Intenzivní kovový cvakot z motoru

Trápí Vás něco na voze?

Intenzivní kovový cvakot z motoru

Příspěvekod Kryshna » 07.11.2011 17:23

Zdravíčko kolegové,

už jsem to tu mezi řádky psal, ale nedá mi to a vzhledem k tomu, že jsem tu nezaznamenal a nedohledal obdobný problém, zakládám toto téma.

Nedávno jsem si všiml, že se mi v interiéru ozývá takový intenzivní cvakot přímo závislý na otáčkách motoru. Donedávna byla radost motor vytáčet a poslouchat jeho zvuk, ale teď je na pozadí slyšet toto hrozné drnčení,cvakot... zaznamenal jsem, že se to děje i při brzdění motorem z kopce. Nejvíce je to slyšitelné při zařazené trojce.

Mám najeto cca 3300Km, žádné kontrolky zatím neblikaly, ale ten zvuk mi rve uši a díky tomu, že jsem se na to zaměřil, nemůžu to neřešit.

Zajímavost je, že při stojícím voze, vyřazeném kvaltu a držení různých otáček pod plynem, není toto slyšet ani vně vozu...

EDIT: takze vetu vyse beru zpet, je to slyset uz i u volnobehu za stání, sice jen lehce, ale je, kdyz podrzim otacky na 3000, klepani je jasne zretelne, takove kovove pravidelne cvakani, cinkani . Zda se mi, ze to vychazi nekde z leve casti tam, kde je ten cerny remen. Podobne cvakani, ale o dost hlasitejsi delalo Cerato, ale melo nalitano 65tisic...

Prosím Vás o vaše odborné názory, co to může způsobovat... ventily? nebo nejaka kladka, loziska? Auto zatim facha, spotreba taky stale dobra...
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Intenzivní kovový cvakot z motoru

Příspěvekod Jakub » 08.11.2011 08:27

Ventily ne, ty by byly slyšet na volnoběh. Stejně tak vůle v klikovém mechanismu.
Někdo tu už myslím měl podobnou závadu, kdy příčinou byl špatně nanýtovaný plech kolem svodů výfuku. Na hledání pazvuků je dobrý stetoskop, který lze amatérsky nahradit větším šroubovákem: chytneš ho do pěsti za rukojeť, hrot přikládáš na různá místa a k pěsti přiložíš ucho. Opravdu to funguje a zesiluje to zvuky, takže lze najít odkud ty zvuky jdou.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 08.11.2011 19:38

Už jsem se objednal do servisu, neb mi ty zvuky lezou na nervy, uz to vnimam i pres radio... zacalo to z niceho nic, zrovna kdyz jsem si rikal, jak je to super auto, spotreba klesala, do 100kmh krasne ticho (proti Ceratu), plynule razeni, vyborne rizeni (proti Ceratu)... a ted tohle - 3000km = prokleti... boucha ZADEK, vrze prihradka a drnci mi motor... :-/
Docela mi to zkazilo nadseni... prozatim...
Jdu hledat o cem pises... ten plech.

Moc diky za odpoved, uz jsem myslel, ze nikdo nic nenapise.

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 08.11.2011 20:11

Hmnm. 3000 Km je nějaká magická hranice. Já jsem do 3 000 také neměl žádné problémy. Takže kdo přejde přes 3 000 má spolehlivé auto, ostatní si nechají CEEDa doladit v servisu;)
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Kryshna » 23.11.2011 10:55

Tak po navsteve servisu nebylo nic zjisteno... pouze byl podlozen jakysi kabel, ktery se dotykal sahary... samozrejme cvakani pokracuje, ale technik nic neslysel. Pravdepodobne je to mimo jeho frekvencni rozsah, nebot to cvakani nevnima ani muj tata, ale ma sestra, kolega z prace a zena ANO!!!
Klepani v zadni casti vozu v oblasti praveho kola nadale pokracuje take, pri kontrole podvozku nebylo nic zjisteno. O vikendu si dam tu praci, povozim se v kufru s prilepenym uchem k interieru a budu sondovat...

Auto sice jezdi porad skvele, ale ty pazvuky me otravuji zivot :angry:

Musim to (s motorem) vyresit drive nez budu montovat LPG, aby KIA nemela potom duvod svadet vinu na montery plynu...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod vlafi » 01.01.2012 21:47

Už jsem o tom jednou psal,mám něco podobného.Občas mi to tlape,ale jakmile lehce slapnu na spojku tak je klid.Mám to od zacatku a až pri posledni servisce (po nazorne ukazce) mi bylo receno,že je to neco u spojkoveho loziska.Problém je v tom,že se tam spatne da dostat a jelikož to nicemu nevadi,tak se do toho radsi nepousteji :no:
vlafi Muž
KIA Family

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 02.01.2012 08:46

Naucil jsem se to nevnimat, ale porad to dela. S tou spojkou to zkusim. Zadni kolo mlati cim dal vic, tak pri nejblizsi navsteve KH navstivim opet servis.

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod foxi » 16.02.2012 19:50

Ahoj mám stejný problém.Auto jsem kupoval v říjnu 2011 najeto 3500km a ten zvuk je něco hrozného.Jinak bouchání v kufru to samé.
foxi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
11500 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 17.02.2012 22:43

Uz jsi s tim byl v servisu? Ja mam ted najeto 8 tis a mlaceni z kufru je dost slyset... ted uz si jen domluv rande se servisem a budu trvat na sepsani protokolu a auto jim tam necham. Co se tyka toho motoru, tak to se jim asi nebude chtit resit... kazdopadne za tech 5tis KM co mam od te doby co jsem ten zvuk zacal vnimat se nic nezmenilo. Auto slape jako hodinky.

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod foxi » 18.02.2012 11:45

Ahoj ne ještě jsem to zatím neřešil.Hodně to bouchalo když byly ty velký mrazy,ale teď už ne tolik,tak počkám do servisky a uvidíme.Fakt mě to jinak hodně vadí.
foxi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
11500 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 18.02.2012 18:50

JJ to me taky... ted se alepson prubne ta slavna zaruka :-) Uvidim za 5-6 let jestli pujdu do treti KIA, nebo jinam...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Zpět na Závady