Já dělám screenshoty přímo v PC přes Android SDK. Tenhle program si nainstalujete do PC a ve složce tools je dávkový soubor ddms, který si hodíte na plochu. Pro pořízení screenshotu je třeba připojit telefon přes USB a ve složce správa aplikací (menu - nastavení -aplikace -vývoj) povolit Ladění USB. Po otevření ddms vyskočí okno Dalvik Debug Monitor a pokud je telefon připojen a povoleno ladění USB, objeví se jméno vašeho mobilu online. Pokud na něj kliknete, zvýrazní se v horní liště panel nástrojů. Pak jen klik Device - Screen capture a otevře se okno se screenshotem.
Odkaz na SDK:
http://developer.android.com/sdk/index.html
@Blackdeath.p
Počet pracovních ploch ze sedmi zvýšit neumím a nevím, jestli to vůbec jde. Ale HTC má možnost volit mezi scénami. Z výroby je tam 5 scén a další je možno stáhnout z HTC Hub. Přepínání mezi scénami není až tak složité a s každou scénou získáváš dalších 7 pracovních ploch. Je to vlastně na tři kliknutí - přizpůsobit - scény - použít. Já mám na další scéně speciální prográmky, utilitky apod. Prostě to, co nepoužívám denně.
S budíkem Ti asi neporadím, spíš je obrácený trend, nejen mačkat přesně tlačítko, ale ještě si vymýšlejí blbosti jako početní úlohy apod, aby člověka opravdu dostali z postele.Na jednoduché umlčení budíku jen pootočením jsem zatím nenarazil.