Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Osvetlenie interiéru a batožinového priestoru.

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Re: Osvetlenie interiéru a batožinového priestoru.

Příspěvekod marhalu » 11.04.2010 16:47

no já jsem s tím taky tak trochu zápasil. Protože jsem ještě neměl rozmyšleno jak a kudy povedu drát z druhé strany tak jsem rozebral všechny plasty vzadu. Proto sundanej plast z nakladový hrany - na konec zbytečně. Vrchní plasty ani tapec se mi nepodařilo taky oddělat. Navíc jsem nenašel ani kde by byli přidělaný. Až skoro na konci montáže jak začalo svítit sluníčko jsem zahlídl přes větrací mřížku šroub ale vůbec jsem nevěděl jak se k němu dostat.
Tak jsem hledal způsob jak natáhnout kabel. No to bylo nejdřív utrpení. Několik způsobů až jeden vyšel - měl jsem odšroubovaný všechny schránky a taky šrouby který držej tabec u podlahy. Tapec jsem vyhnul a protáhnul kabel odspodu k větrací mřížce. S čelovkou jsem ho objevil. Pak už stačil háček z pevnýho drátu a ten kabel jsem, s pomocí háčku prostrčeným zkrz mřížku, vytáhnul ven. No pak už to bylo jednoduchý. Napájet a přidělat a bylo to. Snad jsem ti pomohl ;)
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod nadko » 11.04.2010 21:10

@ marhalu
Ďakujem pekne, tak už sa mi to na druhý krát podarilo. Ten plast z nákladovej hrany som dal dole (držia ho tri plastové nity, ktoré sa mipodarilo trochu poškodiť, pretože sú dosť krehké), pretože držal ten bočný tapacírung a potom išiel aspoň trochu odchýliť tak aby som vedel chytiť drôt ktorý som zhora cez mriežku prestrčil poza tapacírung dole. Pri odchylovaní toho tapacirungu sa mi podarilo odtrhnúť jeden prilepený plastový kus pri brzdových svetlách, na ktorom bol nasunutý plastový nit ktorý bolo treba vytiahnúť :(
Najtažšie je prestrčiť drôť za tapacírung cez mriežku, nakoľko tam nie je takmer žiadna medzera a treba mať pevný drôt, ktorým sa cez ňu podarí dostať.

Vďaka za inšpiráciu a za rady, dosť mi to pomohlo.

Do budúcna uvažujem podobné svetlo zabudovať k nohám vodiča a spolujazdca, videl som to u kolegu ktorý to má originál na Volve. Jemu to funguje tak že pri otvorení dverí to svieti a po zatvorení to po čase zhasne. Tak neviem na aký spínač by to bolo dobré zapojiť, s tým časovačom by to bolo ale už komplikovanejšie.
nadko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod M@cic » 11.04.2010 21:19

S tím spínačem možná pomůžu, jelikož jsem si objednal lišty na prahy, a pak zjisil že svítí :shock: Ale je tam schéma zapojení, aby to svítilo jen při otevřených dveřích tak to naskenuju nebo přepíšu... podle toho co jsem zběžně koukal se to napojuje přímo na kabelové svazky pod plasty prahů..... Ale návod /na to že je to originál KIA/ je kopírován asi na hodně nekvalitní kopírce takže čitelnost nic moc....
Ať Vám to jezdí!

Kia Ceed MY 2010 1,6 Crdi Comfort + Červená infra
M@cic Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
1111 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod titanus » 11.04.2010 21:45

@nadko
ako jedno z rieseni by som uvazoval o zapojeni na osvetlenie stropu ktore sa indiku po otvoreni dvier a postupne zhasne...len je to torchu pracnejsie na kabelaz :thd:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod nadko » 11.04.2010 21:50

titanus píše:@nadko
ako jedno z rieseni by som uvazoval o zapojeni na osvetlenie stropu ktore sa indiku po otvoreni svetiel a postupne zhasne...len je to torchu pracnejsie na kabelaz :thd:

Presne to ma napadlo, ale na to ťahanie káblov zo stropu až dole si netrúfam. Stačilo mi dvakrát rozoberať kufor. Ale možno sa nejaký odvážlivec nájde a napíše postup, ktorý mi to možno uľahčí ;)
nadko Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod kup.ro » 13.04.2010 19:26

Ahoj.
Vidím že bych mohl pomoci.
M@cic má pravdu je to žlutý káblík ve svazku pod plastovou lištou prahu u řidiče, dělal jsem podsvětlení a osvětlení dveří bílými a červenými LED páskami a mám to na tento káblík napojené. Zapojeno v 6/09 a do dnešní doby v pohodě. Mrkněte do mé garáže:
garage_vehicle.php?mode=view_own_vehicle&CID=139#images
garage_modification.php?mode=view_modification&VID=139&MID=98
Našel jsem i nějaké fotky.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Případné dotazy pokud budu vědět zodpovím.

Ahoj a...

Vivat :kia: Cee´d ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Edit Beda: opravene nahledy
kup.ro Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia ProCeed GT (2024)
2255 km @ 0 l/100km

Příspěvekod titanus » 13.04.2010 22:17

chcem kupovat LET pasiky z IKEY za cca 40 eur 4ks...a kedze mi dva ostanu nenajde sa niekto s kym to hodim na polovicu :?: ked tak piste SZ

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod nadko » 14.04.2010 07:53

@magic a @kup.ro
Ďakujem pekne za radu a inšpiráciu.
Páči sa mi ako to má spravené kup.ro. Tie diody svietia na všetkých dverách pri otvorení ktorýchkoľvek, alebo majú každé dvere zvlášť ten žltý káblik? Tahal si tie káble aj na druhú stranu auta?
nadko Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod nadko » 14.04.2010 08:45

titanus píše:chcem kupovat LET pasiky z IKEY za cca 40 eur 4ks...a kedze mi dva ostanu nenajde sa niekto s kym to hodim na polovicu :?: ked tak piste SZ

Myslíš tieto: http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/60116540
Je k tomu aj trafo, ktoré asi nevyužiješ, ale vyzerá to pekne.

Iba lišty by ti nestačili, niečo takéto: http://www.gme.sk/sk/led-lista-flux-car-led-bila-500x16-mm-p511-919.html, http://www.gme.sk/sk/led-pasek-flexibilni-24-diod-tepla-bila-500x11-mm-p511-867.html
tieto sú v peknom hliníkovom profile http://www.gme.sk/sk/led-lista-15x-vykonova-0-5w-tepla-bila-led-v-hlinikovem-profilu-500x16-mm-p511-979.html
nadko Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 16.04.2010 20:42

tak už jsem to taky konečně dodělal
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod marhalu » 17.04.2010 20:35

Moc se mi ten LED pásek nelíbil samostatně ale je to pěkně udělaný. Pochvala :thu:
prepared to sucCEED ;)
KIA Cee'd SW FL 1.6 CRDi Comfort Plus + něco navíc
marhalu Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
150000 km @ 5.65 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 18.04.2010 18:00

moje náklady byli 210 kč i s poštovným :!:
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod nadko » 18.04.2010 21:29

Prikladám aj ja fotky z toho ako sa to podarilo mne:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
nadko Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod kup.ro » 07.05.2010 16:54

Osvětlení dveří:
Mínus (je z toho žlutého kabelu) jsem musel natáhnout do každých dveří zvlášť, plus mám vyveden od motorku stahování oken. Druhou stranu prozatím nemám udělanou, ale chystám se na to. Důležité je že je hotová levá strana, původní myšlenka byla jen nahradit odrazky červenými LEDkami, to bílé podsvětlení prostoru pod dveřmi mě napadlo až při montáži.
Vivat :kia: Cee´d ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
kup.ro Muž
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2024)
2255 km @ 0 l/100km

Příspěvekod miso09031 » 04.03.2011 01:18

zdravicko. mam na predaj ledky cirej,modrej a zelenej farby. velkost 5mm. keby mal niekto zaujem tak viem spravit aj podsvietenie interieriu aj exterieru. mam na predaj aj : http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/60116540
moj mail:postaa@zoznam.sk
miso09031 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

PředchozíDalší

Zpět na Elektronika