pablonaut píše:Zdravim vsetkych
Som tu uplny novacik a preto by som sa rad na par veci spytal. Mam v plane kupit Kia Rio 1.5 CRDi 2/2006, 107000km, Prvy majitel, vraj garazovane, Airbag 2X, Posilňovač riad., ABS, Brzdový asistent(BAS), Manuálna klimatizácia, Centrál, El. predné okná.
Rad by som vedel na co si mam davat pozor pri kupe tohto vozidla. Ci uz je to motor,riadenie,karoseria a pod.
Za vsetky Vase rady a postrehy Vam vopred dakujem
Roman
zda.. mam Accenta s tym istym motorom. Co sa tyka kastle neporadim, ale co sa tyka motoru. Je to skvely motor, ale poznat co majitel tankoval. Skus ho poriadne zahriat rozumnou jazdou (cca 15 km, poslednych 5 v otackach 2500 - 3000) a vyskusaj potom na mieste vyssie otacky. Nesmie moc dymyt (nacierno znamena problem EGR, vstreky - nabielo znamena olej z turba). do otacok musi ist plynule bez trhania. Skustroluj vizualne netesnosti na bloku a zospodu. Skontroluj ci nepiska turbo a stav hadit (vysokotlaka, regulacia VGT)
U jazdy so zahriatym motorom vynuluj palubak, po 2 km pri rychlosti 50km/h bez rozbiehania by si mal mat spotrebu 4-4,5. Ak bude vyssia, je tam nejaky problem. Co s atyka pozdvozku - skontroluj ci netecu tlmice (najma zadne) a ci nie su vymlatene kosti vpredu, pripadne capy prednej napravy
vela stastia