Recenzie a testy

Příspěvekod Stefi » 02.06.2009 13:02

A máme tady opět testík :kia: :scooter: Soul Obrázek
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Dajek » 15.06.2009 06:22

Kia Soul Denim, pro americký trh, moc pěkný :) -> http://www.autorevue.cz/Bleskovky/Kia-Soul-Denim-stylovka-pouze-pro-Ameriku/sc-3-a-17739/default.aspx
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Andrew » 15.06.2009 19:41

Další povedený test:
http://www.autoweb.cz/autoweb-tv/kia-soul-1-6-crdi/videos.html?id=312
Andrew Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
22000 km @ 6.8 l/100km

Test ADAC

Příspěvekod Pete62 » 15.06.2009 20:15

Našiel som zaujímavú recenziu, ale pre nemecky rozumejúcich občanov. http://www.adac.de/Tests/Autotest/TETDaten/Autotest/AT4209_KIA_Soul_16_CRDi_Spirit_DPF.pdf Je mi, mimo iné, divné, že Soul zaradili medzi "malouchy" teda malé autá, a z toho vyplývajúce dôsledky napr. v teste spotreby im vyšla priemerná spotreba 5,3 L/100 km, čo v tejto triede nie je až tak málo a auto ohodnotili ako nehospodárne. Ale Kiu Cee´d s ich nameranou spotrebou 5,4 L/100 km, spadajúcu do strednej triedy, vyhodnotili ako veľmi dobru. Možno čísla nechcú pustiť a rázvor a dĺžka auta spadá do malých áut, ale nejak mi to nesedí.
Ale iné som sa chcel spýtať. V sa píše:
Das Gaspedal besitzt einen Kickdown-Schalter, der Motor gibt erst die volle Leistung frei, wenn der Kickdown-Schalter betätigt wurde...
Voľne preložím, tak ako som to pochopil: Plynový pedál má prepínač, motor začne pracovať na plný výkon až keď potvrdíte (prepnutie) týmto prepínačom. Takto sa dá šetriť palivo, lebo plný výkon dosiahneme len potvrdením tohto prepínača. Má to nevýhodu, že dávkovanie (paliva) pri plnom výkone cez plynový pedál je regulované cez tento prepínač.
Ja tomu nerozumiem. Vedel by mi to niekto, kto už vlastní Soul toto vysvetliť? Alebo sa mám učiť nemčinu od začiatku? Je tam nejaký prepínač, ktorý treba potvrdzovať, že keď dám plný plyn, že vážne chcem plný plyn? Nevyskočí ďalšia hláška niekde na dysplai, aby som potvrdil svoj úmysel jazdiť na plný výkon? Žeby Microsoft začal vŕtať do automobilového priemyslu?

Keďže mi nikto neodpovedal, odpovedám si časom sám, nakoľko som si toto autičko kúpil. Približne v 3/4 dráhy plynového pedálu je akýsi mechanický doraz. Po prekonaní zvýšeného odporu tohto dorazu a stlačení pedálu až na podlahu, motor zaburáca a ukáže svoju plnú silu.
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod j.h.k » 08.07.2009 07:44

přídam taky jeden test -

j.h.k Neuvedeno
Uživatel fóra

Re: Recenzie a testy

Příspěvekod Pete62 » 21.10.2009 22:48

Pete62 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

Re: Test ADAC

Příspěvekod mischko » 01.11.2009 17:03

Pete62 píše:Našiel som zaujímavú recenziu, ale pre nemecky rozumejúcich občanov. http://www.adac.de/Tests/Autotest/TETDa ... it_DPF.pdf Je mi, mimo iné, divné, že Soul zaradili medzi "malouchy" teda malé autá, a z toho vyplývajúce dôsledky napr. v teste spotreby im vyšla priemerná spotreba 5,3 L/100 km, čo v tejto triede nie je až tak málo a auto ohodnotili ako nehospodárne. Ale Kiu Cee´d s ich nameranou spotrebou 5,4 L/100 km, spadajúcu do strednej triedy, vyhodnotili ako veľmi dobru. Možno čísla nechcú pustiť a rázvor a dĺžka auta spadá do malých áut, ale nejak mi to nesedí.
Ale iné som sa chcel spýtať. V sa píše:
Das Gaspedal besitzt einen Kickdown-Schalter, der Motor gibt erst die volle Leistung frei, wenn der Kickdown-Schalter betätigt wurde...
Voľne preložím, tak ako som to pochopil: Plynový pedál má prepínač, motor začne pracovať na plný výkon až keď potvrdíte (prepnutie) týmto prepínačom. Takto sa dá šetriť palivo, lebo plný výkon dosiahneme len potvrdením tohto prepínača. Má to nevýhodu, že dávkovanie (paliva) pri plnom výkone cez plynový pedál je regulované cez tento prepínač.
Ja tomu nerozumiem. Vedel by mi to niekto, kto už vlastní Soul toto vysvetliť? Alebo sa mám učiť nemčinu od začiatku? Je tam nejaký prepínač, ktorý treba potvrdzovať, že keď dám plný plyn, že vážne chcem plný plyn? Nevyskočí ďalšia hláška niekde na dysplai, aby som potvrdil svoj úmysel jazdiť na plný výkon? Žeby Microsoft začal vŕtať do automobilového priemyslu?

Keďže mi nikto neodpovedal, odpovedám si časom sám, nakoľko som si toto autičko kúpil. Približne v 3/4 dráhy plynového pedálu je akýsi mechanický doraz. Po prekonaní zvýšeného odporu tohto dorazu a stlačení pedálu až na podlahu, motor zaburáca a ukáže svoju plnú silu.

Ahoj, je taketo nieco aj v benzinovej vezii?
...pripadne podobna recenzia ale na benzinovu verziu z tej istej redakcie... :?
mischko Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: Recenzie a testy

Příspěvekod vladislav » 01.11.2009 17:09

@mischko

Jezdil jsem 14 dní s benzínovou verzí Soula nic takového jsem neregistroval..Žádný doraz na plynovém pedálu ,který bych musel překonávat..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Re: Test ADAC

Příspěvekod Pete62 » 18.11.2009 13:25

Ahoj, je taketo nieco aj v benzinovej vezii?
...pripadne podobna recenzia ale na benzinovu verziu z tej istej redakcie... :?[/quote]

Pre benzin Kia Soul CVVT
O spravnosti bodovom ohodnocovani by sa dalo polemizovat. Zaradenim Soulu medzi male auta po bok Ford Fiesta, Renault Clio, VW Polo, Opel Corsa... a porovnavat s tymito autami spotrebu :no: a ohodnotit sa mi nezda fer. Taktiez ohodnotit v casti "Hospodarnost" najhorsou znamkou, lebo nemaju potrebne podklady od vyrobcu :? sa mi zda divne.
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

Předchozí

Zpět na Soul