takže týždeň s Sportage 1.7 CRDi vo výbave GOLD X zbehol rýchlo
po presadnutí z Cee´du 1.4 Cvvt tiež vo výbave Gold...
motor, hluk a vyššie sedenie porovnávať nemôžem keďže to je jednoznačné no dám taký prvý dojem
teraz mám naviac vyhrievanie zadných sedadiel (predné aj zadné sa zohrievajú rýchlejšie ako v ceede), zatmavovacie vnútorné spätné zrkadlo, vyhrievané predné sklo v oblasti stieračov, asistent pre zjazd z kopca (asi nikdy nevyužijem), dažďový senzor (nechápem nastavenie lebo niekedy ako keby tie stierače malo vystreliť do preč) výduchy zo stredového tunela v zadu, usb konektor a 12v zástrčku vzadu
no na druhej strane mi tu chýba taký detajl ako tapacír dverí ktorý je len z plastu (či v daewoo espero, kia rio, kia ceed tak všade tam bol textil) a toto mi nejako príde ako lacnejšie riešenie, ďalej som už do dverí nevopchal 1,5 litrovú pepsi light
, a automatický dojazd okna je len na vodičovej strane aj to len smerom nadol (v ceede bolo na vodičovej aj na spolujazdcovej strane smerom hore i dole možno aj vzdadu ale to si už nepamätám lebo dávno bolo
), svetlá nemajú funkciu prisvecovania do zákrut a mám pocit, že celkovo použili viac tvrdých plastov pričom rozdiel v cene ceed a sportage je 10.000€
jazdné vlastnosti by som povedal, že sú podobné ako v nižšom ceede ale to sa ukáže neskôr keď budem môcť na letných pneu vyskúšať zákrutu ktorú som dal aj v 100vke... myslím si, že to pôjde aj v sportage no asi so strachom v očiach
a kebyže mi vedel niekto poradiť ako sa dostať k tým zadným svetlám ktoré vyzerajú ako z BMW
dajte mi vedieť
moc moc sa mi páčia a eeeešte detail... pri mojej výške 190cm mi prekáža lakťová opierka do ktorej narážam logicky lakťom pri zatáčaní vpravo 
[/align]

ďalej kvitujem senzor tlaku v pneu lebo dnes ráno ma po krátkej jazde upozornil na defekt, ktorý som si nevšimol ani po prejazde retarérom