USB vstup a Mass Storage

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

USB vstup a Mass Storage

Příspěvekod Petyas » 15.12.2011 00:17

Zdravim,

Mam tyden KIA Cee'd SW 1.6 CRDi a nepovedlo se mi sprovoznit muj HTC Desire HD jako Mass Storage v USB, tak aby radio bylo schopne prehravat MP3 primo z karty. Nasel jsem nekolik ruznych postupu, ale zadny mi nefunguje. Moje USB je schopne nacist ruzne pametove karty nebo flashky. To je v pohode. Ale jakmile pripojim disk nebo Android, tak napise Reading a po nekolika vterinach Media Error. Ze nejde klasicky 2.5'' disk bych jeste pochopil. Ani vsechna PC kolikrat nezvladaji dodavat tech 500mA, tak aby se tam ten disk rozbehl, ale preci jen telefon by takove napajeni preci potrebovat nemel. Uz jsem zkousel vsechno mozne co me napadlo. Ruzne karty, ruzne kabely, preformatovat kartu na FAT32 a 2kB sektory, jak se to pise treba zde (http://www.kiamanuals.org/kia-760.html):
• It can only play MP3 files with the compression rate between 8Kbps~320Kbps.
• It can only play WMA music files with the compression rate between 8Kbps~320Kbps.
• When the formatted byte/sector setting of External USB devices is not either 512BYTE or 2048BYTE, then the device will not be recognized.
• Only the USB device formatted to FAT 12/16/32.

Zkousel jsem i postup jaky je uveden tady (http://androidforums.com/htc-desire-hd/316912-desire-hd-usb-radio.html):
Set the SD card to be read from (Setting, Connect to PC), Plug in USB lead into car and phone, then go to connected media and choose music..

Ani tohle mi nezabralo. Pak jsem zkousel jeste telefon HTC Wildfire S, ale taky stejne. Z ruznych diskuznich for je zrejme, ze to nejak fungovat musi. Vesmes jsem se docetl, ze to fungovalo do Androidu 2.3.3, ale oba telefony jsou s 2.3.5. Mozna ten problem bude i v tom, tezko rict :?

Otazka je tedy, proc to u mne nejde? Ma s tim nekdo nejake zkusenosti? Muze to nekdo vyzkouset u svyho FL Cee'da? Treba i s jinym Androidem. Nez s tim zkusim otravovat servis, tak radeji vyzkousim vsechny moznosti, kterych jsem schopen. A prosim neradte mi pouzivat AUX. Pouzivam drzak na mobil s kabelem do USB a pri dlouhych jizdach, pri navigovani, tim mobil dobijim. A moznost rovnou hrat i MP3 z karty by bylo super. A jeden natazeny kabel na palubku mi bohate staci. Navic ovladani na volantu je rozhodne pohodlnejsi nez mackat display.

Diky moc za jakekoliv rady, ktere by me alespon nasmerovaly ;)
Petyas Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: USB vstup a Mass Storage

Příspěvekod djtomy1 » 15.12.2011 07:47

Vis to bude to same jako z pocitacem.Po pripojeni telefonu se nainstalujou ovladace pro kabel a android a jsi pripojeny.Jenze radio v ceedu zadne ovladace nema pro android.Jo a taky nebere uplne vsechny flashky.
To radio by muselo dostat novy firmware z ovladacema pro telefony a tim se kia urcite zabyvat nebude. :cry:
Škoda 110,Škoda 105L,Oldcit club1.1,Vectra A 2.0i 85KW,Vectra B 2.0i 100KW

KIA CEED SW 1.6 CRDI 85KW SPORT

Obrázek
djtomy1 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)

Kia cee'd SW (2011)
2300 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Beda » 15.12.2011 08:20

Koukal jsem po inetu a vsude pisou, ze by ten tvuj telefon mel podporovar USB Mass Storage. Tak mne uz jen napada, zda se nekde nevoli typ komunikace primo v telefonu, protoze u jednoho fotaku jsem mel ten samy problem, ze se musel zvolit jiny typ komunikace, aby se to chovalo jako USBecko a ne aby to vyzadovalo ovladace pro pripojeni.
Kia cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Kia Sorento II (2010), Kia Sorento II (2013), Kia cee'd GT II (2017), Kia Stinger (2017), Kia Sorento IV (2021)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod safi » 15.12.2011 08:27

KIA SOUL 1,6CRDI 94kW Obrázek
safi Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Kia Soul (2009)
63600 km @ 6.05 l/100km

Příspěvekod Petyas » 15.12.2011 09:03

Diky moc za odpovedi.

Co se tyka tech ovladacu, taky jsem o tom premyslel a kdybych nikde neobjevil, ze to nekomu funguje, tak uz bych to ani neresil a proste se s tim smiril. Ale kdyz vidim na mnoha forech, ze to "nejak" jde, tak to chci i u svyho Cee'da :(

Co se tyka USB Mass Storage, jo mam ho zapnuty. Nastavl jsem ho jako vychozi pripojeni. Takze pri kazdem pripojeni k pocitaci se hned pripojuje jako diskova jednotka. Proc se ale nepripoji i na mym Cee'du jako klasicka diskova jednotka je mi zahodou. :( Mozna za to fakt muzou ty ovladace, fakt nevim. Ale stve me to.
Petyas Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Sbormistr » 15.12.2011 09:57

Mám taky Desire HD. Zatím jsem nezkoušel pouštět hudbu přímo z telefonu, ten mám v handsfree. Hudbu pouštím z flashky.
Samozřejmě, že telefon podporuje USB Mass Storage. Zítra jedu do Prahy, vyzkouším a dám vědět.
Niro 1.6 GDI HEV Exclusive + Premium Paket 2017 Obrázek
Sportage III 2.0 CRDI 4x4 Exclusive 2011-prodáno 2022 Obrázek
Cee'd SW 1.4 CVVT 2007- prodáno 2018

Když všechno zklame, přečti si návod
Sbormistr Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (15) TOP sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Niro (2018)
49435 km @ 4.91 l/100km

Příspěvekod Petyas » 15.12.2011 10:45

Sbormistr píše:Mám taky Desire HD. Zatím jsem nezkoušel pouštět hudbu přímo z telefonu, ten mám v handsfree. Hudbu pouštím z flashky.
Samozřejmě, že telefon podporuje USB Mass Storage. Zítra jedu do Prahy, vyzkouším a dám vědět.

Super. Diky. To budu moc rad.
Petyas Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod -Petr- » 16.12.2011 19:46

Zkus si v mobilu dát menší mikroSD kartu - bude tam omezení řadiče v závislosti na velikosti kapacity. I starší (můj) mobil to tak má, umí max 4GB jen některé mikroSD, všechny typy 2GB a níž, tady to bude stejnej problém. Nedávno jsem - jen tak zkoušel připojit externí Hdd, načítalo to asi půl minuty a pak to hodila hlášku media error. Mobila zkusím připojit v režimu velkokapacitního zařízení s 2GB mikroSD a dám vědět.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Petyas » 16.12.2011 19:55

Super. Diky za informaci. To rozhodne vyzkousim. Zrovna jedna se mi tu vali, tak pak dam vedet, jak jsem dopadl. ;)
Petyas Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Sbormistr » 17.12.2011 18:37

Dnes jsem vyzkoušel Desire HD, ale protože v něm mám kartu 32 GB, tak bez šance. Stejně si myslím, že přehrávání mp3 přímo z mobilu trochu postrádá smysl, lepší je USB flash. Navíc, pokud radio přehraje jen kartu do 2 GB, tak je to k ničemu, protože dnes mají skoro všichni v chytrém mobilu karty od 8 GB výše. Navíc nechápu, proč jen do 2 GB, běžně si pouštím hudbu z 4 GB flashky. Teď jsem si pořídil novou miniaturní HP 8 GB, tak jí naplním hudbou a vyzkouším.
Niro 1.6 GDI HEV Exclusive + Premium Paket 2017 Obrázek
Sportage III 2.0 CRDI 4x4 Exclusive 2011-prodáno 2022 Obrázek
Cee'd SW 1.4 CVVT 2007- prodáno 2018

Když všechno zklame, přečti si návod
Sbormistr Muž
Moderátor

8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (15) TOP sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Niro (2018)
49435 km @ 4.91 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 17.12.2011 19:40

Já kdysi náhodně zkoušel v autě (Ceed předFL) připojit mou postarší N95, ve které mám 8 GB kartu a normálně to v ní tu muziku našlo.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Petyas » 17.12.2011 22:22

Tak jsem zkousel 4GB kartu misto 8GB a radio se chova stejne. Po male chvli cyplivne hlasku Media Error. Jeste zkusim uvolnit 2GB kartu a vyzkouset i ji. Takze zatim bohuzel bez uspechu :(
Petyas Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Jakub » 18.12.2011 00:27

Připojovat telefon jako paměťové médium bych ani nedoporučoval. Mass Storage je nízkoúrovňový protokol, který má sice slušnou rychlost přenosu, ale neumožňuje sdílení média (telefon během připojení na kartu nemůže přistupovat). Dělá to dost problémy. Problém také dělá adresářová struktura, kdy se rádio snaží disk prošmejdit a najít hudbu. V některých chráněných adresářích narazí a hodí tak chybu. V podstatě se očekává, že na připojeném médiu je pouze hudba. Co se týká kapacity, tak kdysi zde někdo úspěšně připojil 160GB externí disk.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 19.12.2011 12:31

Tím omezením kapacity jsem měl na mysli MOBIL a jeho řadič, u rádia jsem uvedl, že by to u něj taky tak možná mohlo být. (to je věta :cry: )

Zkusil jsem připojit mobil Samsung v režimu velkokapacitního zařízení, mám v něm Verbatim mikroSD 2GB - výsledek - našlo to MP3, začalo to přehrávat, ale asi po dvou minutách se přehrávání uprostřed písničky (té samé, když jsem to zkusil znovu) ukončilo. Když jsem dal přeskočit na další skladbu, přeskočilo to, zobrazilo název ale nehrálo. Dobrý co? Přitom tu MP3 mobil přehraje v pohodě, rádiu ale něco vadí. Tak to jsem k tématu přinesl "objasnění" :|
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Petyas » 21.12.2011 23:21

Tak mi to nejede ani s 2GB flashkou. Musel jsem to tedy vyresit tak, ze jsem nabijeni mobilu hodil do zapalovace a do USBnatlacim tu mini flashku. Sakra jak me to ale stve :evil: Taky na tom kluci z KIA mohli zapracovat trochu vydatneji. :(
Petyas Neuvedeno
Nováček

Další

Zpět na Elektronika