Pete62 píše:Našiel som zaujímavú recenziu, ale pre nemecky rozumejúcich občanov. http://www.adac.de/Tests/Autotest/TETDa ... it_DPF.pdf Je mi, mimo iné, divné, že Soul zaradili medzi "malouchy" teda malé autá, a z toho vyplývajúce dôsledky napr. v teste spotreby im vyšla priemerná spotreba 5,3 L/100 km, čo v tejto triede nie je až tak málo a auto ohodnotili ako nehospodárne. Ale Kiu Cee´d s ich nameranou spotrebou 5,4 L/100 km, spadajúcu do strednej triedy, vyhodnotili ako veľmi dobru. Možno čísla nechcú pustiť a rázvor a dĺžka auta spadá do malých áut, ale nejak mi to nesedí.
Ale iné som sa chcel spýtať. V sa píše:
Das Gaspedal besitzt einen Kickdown-Schalter, der Motor gibt erst die volle Leistung frei, wenn der Kickdown-Schalter betätigt wurde...
Voľne preložím, tak ako som to pochopil: Plynový pedál má prepínač, motor začne pracovať na plný výkon až keď potvrdíte (prepnutie) týmto prepínačom. Takto sa dá šetriť palivo, lebo plný výkon dosiahneme len potvrdením tohto prepínača. Má to nevýhodu, že dávkovanie (paliva) pri plnom výkone cez plynový pedál je regulované cez tento prepínač.
Ja tomu nerozumiem. Vedel by mi to niekto, kto už vlastní Soul toto vysvetliť? Alebo sa mám učiť nemčinu od začiatku? Je tam nejaký prepínač, ktorý treba potvrdzovať, že keď dám plný plyn, že vážne chcem plný plyn? Nevyskočí ďalšia hláška niekde na dysplai, aby som potvrdil svoj úmysel jazdiť na plný výkon? Žeby Microsoft začal vŕtať do automobilového priemyslu?
Keďže mi nikto neodpovedal, odpovedám si časom sám, nakoľko som si toto autičko kúpil. Približne v 3/4 dráhy plynového pedálu je akýsi mechanický doraz. Po prekonaní zvýšeného odporu tohto dorazu a stlačení pedálu až na podlahu, motor zaburáca a ukáže svoju plnú silu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé