizne 35-40 tis.km, takze navratnost by tam bola celkom rychla. Mozno to nieje idealny motor na takyto najazd, ale diesel nechcem z dovodu vyssych servisnych nakladov a auto bude jazdit 90% kratsie trasy do 20km, avsak niekolko krat denne.

Budem rad za kazdu radu, celkom to specha, aby som vedel zda do toho ist nebo ne... Diky :)
nick Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: 1.6 GDi - "cvakanie" motoru

Příspěvekod Esperkac » 08.07.2020 15:58

Auto v bazáre s klepajúcim motorom???
Ked tam chces plyn preco nehladas auto napredaj co uz plyn má a motoru nic nieje?
Esperkac Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mazda Xedos (1998)
450000 km @ 8.3 l/100km

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí