Zdravíčko kolegové,
už jsem to tu mezi řádky psal, ale nedá mi to a vzhledem k tomu, že jsem tu nezaznamenal a nedohledal obdobný problém, zakládám toto téma.
Nedávno jsem si všiml, že se mi v interiéru ozývá takový intenzivní cvakot přímo závislý na otáčkách motoru. Donedávna byla radost motor vytáčet a poslouchat jeho zvuk, ale teď je na pozadí slyšet toto hrozné drnčení,cvakot... zaznamenal jsem, že se to děje i při brzdění motorem z kopce. Nejvíce je to slyšitelné při zařazené trojce.
Mám najeto cca 3300Km, žádné kontrolky zatím neblikaly, ale ten zvuk mi rve uši a díky tomu, že jsem se na to zaměřil, nemůžu to neřešit.
Zajímavost je, že při stojícím voze, vyřazeném kvaltu a držení různých otáček pod plynem, není toto slyšet ani vně vozu...
EDIT: takze vetu vyse beru zpet, je to slyset uz i u volnobehu za stání, sice jen lehce, ale je, kdyz podrzim otacky na 3000, klepani je jasne zretelne, takove kovove pravidelne cvakani, cinkani . Zda se mi, ze to vychazi nekde z leve casti tam, kde je ten cerny remen. Podobne cvakani, ale o dost hlasitejsi delalo Cerato, ale melo nalitano 65tisic...
Prosím Vás o vaše odborné názory, co to může způsobovat... ventily? nebo nejaka kladka, loziska? Auto zatim facha, spotreba taky stale dobra...