od Rrado » 09.07.2015 18:29
hubo píše:@casco: Nie, nijako to nesúvisí s modelovým rokom. Skôr (aby som ospravedlnil rozprávky v niektorých servisoch), kedysi dávno TPMS moduly fungovali inak, ale tie čo sa dávajú do Sportage III a ix35 sú už moderné a nepotrebujú žiadny zásah. A ako som spomínal TPMS moduly v Sportage sú presne tie isté aj v ix35. Ja mám pre zimné kolesá originál disky a tak si prehadzujem kolesá doma sám - TPMS funguje bez problémov. Rovnako nie je problém, keď je TPMS v rezerve a tá je pri defekte daná na miesto ktoréhokoľvek kolesa.
Ja si myslím, že to kódovanie nesúvisí ani tak s tým, že by systém snímače nechytil, ako s tým, aby bolo správne nastavené ktorý snímač je na ktorom kolese - bez toho by sa mohlo stať, že napr. pri poklese v ľavom zadnom Vám bude svietiť pravé predné. Skúšal niekto po výmene prezutí pri poklese tlaku, či zobrazí aj správne koleso na prístrojovke? Je to len domnienka... takže ma nekameňujte.
Mne to totiž chytá snímače aj od susedných áut - teda v zime keď mám kolesá bez snímačov tlaku, ak zaparkujem pred showroom Kia, tak sa mi niekedy stane, že kontrolka prestane svietiť a tvári sa že všetko je OK - až kým opäť neprejdem nejakých 10-15km

Oranžová 2.0 CRDi 4x4 03/2011 - najnižšia spotreba 6,05l (leto, okresky) najvyššia 8,0l (oravské mrazy)
Spotreba podľa rokov: 2011 - 7,76 / 2012 - 7,05 / 2013 - 6,94 / 2014 - 6,73 / 2015 - 6,95 / 2016 - 6,72 / 2017 - 6,95