Nová Kia Sportage

Re: Nová Kia Sportage

Příspěvekod vladislav » 11.12.2010 14:06

@KamZehr
Já jsem Ceeda taky mohl prodat privátně,je docela hodně vybavený nad standart,.Možná bych na tom něco málo vydělal..Ale takhle ho dám na protiúčet a budu mít klid..Nemusím se pak vůbec o nic starat..Auto je ještě v záruce ..Tak bez starosti..Jinak pravděpodobně půjdu na zimu do plechů...Ani tolik neřeším rozdíl v ceně...Straší mě pořád to přirezávání brzd..Mám to stát přes týden venku a nejezdím s ním moc....Přehazuji si kola taky sám ..Aspon něco si na tom autě mohu dělat.. Kromě mytí..:D
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod romero SK » 11.12.2010 15:10

Ahojte, správe som sa registroval a nedá mi reagovať :
Takže Novu Kiu sportage som si objednával 20.10.2010, mala prísť 13.12.2010, ale včera mi predajca oznámil, že auto tohto roku nebude, jedná sa o 1,6 GDI vo výbave EX ( je to tá najvyššia, máme trochu iné stupne výbavy ako v ČR ). a dokonca mi bohužial ani nevie povedať kedy by mohlo byť, takže som maximálne sklamaný, pritom ma stále ubezpečoval, že auto určite bude, dokonca predo mňou volal do žiliny, no večer mi telefonoval, že môžem mať diesel 1,7 ak mám záujem, dokonca údajne s nejakou kompenzáciou, lenže o diesel nemám záujem, dalšia vec je zimné obutie, ani s maximálnym nasadením sa mi nepodarilo zohnať zimné pneumatiky 215/70 R16, a samozrejme disky by som chcel hliníkove R16 originál KIA, ale tie tiež nie sú vyrobené, dalej som si objednával gumené rohože originál KIA, doplnky proste ešte nie sú vyrobené, takže neviem kedy bude auto, pneumatiky, disky, a ani doplnky , tak by som chcel vedieť aké máte skúsenosti, a ani netušim prečo mi predajca ponúka diesel, že ten by bol, ked ja mám záujem o benzín
Naposledy upravil romero SK dne 11.12.2010 15:24, celkově upraveno 2
romero SK Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod PetrLa » 11.12.2010 15:17

ta jejich logistika se mi zdá přinejmenším podivná ....jestli tohle je vyrábění podle toho co zákazník chce, tak to těžce pochybuji ....spíš to valí v sériích toho samého, aby nemuseli často dělat změny a udělali toho víc.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod vladislav » 11.12.2010 16:05

PetrLa to myslím vystihnul. :thu: .Mě taky prodejce říkal,že ted momentálně je výroba absolutně plná..A dělají se naftáky..Problém je i ten,že se dělá na stejné lince i iX35..A na ty auta se čeká také hodně dlouho..Nezbývá jen se obrnit trpělivostí..Taková je realita..Myslím,že těm co dojde trpělivost tak sáhnou po jiné dostupnějši značce..
Já vydržím.... :drink:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod luboss » 11.12.2010 16:52

A co tak kontaktovat tuto firmu? samozrejme tí čo o aute este len uvazuju http://kia-sportage-ii.autobazar.eu/ii-16-gdi-id1971642.html aj ceny maju velmi vyhodne
luboss Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 11.12.2010 17:37

vladislav píše:PetrLa to myslím vystihnul. :thu: .Mě taky prodejce říkal,že ted momentálně je výroba absolutně plná..A dělají se naftáky..Problém je i ten,že se dělá na stejné lince i iX35..A na ty auta se čeká také hodně dlouho..Nezbývá jen se obrnit trpělivostí..Taková je realita..Myslím,že těm co dojde trpělivost tak sáhnou po jiné dostupnějši značce..
Já vydržím.... :drink:

víš u nás ve fabrice jsou nám automobilky furt předhazovány jako vzor, jak že mají tu logistiku propracovanou. A v Žilině jak nám cpali do hlavy, že každé auto na lince může být jiné.....osobně si myslím, že jak kde na lince. Asi to neumí všechny....a ono je jednodušší to valit v sériích jak co kus to jiné auto.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod vladislav » 12.12.2010 11:56

Názor řidiče ,který má najeto 3000Km na Sportage 1,6 GDI..
.............................................................................................................................................................................................................
dnes 00:04 RastoPD
no nazdar ... tak ja toto "akoze" auto mam, zrovna s tymto "nepodarenym" malym motorom ... zhruba 2 mesiace ... je pravda, ze to nie je pretekar, a presedlal som don z Rovera 75, mal som automat, 1.8 benzin ... co tiez zrovna nebolo motorove terno. po takmer 2 mesiacoch, prejdenych 3200 km, ho hodnotim vcelku slusne, nakolko nie som pretekar, plne postacuje. dan za vyssiu spotrebu je logicka z vacsieho odporu vzduchu, predsa len to nie je Skoda Fabia, alebo nieco podobne ... ;-\ ... ale subjektivne sa citim v tom aute vcelku dobre ... zacal som na nom behat, ked prislo nahle ochladenie a hned na to oteplenie, cize som uz mal zimne gumy a vonku zrazu zostalo 16 stupnov. priemer vonku som mal pri maimalne hospodarnej jazde 6.20 litrov na 100 km, cez kopce nejakych 7.20, dialnica uz bola niekde inde. robil som testovacku na benzinovy dvojliter, ten sa mi zdal nepochopitelne lenivym, lenivsim ako 1.6 GDI, preto som sa rozhodol pre tuto motorizaciu. skoda automatu, ktory sa sem nedodava, 4 roky som bol nan zvyknuty. pokial ide kvalitu spracovania, som absolutne bez vyhrad, ziadne vrzukanie, trasenie, skratka nic ... balada o tichu. nedostatky vidim v pomalom nabehu kurenia, to sa nacakate, kym sa zohrejete, ale potom uz to bude sauna, a vo vyhlade dozadu ... to okno neskutocne skresluje, ked si myslim, ze je to za mnou ok, ked zacuvam a tak akurat, tak ked vyjdem z auta, mam tam skoro metrovu rezervu. cuvacie senzory ... idem domontovat za par drobnych vlastne aj s displayom, nie predrazene od vyrobcu. co by som vyzdvihol je fantasticky tah na 3. prevodovom stupni, ticho v kabine, dobre sedadla, prehladna a jednoducha palubovka. a v neposlednom rade priemerna spotreba. ako fanusik benzinov som spokojny ... diesel, to ja nemusim ... 8-s ... tempomat v serii je tiez parada.
.........................................................................................................................................................................................................................
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod romero SK » 12.12.2010 22:29

Tak ohľadom toho kúrenia ma v mojom prípade teší aspoň tá skutočnosť, že budem mať vyhrievané všetky sedadlá, teda ked sa toho auta vôbec dočkám :kia:
Vzhľadom na skutočnosť, že najazdím zhruba 10000 až 15000 km ročne, prakticky skoro všetko po meste a do práce, tak iná motorizácia ako 1,6 GDI pre mňa ani neprichádza do úvahy a čo sa týka výhľadu dozadu, tak dúfam, že to bude iba otázka návyku a potom to už pôjde v pohode
hlavne sa mi páči tá veta : balada o tichu, to je niečo čo na sportage určite odcením :thu:
romero SK Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod vladislav » 12.12.2010 22:39

@romero SK
To auto tiché je..Najel jsem 500km a mohu to jen potvrdit..S tím výhledem dozadu....Pokud budeš mít parkovací senzory tak je to bez problémů.Určitě jsou třeba.. ;) ..Na ten výhled vpřed a do stran si hodně rychle zvykneš... :D Ze začátku jsem si taky připadal divně..Ale po hodině jízdy bylo vše OK.. :thu:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod ladlen » 12.12.2010 23:03

Pre všetkých sklamaných čakateľov, i pochybovačov o logistike výroby Kia v Žiline. Kia v ZA má jediný problém, akútny nedostatok motorov, hlavne 2-litrov, benzínových i dieselových. Teraz už je problém aj s 1,6 GDI, zostávajú teda diesely 1,7. Ale tie každý nechce, tak sa ich snažia ponúknuť sklamaným čakateľom, lebo sa boja odstúpenia od zmluvy. Keď sa k tomu pridajú občasné zmätky Kianetu, tak to potom niekedy vyzerá naozaj blbo. Zatiaľ väčšina čakateľov je trpezlivá do jari, ale čo sa bude diať potom, to bude fakt zaujímavé. Nová motoráreň v Žiline bude hotová až o rok a hlavne Rusi by zobrali všetko, čo sa vyrobí.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod KamZehr » 13.12.2010 14:05

romero SK píše:Ahojte, správe som sa registroval a nedá mi reagovať :
Takže Novu Kiu sportage som si objednával 20.10.2010, mala prísť 13.12.2010, ale včera mi predajca oznámil, že auto tohto roku nebude, jedná sa o 1,6 GDI vo výbave EX ( je to tá najvyššia, máme trochu iné stupne výbavy ako v ČR ). a dokonca mi bohužial ani nevie povedať kedy by mohlo byť, takže som maximálne sklamaný, pritom ma stále ubezpečoval, že auto určite bude, dokonca predo mňou volal do žiliny, no večer mi telefonoval, že môžem mať diesel 1,7 ak mám záujem, dokonca údajne s nejakou kompenzáciou, lenže o diesel nemám záujem, dalšia vec je zimné obutie, ani s maximálnym nasadením sa mi nepodarilo zohnať zimné pneumatiky 215/70 R16, a samozrejme disky by som chcel hliníkove R16 originál KIA, ale tie tiež nie sú vyrobené, dalej som si objednával gumené rohože originál KIA, doplnky proste ešte nie sú vyrobené, takže neviem kedy bude auto, pneumatiky, disky, a ani doplnky , tak by som chcel vedieť aké máte skúsenosti, a ani netušim prečo mi predajca ponúka diesel, že ten by bol, ked ja mám záujem o benzín

Na zimní pneu a dosky se mrkni např. na http://www.pneu-servis.cz/. Já si myslím, že tam si možná vybereš.
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 13.12.2010 16:42

@KamZehr
http://www.pneu-servis.cz/
Diky za odkaz ..Do Třeboně to mám 30 km..Tak si tam mohu zajet osobně... :!: ;)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod KamZehr » 13.12.2010 17:06

vladislav píše:@KamZehr
http://www.pneu-servis.cz/
Diky za odkaz ..Do Třeboně to mám 30 km..Tak si tam mohu zajet osobně... :!: ;)

Já jsem si tam obejdnával zimáky a plech disky na Ceeda v r.2007 a úplně bez problémů, dovezli mi je až k baráku. Maj tam slušný ceny a dost velkej výběr. Zítra jdu objednat Sportage, tak uvidím jak pochodím, dám potom zprávu.
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 13.12.2010 17:10

Tak to držím palce..Já jsem jako na trní.. :lol:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod KamZehr » 13.12.2010 17:18

Mylel jsem, že to nechám až po Novém roce, ale to bych se asi dočkal až na podzim. Nerad se budu se Ceedem loučit, ale už se těším na novou Sportage. Jsme jak malí kluci. Už i manželka na ní pomalu žárlí.
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Sportage