Motorový olej

Motor, spojka, převodovka a vše kolem.

Motorový olej

Příspěvekod GunMan » 02.11.2010 23:43

Chtěl jsem se zeptat,jaké máte zkušenosti s motorovými oleji do Carensky II 2.0CRdi ? Po zakoupení jsem jej ihned vyměnil, poprvé jsem koupil Castrol EDGE Turbo diesel 5W-40, po najetí cca 13 000km jsem koupil Shell Helix ultra 5W-40. Nevím zda jsem auto někde víc "protáhnul" ale ten Shell tam občas musím dolít, ale Castrol jsem nedolíval ani decku za těch 13 000, tak nevím zda je to olejem,nebo čím by to mohlo být. Ale s Castrolem mi přišel motor na volnoběh potišší.
Chtěl jsem se hlavně zeptat s jakými oleji máte zkušenosti vy, případně jaká aditiva do oleje ( pokud nějaká ) dáváte.
GunMan Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens II (2004)
130000 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Motorový olej

Příspěvekod čerťák » 03.11.2010 16:31

Čauky. Taky jsem jezdil na Helix dali mi ho tam u Kii a taky jsem za zhruba 15 000km 1,5 litru dolejval a řekli mi že je to normální. Teď jsem si to vyměnil sám, u kii to stálo 2800kč, já to mněl za1500. Je pravda že ten přístup byl horší ale teď bych to mohl dělat na kšeft. Olej jsem dal Divinol pro turbo diesel a nic jsem nepoznal. Myslím že kdybych tam dal ten olej 5W40 co prodávaj v Lidlu (splňoval ty samé požadavky) a za10000 Km ho vyměnil tak se vůbec nic nestalo a vyšlo by to ještě na polovic .Možná na to máte jiný názor ale myslim že se tam platí jenom ta značka a točej to ze stejnýho kohoutku hehe.Až budu závodník tak si koupim třeba Magnatec ale na to moje jezdění to myslim stačí.Zdravim :twisted: čerťák.
čerťák Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zulyk » 03.11.2010 21:22

ja osobne oleje striedam, nikdy nepouzivam dlhodobo iba jednu znacku a jeden olej, samozrejme vyberam olej, ktory splna prislusne parametre, znacky Q8, Valvoline, BP, Mobil, Total, Shell, Castrol, Lidl a Tesco by som tam ja osobne nelial :kia:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod romanTT » 05.11.2010 23:30

Vyrobcovi je jedno aku znacku aleja tam das staci aby splnovali minimalne tieto parametre. A ci ho kupis v tescu ci hoci kde inde je to jedno
Turbodmychadlo s obtokovým ventilem API SERVICE CF-4 nebo vyšš
ACEA B4 nebo vyšší

Turbodmychadlo s menitelnou geometrií API SERVICE CH-4 nebo vyšší
ACEA B4 nebo vyšší
romanTT Muž
Uživatel fóra

Kia Carens II (2005)
130000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod kaduz » 08.11.2010 13:30

jak píše romantt jediný co je potřeba dodržet jsou výkonostní normy předepsané výrobcem. Jak píše čerťák je jedno co tam dáte, ale olej z lidlu bych tam asi nedal :) Já osobně mam dobrou zkušenost s oleji Champion. A úplně nejlepší je o něco zkrátit inerval výměny, motoru to jedině prospěje. Všem doporučuju si přečíst články na http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... _komentare
Myslím, že tam je vyvětleno snad všechno na co si vzpomenete :thu:
Kia Ceed SW 1.6 GDI TOP
kaduz Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2015)
86000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod romanTT » 09.11.2010 19:58

No jasne zas z lidlu by som tam nedal ani ja, to je uz ozaj extrem,ale na znacke by som si zas tak nepotrpel. Radsej by som ho vymenil o par km spor.
romanTT Muž
Uživatel fóra

Kia Carens II (2005)
130000 km @ 0 l/100km

Zpět na Motory / Pohonné ústrojí