Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu..

Re: Nová Kia Sportage SL/SLE-Zkušenosti a poznatky z provozu

Příspěvekod ladlen » 23.08.2013 22:03

Tak ešte nedávno nemožné sa stalo včera skutočnosťou, boli sme pre novú Kia Sportage 1,7 CRDI EX, farba Sund track. Cesta z Bratislavy, cez Nitru a B.Bystricu, spotreba 6,3, čo sa mi zdá celkom prijateĺné na úplne nezabehnutý motor. Po presadnutí do 6-ročného ceeda sa mi ten zdal nejaký tvrdý, hoci pred týždňom sme sa na ňom vrátili z dovolenky v Holandsku, a musím povedať, že sa na nemeckých diaľniciach držal naozaj statočne. Prejsť 700 km cez Nemecko, a stále rýchlosťou 150-160 na GPS, celkom za deň 1466 km, slušný výkon. Ceed ide po 6-ročnom používaní synovi, nám teda pripadla Sportage, ktorá sa mi hlavne v garáži zdá ako neskutočná "opacha".
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod grencer » 15.09.2013 12:37

Přeju ti hodně šťastných kilometrů s novým autem. Máme najeto 44 000 Km a jezdit mě pořád baví. Spotřebu máme podle auta 5,9 a podle našich výpočtů 6,1l/100km. Doufám, že si auto budete užívat stejně jako mi.
Sportage 1,7 CRDI 07.2011. Spotřeba 2013 - 6,25
grencer Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ladlen » 15.09.2013 21:41

Ďakujem za prianie, dôfam, že Sportage pôjde v šľapajach ceeda. Len sa mi zdá, že je to tu, na stránkach Sportage nejaké vymreté, to pred tromi rokmi tu bol frmol.-.)))
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod M@jkl » 15.09.2013 21:49

no to asi bude tím že jsme spokojený a auta jezdí bez problémů :D

M@jkl
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod KamZehr » 16.09.2013 14:17

Já jsem na 99,9 % spokojenej. :thu:
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod LUKY-007 » 16.09.2013 19:18

alebo to bude tym ze uz su jak tak vychytane chyby a neni co riesit :D (dufam)
< Everlasting Impression > < Room4More >
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ifoxhound » 16.09.2013 21:41

Ahojte.. ked uz sa bavime o tej spokojnosti - v poslednom case mi zacalo pri jazde po nerovnostiach nieco neprijemne vrzgat. Nie velmi, ale bez zapnuteho radia je to dost otravne. Vychadza to akoby spod predneho okna, respektive palubovky pred spolujazdcom. Viem, ze tieto zvuky mozu byt dost zavadzajuce a nakoniec vychadzat z uplne ineho miesta (uz som nieco podobne riesil). Zatial neviem najst co to sposobuje, preto by som sa pri tejto prilezitosti rad spytal, ci nema niekto podobnu skusenost a pripadne rady predtym, ako to zoberiem na prehliadku do servisu. Vopred dakujem za odpovede.
ifoxhound Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Rrado » 17.09.2013 11:36

Mne začalo tento rok niečo hŕkať v spolujazdcových dverách. :) Pod palubovkou resp. čelným sklom mi niečo zvykne klepať jedine v zime pri nižších teplotách. Bavil som sa o tom s chalanom čo robí u jedného zo subdodávateľov Kie pri ZA a vravel, že pokiaľ to nie je jednoznačne niečo ako uvoľnený šrób alebo súčiastka ktorá tam lieta (podľa zvuku), ale len vŕzganie a pod., že to nemá veľmi zmysel riešiť. Tak to tak aj beriem. Nie je to limuzína vyššej triedy, aj keď - pri novom aute to samozrejme naštve.

Ale všimol som si nedávno jednu vec - svetielko ktoré je na strope nad prednými svetlami má na jednej strane na tom sklíčku šedivé fľaky. Neviem čo to môže byť. Skúsim to odfotiť a prehrať v priebehu dneška. Nemá to ešte niekto? Opäť nič čo by obmedzovalo funkčnosť a použiteľnosť auta, no nemalo by sa to asi diať?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Oranžová 2.0 CRDi 4x4 03/2011 - najnižšia spotreba 6,05l (leto, okresky) najvyššia 8,0l (oravské mrazy)
Spotreba podľa rokov: 2011 - 7,76 / 2012 - 7,05 / 2013 - 6,94 / 2014 - 6,73 / 2015 - 6,95 / 2016 - 6,72 / 2017 - 6,95
Rrado Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod ifoxhound » 17.09.2013 15:35

Toto je zevraj sposobene klimatizaciou. Detaily preco a ako to vznika zial neviem. Ja to mam podobne flakate vratane vnutrajska odkladoveho priestoru na okuliare. Uz som premyslal ako to vycistit ale zatial sa mi to nechcelo rozoberat. Myslim, ze mi aj tu uz niekto pisal, ze to je "problem" aj pri inych znackach, nielen KIA.
ifoxhound Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Rrado » 17.09.2013 15:40

Vďaka za info ifoxhound, momentálne to riešiť tiež neplánujem. Ale aspoň som múdrejší. ;)
Oranžová 2.0 CRDi 4x4 03/2011 - najnižšia spotreba 6,05l (leto, okresky) najvyššia 8,0l (oravské mrazy)
Spotreba podľa rokov: 2011 - 7,76 / 2012 - 7,05 / 2013 - 6,94 / 2014 - 6,73 / 2015 - 6,95 / 2016 - 6,72 / 2017 - 6,95
Rrado Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod ifoxhound » 17.09.2013 16:00

Za malicko, tiez dakujem! ;)
ifoxhound Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod jarino1978 » 18.09.2013 22:21

o tom vŕzganí ( pocitovo palubovka ) som už tu niekde písal. Spôsobuje to prach a špina medzi tesnením v mieste plastového krytu pod stieračmi a čelným sklom. Pomôcka je jednoduchá : vyfúkať, vyčistiť a namazať WD-čkom.

KIA SPORTAGE 2012 , 2.0 CVVT, 4WD, výbava EX + navigácia+cúvacia kamera+center+SW+18" AL + parkovací asistent
jarino1978 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage III (2012)
25200 km @ 8.3 l/100km

Příspěvekod Patrik1974 » 21.09.2013 21:24

Rrado píše:Mne začalo tento rok niečo hŕkať v spolujazdcových dverách. :) Pod palubovkou resp. čelným sklom mi niečo zvykne klepať jedine v zime pri nižších teplotách. Bavil som sa o tom s chalanom čo robí u jedného zo subdodávateľov Kie pri ZA a vravel, že pokiaľ to nie je jednoznačne niečo ako uvoľnený šrób alebo súčiastka ktorá tam lieta (podľa zvuku), ale len vŕzganie a pod., že to nemá veľmi zmysel riešiť. Tak to tak aj beriem. Nie je to limuzína vyššej triedy, aj keď - pri novom aute to samozrejme naštve.

Ale všimol som si nedávno jednu vec - svetielko ktoré je na strope nad prednými svetlami má na jednej strane na tom sklíčku šedivé fľaky. Neviem čo to môže byť. Skúsim to odfotiť a prehrať v priebehu dneška. Nemá to ešte niekto? Opäť nič čo by obmedzovalo funkčnosť a použiteľnosť auta, no nemalo by sa to asi diať?

Vybrat sklicko vycistit zelektrizovane necistoty usadene a cakatzase 2 roky. To ma aj mercedes :lol:
Kia Sportage III ( MY 2012), 2.0 CVVT,2WD, Cassa White, EX+príplatková full výbava.
Obrázek
Patrik1974 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage III (2012)
49800 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod mir.jar » 22.09.2013 10:36

skus si odklopit ten odkladaci priestor na okuliare, tam urcite najdes podobne flaky. Proste sa tam kondenzuje voda a ked sa to miesa s prachom vznikaju flaky.
Kia Sportage 2011, 2.0 CRDi, predny nahon, vybava EX + doplnok: cuvacia kamera, GPS, subwoofer, stredovy reprak
mir.jar Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)
Nejvzdálenější účastník srazu (4)

Kia Sportage III (2011)
70000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod LUKY-007 » 22.09.2013 12:07

jj toto som mal aj v skodovke - na bielom plaste stresnej schranky to bolo vidiet riadne, teraz mam kia cierny interier tak ma to netrapi :P
< Everlasting Impression > < Room4More >
LUKY-007 Muž
Fanda vozů Kia

PředchozíDalší

Zpět na Sportage