od vladislav » 12.12.2010 11:56
Názor řidiče ,který má najeto 3000Km na Sportage 1,6 GDI..
.............................................................................................................................................................................................................
dnes 00:04 RastoPD
no nazdar ... tak ja toto "akoze" auto mam, zrovna s tymto "nepodarenym" malym motorom ... zhruba 2 mesiace ... je pravda, ze to nie je pretekar, a presedlal som don z Rovera 75, mal som automat, 1.8 benzin ... co tiez zrovna nebolo motorove terno. po takmer 2 mesiacoch, prejdenych 3200 km, ho hodnotim vcelku slusne, nakolko nie som pretekar, plne postacuje. dan za vyssiu spotrebu je logicka z vacsieho odporu vzduchu, predsa len to nie je Skoda Fabia, alebo nieco podobne ... ;-\ ... ale subjektivne sa citim v tom aute vcelku dobre ... zacal som na nom behat, ked prislo nahle ochladenie a hned na to oteplenie, cize som uz mal zimne gumy a vonku zrazu zostalo 16 stupnov. priemer vonku som mal pri maimalne hospodarnej jazde 6.20 litrov na 100 km, cez kopce nejakych 7.20, dialnica uz bola niekde inde. robil som testovacku na benzinovy dvojliter, ten sa mi zdal nepochopitelne lenivym, lenivsim ako 1.6 GDI, preto som sa rozhodol pre tuto motorizaciu. skoda automatu, ktory sa sem nedodava, 4 roky som bol nan zvyknuty. pokial ide kvalitu spracovania, som absolutne bez vyhrad, ziadne vrzukanie, trasenie, skratka nic ... balada o tichu. nedostatky vidim v pomalom nabehu kurenia, to sa nacakate, kym sa zohrejete, ale potom uz to bude sauna, a vo vyhlade dozadu ... to okno neskutocne skresluje, ked si myslim, ze je to za mnou ok, ked zacuvam a tak akurat, tak ked vyjdem z auta, mam tam skoro metrovu rezervu. cuvacie senzory ... idem domontovat za par drobnych vlastne aj s displayom, nie predrazene od vyrobcu. co by som vyzdvihol je fantasticky tah na 3. prevodovom stupni, ticho v kabine, dobre sedadla, prehladna a jednoducha palubovka. a v neposlednom rade priemerna spotreba. ako fanusik benzinov som spokojny ... diesel, to ja nemusim ... 8-s ... tempomat v serii je tiez parada.
.........................................................................................................................................................................................................................