Problém - brzdové světla

Trápí Vás něco na voze?

Problém - brzdové světla

Příspěvekod geodet1984 » 03.11.2011 22:50

Ahoj, jsem tu nový, Carnivala mám cca týden a teď mi začaly praskat pojistky od brzdových světel. Jinak je to 2.9, 106kW, r.2003. Aut. klima, man. převodovka, tempomat, el. okna, el. sedačka, atd. Nadstandartní výbava.

Žárovky jsem vyměnil všechny za nové a ty jsou v pořádku. proč to ta pojistka dělá mi není jasné. kontroloval jsem pojistky jen pod volantem. Teď jsem se dočetl, že jsou ještě nějaké v motoru. Nemáte někdo zkušenost, nebo nápad, co by tomu auto mohlo být, že pořád páli jednu a tutéž pojistku od brzd?

P.S. nejsem elektrikář, jsem geodet.... :? :cry:

Předem moc díky za nápady a rady
geodet1984 Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Problém - brzdové světla

Příspěvekod Jakub » 04.11.2011 08:23

Zkrat na kostru - např. prodřená izolace. Zjistí se tak, že při vytažené pojistce a odpojených všech brzdových žárovkách se změří ohmetrem odpor mezi kladným vodičem k brzdovým světlům a kostrou. Ideálně má být nekonečný, jakákoliv naměřená hodnota znamená špatnou izolaci.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod nik » 04.11.2011 18:39

Přesně někde je poškozena izolace.Měl jsem ten samej problém,ale na riu.Já měl poškozen celej svazek k zadnimu světlu,řešil jsem postupnou výměnou kabelu.Zda do toho neděláš tak zajed za auto elektrikářem bude to prkotina a bude hned opraveno.
nik Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod geodet1984 » 05.11.2011 22:10

Moc díky, zítra na to s kámarádem, autoelektrikářem vlítneme a uvidíme co z toho vyleze... doufám že to najdeme rychle a nebudu muset rozebírat půlku auta... :shock:
geodet1984 Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Zpět na Závady