Tlumiče pátých dveří + trubička od klimatizace

Trápí Vás něco na voze?

Tlumiče pátých dveří + trubička od klimatizace

Příspěvekod kovomat » 26.05.2010 22:30

Už podruhé za dva roky se mi rozbily tlumiče zadních dveří na Carnivallu III. První oprava byla v rámci záruky, ale nyní je auto již po záruce. Cena 2.700 :no: za kus se mi zdá vysoká, ale zatím se mi nepodařilo sehnat náhradu. Nemáte někdo typ na náhradu? Díky Karel
KIA Carnival III r.v.2007, vínová metalíza
kovomat Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Tlumiče pátých dveří

Příspěvekod olin » 27.05.2010 11:18

Zkus na netu zadat plynové vzpěry a najdeš určitě výrobce. Parametry (rozměry) by měly být na těch vadných.
Možná půjdou z těch původních použít koncovky, jsou-li demontovatelné. Další možnost je nějaké vrakoviště. ;)
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod slava » 27.05.2010 11:39

Podle toho co píšeš to ještě asi dva roky není. Není na náhradní díl záruka ze zákona dva roky? Nebo je to jen 1/2 roku. Nevyznám se v tom, ale třeba by se to dalo nějak domluvit. Vezmi flašku a uvidíš!
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod violator » 28.05.2010 07:53

Zdar Slavo,

pokud nepochodíš, tak by se daly vzpěry doplnit. Nechával jsem to repasovat a dotlakovat na Megana v Ostravě, dělá to tam nějaký šikovný chlapík p. Gorčák. Dle potřeby Ti to i přitlakuje - pro auta co mají na zadním platu jukebox :D . Myslím, že mi to plnil tady: www.gorcak.cz ??? Jestli firma stále funguje, nemůžu potvrdit.
řekl bych, že už s jiným autem... Nicméně rád zůstanu členem, protože toto diskusní fórum je jedno z nejlepších !
violator Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Vesnička má středisková (Vítkov)  Czech Republic (cz)
6. sraz Kia-Club.org (1)

Příspěvekod kovomat » 10.06.2010 22:16

Pan Gorčák to už nedělá :angry: Narazil jsem na Auto Matějka, kteří nechávají vzpěry někde repasovat, tak uvidíme.
kovomat Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod kovomat » 18.06.2010 19:12

Zkusil jsem nechat vzpěru repasovat , ale prej je to atyp a neuměj to! :( Tak jsem musel koupit funglovku, protože už mě štvalo mít pořád po ruce nějakou podpěru.
kovomat Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod violator » 10.08.2010 11:27

Zdar Všem,

Tak se hlásím do klubu :) Málem mne skalpovaly páté dveře, z ničeho nic, rána jako prase a dveře se odporoučely dolů. Po kontrole zjištěno, že levá vzpěra je prázdná a vytekl z ní pro jistotu i olej. Nová stojí asi 2400,- Kč s DPH za kus a to je sakra moc. Jen pro srovnání, na octu (ochcávku) se dá koupit origo za 550,- Kč. Našel jsem náhradu na e-cat.cz nebo autokelly za cenu velmi příjemnou 890,- Kč s DPH. Není to sice origo, ale svoji práci to odvede taky. Jinak jsem ještě vyšťoural na BMW fóru odkaz na člověka který snad vzpěry repasuje. Slyší na přezdívku GTpower a tel. 782255332 - zatím jsem nezkoušel kontaktovat.
řekl bych, že už s jiným autem... Nicméně rád zůstanu členem, protože toto diskusní fórum je jedno z nejlepších !
violator Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1)

Příspěvekod violator » 11.08.2010 12:34

Zdar Všem,

vzpěry jsou už doma, co doma, namontované a fungují suprově. Krásně drží a na konci dráhy krásně zpomalí a zastaví. Tak jsem ze zvědavosti porovnal kód na originální a náhradní vzpěře a ku podivu je vše stejné, jméno firmy,kód výrobce, certifikace, tahové síly, předpokládám že se jedná o originál, akorát ho někdo jiný balí a dodává. Tolik můj poznatek. U Autokelly 2ks za 1958,- Kč s DPH, u KIA 2ks za 5220,- Kč s DPH.
violator Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1)

Příspěvekod kovomat » 15.08.2010 23:01

Já jsem zkoušel Autokelly a jiné, ale nikdo mi nepomohl. :( U carnivala III jsem musel sáhnout už po několikáté na originála, protože jinak to nešlo! Teď jsem řešil trubičku klimatizace za 6500 bez DPH ! :cry: Svařování nepomohlo, druhovýroba není, tak co jednomu zbývá????? :no:
kovomat Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod violator » 16.08.2010 17:04

Tak to Ti nezávidím. Možná by vzpěry pasovaly z CARNIVALA II nebo i jiného MPV . Je třeba to vyzkoušet (rozměrově a síla v kN). Oni to v originále navíc dělí na strany (LH, RH) u předního deklu i u pátých dveří. Rozměrově to je "nachlup" stejné a vztlačné síly jsou stejné jak na levé vzpěře, tak i na pravé. takže křížit by se dveře neměly. Jo a tu trubičku klimatizace bych zkusil prodiskutovat s nějakým "ledničkářem" jestli by to šlo spíchnout v mědi a svařit stříbrem + patřičnou izolaci. Servisy KIA (správně vyměňovači dílů) to pořád nechápou a nechápou nebo nechtějí ??? , že lze získat klientelu se staršíma autama a přilákat lidi rozumnou cenovou relací dílů a třeba servisní akcí pro starší auta x let. (Tak nějak jsem uvažoval o novém Ceedovi - kombík v naftě, ale když vidím co stojí díly a spotřebák na KIA, tak rozum velí ne !!! Jinak Ceed se mi moc líbí a zamlouvá.)
violator Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1)

Příspěvekod kovomat » 17.08.2010 21:26

Zkoušel jsem trubičku 2x svařit ve speciálce, ale marně. Nepomohlo ani přeplátování jinou trubičkou. Takže 2x naplnit, 2x odsát a víc už jsem nechtěl zkoušet!
kovomat Muž
Uživatel fóra

Zpět na Závady