KIA SOUL - prvá jazda

Re: KIA SOUL - prvá jazda

Příspěvekod Prokeš » 29.10.2009 15:15

Tak dnes objednáno, Kia Soul 1.6crdi komfort červená([tomato red). Jdu si pro ní konec příštího týdne , odečteno 30 tisíc z ceny na šrotovné a zimní obutí plus elektrony ,koberečky a vana do kufru zdarma .Už se těším, až jí přivezu tak napíšu první pocity, tak čau.... :drink: :drink:
Prokeš Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vladislav » 29.10.2009 16:43

Prokeš píše:Tak dnes objednáno, Kia Soul 1.6crdi komfort červená([tomato red). Jdu si pro ní konec příštího týdne , odečteno 30 tisíc z ceny na šrotovné a zimní obutí plus elektrony ,koberečky a vana do kufru zdarma .Už se těším, až jí přivezu tak napíšu první pocity, tak čau.... :drink: :drink:

Tak at ti to jezdí... :thu: :thu:
Měl jsem ted Soula 14dní. Jako náhradní vozidlo z Hradce....Tak jsem trochu porovnával se Ceedem..
:drink:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Pete62 » 29.10.2009 22:58

vladislav píše:
Prokeš píše:Tak dnes objednáno, Kia Soul 1.6crdi komfort červená([tomato red). Jdu si pro ní konec příštího týdne , odečteno 30 tisíc z ceny na šrotovné a zimní obutí plus elektrony ,koberečky a vana do kufru zdarma .Už se těším, až jí přivezu tak napíšu první pocity, tak čau.... :drink: :drink:

Tak at ti to jezdí... :thu: :thu:
Měl jsem ted Soula 14dní. Jako náhradní vozidlo z Hradce....Tak jsem trochu porovnával se Ceedem..
:drink:

Tak to je prima, ze si to porovnaval, a este lepsie, ze si to sem napisal, ze si to porovnaval. Podnetna informacia, vsetci su urcite radi, teraz vieme, ze si porovnaval. Lebo keby si to nenapisal, ze si porovnaval, nikto by nevedel, ze si porovnaval. Supeer a dik moc. :drink: :drink: :thu: :thu:
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 30.10.2009 07:14

@pete62
Pokud si přehledl tak jsem tu odpověd směřoval na Prokeše..Je od nás z Jindřichova Hradce....Možná by stálo za to si to znovu přečist co jsem napsal..Přeji ti hezký den Vladislav.. :D
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Pete62 » 30.10.2009 14:35

! "vladislav" píše:
30.10.2009 15:30 Smazán obsah příspěvku...Pokud máš k tomu nějaké výhrady tak přes soukromé zprávy...Pokud se bude toto opakovat dostaneš varování..Vladislav
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod titanus » 30.10.2009 15:33

myslim si ze uz stacilo OT a vratime sa spat k teme SOUL - Prva jazda, ostatné veci nech sa riesia cez SZ a poprosim bez osobnych utokov a sarkazmu na jednotlivych respondentov... dakujem

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod mbiron » 31.10.2009 11:43

Taky sem mel moznost testnout Soulika a moje konecne hodnoceni je, ze bych do tohoto vozu nesel. Co mi vadi nejvice na tomto modelu je maly kufr. Jizdni vlastnosti jsou uspokojive ale s nejslabsim motorem trochu unavena jizda. Skoda je, ze interier nebyl volen z mekceneho plastu jako tomu je treba u Cee´du, pusobi to na me trochu studene ale jako druhe auto do rodiny nebo pro nejakou mladou slecnu, proc ne. Pokud bych mel hodnotit znamkou tak bych dal 2-
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 31.10.2009 13:19

S jakým nejslabším motorem montují se jen 2 1,6 benzín nebo nafta, oba jsou vcelku dobré tak co bys chtěl.... :drink:
Prokeš Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod mbiron » 31.10.2009 21:09

Slusel by tomu dvoulitr podle me je ta sestnactka benzin slaba.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod slava » 01.11.2009 02:22

mbiron píše:Slusel by tomu dvoulitr podle me je ta sestnactka benzin slaba.

Hele, jaká slabá, co tím chceš naznačit? Jeli jsme v Soulu čtyři šikovní udělaní moravstí šohaji(já jsem řídil, heč)a padla slova "Kdo by to byl řekl, že se dá jet po polní cestě stočtyřicet". Ani jsem si neuvědomil jak rychle jedeme.Tak je to dobré auto. Samozřejmě hned noha z plynu. A s jízdními vlastnostmi jsme byli spokojeni všichni čtyři. A kdo jiný může lépe ohodnotit vůz :kia: než majitelé vozů :kia: :yes:
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 01.11.2009 12:56

Najezdil jsem na Soulu 1000 Km...Měl právě ten motor 1,6 benzín 93Kw pokud se nemýlím..Je to plně dostačující motorizace podle mého názoru..Já s ním uháněl 160km/h a byla tam rezerva...zátah ten motor má více než slušný.... s tím autem pěkně cvičí..Jiná otázka pak ovšem je spotřeba,ale ta je u benzínu 1,6 všeobecně....Myslím optimální pro toto auto je ten nafták..Jinak moc pěkně se do toho auta nastupuje..nádherný výhled z pozice řidiče...vzbuzuje pozornost a respekt u ostatnich svou výškou a robustností....
Na druhou stranku je slabina v kufru....v přilišné tvrdosti podvozku...A co jsem vypozoroval je třeba si dát pozor na otlučené prahy od kamínků za zadními dveřmi... toto mě u auta při najezdu 12 000Km dost nemile překvapilo..
Jinak nechci srovnávat toto auto se Ceedem....patří do kategorie o třidu níže Ria...To je můj názor i názor prodejců.. :D
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Pete62 » 03.11.2009 10:50

Nie, ze by to bolo dolezite, ale zaradit Soul „...patří do kategorie o třidu níže Ria“ sa mi nezda nijak dobre.
Do kategorie o triedu nizsie ako Rio, tam je Picanto a tam podla mna urcite nepatri ziadnym parametrom. Ak Vladislav myslel o triedu nizsie ako Ceed, to znamena po bok Ria, tak ani to sa mi nezda. Predajcovia nazyvaju toto a podone auta (Toyota Urban Cruiser,...) ako (mestsky) crossover, alebo novinari ho zrovnavaju aj s mensimi MPV ako C3 Picasso, Honda Jazz...
Ked som sa pri kupe rozhodoval medzi Ceedom a Soulom, Soul ma zaujal (mimo ine) prave vacsim vnútornym priestorom a vzdusnostou. Ceed je sice o nieco dlhší (13 cm) ale zas Soul je o tu istu hodnotu vyssi. Pripada mi az schizofrenicke vycitat Soulu 340 l kufor (zhodna velkost ako Ceed) a pritom ho zaradit do kategorie s Riom (270 l kufor) a neporovnatelnym vnutornym priestorom.
Je lahke podla nejakeho parametru (razvor, dlzka...) vytrhnuteho z kontextu zaradit auto to skatulky nejakej triedy, ale, ci je to spravne...?
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod titanus » 03.11.2009 11:20

len vysvetlim ze cesky veta patří do kategorie o třidu níže Ria, znamena ze patri do kategorie k RIU nie este nizsie....ono priradenie Soula do kategorie je vzdy vecou pohladu...kazdy vybera ine kategorie podla ktorych bude auta posudzovat...so soulom som mal tu cest a vnutorny priestor pre posadku je vynimocny a podla tohto kludne sup ho do kategorie crossover, avsak batozivnovy priestor - hoci na papiery udavaju 340L je z praktickeho hladiska takmer nevyuzitelny - uzky a vysoky :no: na druhej strane kazdy si kupi take auto ktore mu vyhovuje a ako tu uz bolo pisane Soul je idealne ako druhe auto do rodiny :yes: ja mam ceeda sw a dost casto krat este musim sklapat aj sedacky takze z toho hlasika je pre mna soul len ako auticko pre priatelku na nakupy...ak by som dnes rozmyslal nad kupou druheho auta asi by to bol SOUL :yes:

ono napriklad aj YETY ma podvozok z octavky a ze by som ho radil do rovnakej kategorie :no: vsetko je to vec pohladu...a kedze sme na diskusnom portali kazdy ma na svoj nazor pravo :yes:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 03.11.2009 13:42

@pete62
Právě toto byl jeden z důvodů proč jsem se nechtěl pouštet do srovnávání Ceeda a Soula...I když si mě k tomu tak vehementně nabádal. :D Každý si hají to své auto ...Jinak myslel jsem samozřejmě do třídy Ria...Neni proto si to zas nějak vysvětlovat jinak...Já nejsem žádný odborník přes typy aut..,,Proto bych nepoužíval v reakcích na můj názor slova schizofrenické atd..To opravdu není zapotřebí..
Do třidy Ria toto auto zařadil můj prodejce a měl určitě na mysli jizdni vlastnosti apod...Ten kufr je na tento typ auta hodně malý to jsme se shodli už při premieře vozu na srazu Kia clubu v Dolnisu...A bylo nás tam poměrně dost..Co jsem mohl posoudit tvrdost podvozku tak na 15 palcovych kolech po stejné trase jako jezdím se Ceedem byl rozdíl více než znatelný..v neprospěch Soula..Určitě máš v tomto mnohem větší přehled nežli já..Napsal jsem jen svůj názor na toto auto po ujetí 1000km..Jedno mě ale nemile překvapilo..A to byli otlucené prahy za zadnimi dveřmi..S tímto problemem se take potykali nekteři majitelé Ceedů..Neber tento můj názor jako nějaké oponování spíše jen vysvětlení..Přeji ti hezký den...
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Prokeš » 07.11.2009 16:48

Tak dnes jsem si ho přivezl ,Soul 1,6 Crdi comfort ,červená. První pocit :doopravdy dobrý motor ,měl jsem Vectru B 1,6 benzín proti tomu ten Soul nesrovnatelné , ten motor je doopravdy super , jináč výhled taky dobrej,měřím 188cm a prostor okolo sebe vynikající ,při odběru auta najeto na tachometru 4km , kufr to už tu bylo řečeno tisíckrát ale jsme 3 a za rok už budeme 2 ,takže nám stačí. Takže mám najeto pár km takže až ujedu víc doplním informace ,Tak zdar Soulisti :drink: :drink:
Prokeš Muž
KIA Family

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Soul