Kouřivost motoru PROSIM O POMOC

Trápí Vás něco na voze?

Kouřivost motoru PROSIM O POMOC

Příspěvekod c.cermak » 14.03.2010 13:59

Pěkný den.Koupil jsem Sorento 2006 CRDi 2,5 16v nafta.Při studeném startu z výfuku vychází světlý kouř a je cítit spálený olej.Po zahřátí je vše v pohodě a bez zápachu.prosím o radu co s tím.Díky.
c.cermak Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Kouřivost motoru PROSIM O POMOC

Příspěvekod Beda » 14.03.2010 14:20

Kdyz se podivas po internetu, tak Google hledej… : bily kour z vyfuku muze znamenat treba unik chladici kapaliny do valcu, coz muze byt zpusobeno treba spatnym tesnenim pod hlavou ci v horsim pripade prasklou hlavou :roll: pricin je vice a budes si je muset vsechny proverit sam a nebo dat auto do servisu :oops:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod c.cermak » 14.03.2010 14:38

Díky zprávu.
c.cermak Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Berka » 14.03.2010 18:17

Černý kouř= nespálená nafta, modrý kouř= olej, světlý kouř= voda ve válci
Při špatném těsnění pod hlavou nebo poškozené hlavě může jít olej do chladící kapaliny, ale také chladící kapalina do oleje. Zkontroluj nádobku na vodu. Může chybět voda nebo tam budou stopy po oleji. Také může jít tlak do chladícího okruhu- opět zkontrolovat-
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod c.cermak » 14.03.2010 20:46

Auto mám teprve 2 den tak sleduju provozní kapaliny ale olej ve vodě není.
c.cermak Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Berka » 14.03.2010 21:21

A nebude lepší auto reklamovat že mělo skrytou závadu?
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Bostra » 14.03.2010 23:59

Tak já jsem měl v září loňského roku na autě něco podobného. Taky někdy po nastartování studeného motoru, motor jako by škytnul a z výfuku vyšel bílý kouř. Neudělalo to vždy, ale tak 3-4 krát do týdne. Asi po 14 dnech jsem z autem zajel do servisu a popsal jsem jim problém. Samozřejmě, že když jsem tam dojel z horkým motorem, tak to nedělalo. Auto i tak prohlédly, napíchli na auto test a nezjistili nic. Říkali taky, že by to mohla být voda z chladící kapaliny a nebo taky něco jiného. Aby to ale zjistili, tak bych tam musel nechat auto tak na týden a že to budou zkoušet. Jelikož v té době jsem za týden odjížděl z autem na dovolenou do Itálie (1000km tam-1000km zpátky), tak jsem to zatím nechal být a jenom jsem udělal risku na nádobce od chladící kapaliny, abych po příjezdu z dovolené zkontroloval jestli ubylo vody v ní. V servise říkali, že pokud tam uniká voda, tak po tak dlouhé trase musí v té nádobce být vody míň. Třeba že to klesne o 1-2cm. Samozřejmě, že po příjezdu z dovče, voda byla na stejné úrovni a světe div se, auto přestalo i kouřit. Do servisu už jsem samozřejmě nejel, protože to nemělo cenu, když po kouři není ani ťuk. Neumím si to vysvětlit čím to mohlo být (ten kouř). Napadlo mně jenom, že před tou dovolenou jsem zajel nabrat naftu na pumpu, na které jsem nikdy před tím nebyl a tak se domnívám, jestli to náhodou nebylo tou naftou. Byla to neznačková pumpa, ale píšou, že paliva jsou od OMV (ale kdo ví jestli). Jak říkám, od té doby je klid a doufám že to tak zůstane. Naftu už beru jenom na BENZINA a nebo SCHELL. V listopadu jsem byl na garanční prohlídce a auto v naprostém pořádku.

Bostra ;)
Bostra Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sorento (2007)
85000 km @ 10 l/100km

Příspěvekod c.cermak » 17.03.2010 21:09

Díky za odpověď.Několik lidiček mi radilo dát nové žhavyčky a bude po problému.Tak to vyzkouším.Ale zaujal mne tvůj problém s naftou.To samé jsem měl taky.Byla to neznačková pumpa a dokonce auto během jízdy i cukalo.Hlavně když jsem ubral a zase přidal.Natankoval jsem plnou u Benziny a je po cukání a už to ani tolik nekouří.Tak nevím.Jinak jezdí supr
c.cermak Neuvedeno
Uživatel fóra

Zpět na Závady