Montáž parkovacích senzorů

"Máte štěstí, že jdu zrovna kolem, říkají o mě, že jsem odborník".

Montáž parkovacích senzorů

Příspěvekod Jakub » 26.01.2008 20:37

V mém deníčku jsem uveřejnil postup, kterým jsem montoval senzory na krátkého cee'da. Třeba se bude hodit, pokud si je někdo chce taky nainstalovat sám. ;-)

http://old.kia-club.org/viewtopic.php?p=13969#13969
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Montáž parkovacích senzorů

Příspěvekod snike » 26.01.2008 20:39

jakub píše:V mém deníčku jsem uveřejnil postup, kterým jsem montoval senzory na krátkého cee'da. Třeba se bude hodit, pokud si je někdo chce taky nainstalovat sám. ;-)

Právě jsme na to koukal, moc dobře odvedená práce ;-) Gratuluji :yes: :yes: :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 4.555 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
4555 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Beda » 26.01.2008 21:53

Cenny to material ;) doufam, ze se i dalsi kutilove pridaji a poslou nejaky navod na montaz cehokoliv do vozu :)
Kia cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Kia Sorento II (2010), Kia Sorento II (2013), Kia cee'd GT II (2017), Kia Stinger (2017), Kia Sorento IV (2021)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod vladislav » 26.01.2008 21:58

Krásný návod montáže :shifty: ,já jsem toto nechal na servisu..jelikož jsem si na to netroufal a jednak tam nechci montovat nic sám,pokud to auto je v záruce... :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Re: Montáž parkovacích senzorů

Příspěvekod thunder » 26.01.2008 22:02

jakub píše:V mém deníčku jsem uveřejnil postup, kterým jsem montoval senzory na krátkého cee'da. Třeba se bude hodit, pokud si je někdo chce taky nainstalovat sám. ;-)

je to genialna praca,klobuk dole jakub.. :yes:
thunder Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod minoma » 26.01.2008 22:02

Moc pěkné, šikovní kluci :idea:

Taky přemýšlím o montáži senzorů a podle tohoto perfektnímu postupu by to neměl být problém. :wink:

Akorát nevím jestli by to nemělo vliv u nějakého nepříjemného servisu na záruku.
minoma Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Martin » 26.01.2008 22:04

Ten postup je popsaný dost dobře a co na to záruční podmínky, dle mého názoru by to nemuselo mít vliv, ale jen do té doby než se bude reklamovat nějaká elektrická součást.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Jakub » 26.01.2008 23:16

Díky za pochvaly. Ale jak jsem zjistil, rukama bych si já i táta nevydělal ani na slanou vodu, protože se s tím strašně páráme. :twisted: K záruce: Když jsem si v servisu kupoval trojblik, tak mi sami říkali, že si to můžu namontovat. U senzorů jsem žádný veliký zásah neprováděl a zapojené jsou v souladu s návodem výrobce. Navíc, když vám něco montují, tak se to stejně nikam nezapisuje, tak ani nikdo nemůže poznat, že jste si to montovali sami. :-)
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod vladislav » 27.01.2008 06:58

jakub píše:Díky za pochvaly. Ale jak jsem zjistil, rukama bych si já i táta nevydělal ani na slanou vodu, protože se s tím strašně páráme. :twisted: K záruce: Když jsem si v servisu kupoval trojblik, tak mi sami říkali, že si to můžu namontovat. U senzorů jsem žádný veliký zásah neprováděl a zapojené jsou v souladu s návodem výrobce. Navíc, když vám něco montují, tak se to stejně nikam nezapisuje, tak ani nikdo nemůže poznat, že jste si to montovali sami. :-)

Já si schovávám účtenky od montáží právě pro případ, kdy by došlo k nějakým nesrovnalostem..to auto jsem si vybral i díky té záruce...sichr je sichr... :wink: :wink:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Jakub » 27.01.2008 10:57

vladislav píše:Já si schovávám účtenky od montáží právě pro případ, kdy by došlo k nějakým nesrovnalostem..to auto jsem si vybral i díky té záruce...sichr je sichr... :wink: :wink:

Já bych si kvůli tomu taky radši nemontoval nic, co by se dotklo nějakých klíčových komponent - motoru, podvozku. Tady se to jenom připojuje na vodič ke světlu zpátečky - originál klipsem, já jsem to pro jistotu připájel. Třeba věci od Motorsportu se montují u řídících jednotek, a to právě kvůli záruce radši nechám na servisu, i když bych to taky zvládl namontovat sám.
Jakub Muž
Moderátor

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Berka » 27.01.2008 21:30

Velice hezky popsaný způsob montáže. Já nenašel dost odvahy ničit vlastní nárazník a raději montáž přenechám servisu. V Halfords stojí montáž 999 kč + 1500- 2500 kč parkovací senzory. Nejvíc se bojím že bych senzory nenamontoval v rovině a nebo bych při mé smůle narazil na nějakou příčku či výplň v nárazníku. Když mi zničí nárazník v servisu tak dají na nový a nic neriskuji.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jakub » 28.01.2008 09:20

Berka píše:Velice hezky popsaný způsob montáže. Já nenašel dost odvahy ničit vlastní nárazník a raději montáž přenechám servisu. V Halfords stojí montáž 999 kč + 1500- 2500 kč parkovací senzory. Nejvíc se bojím že bych senzory nenamontoval v rovině a nebo bych při mé smůle narazil na nějakou příčku či výplň v nárazníku. Když mi zničí nárazník v servisu tak dají na nový a nic neriskuji.

To je riziko kutilství. :roll: Víc času než vlastní montáž zabralo vyměřování a návrh umístění komponent. Nárazník jsem taky musel prohlídnout, abych se při vrtání netrefil do nějaké příčky. Naštěstí ty senzory uprostřed vedou do dutiny, jenom ty krajní jdou přes pěnovou výplň. Pokud bude mít někdo zájem, přidám ještě rozměření otvorů, ale platí pro 5D - u SW to může být jiné. :whistling:
Jakub Muž
Moderátor

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Berka » 28.01.2008 13:53

Dnes jsem byl v servisu protože byl špatně spasovaný nárazník v oblasti spodní hrany pátých dveří. Demontáž a montáž nárazníku trvala zhruba 2h a moc dobře jsem se při pohledu na auto necítil. Přišla také řeč na parkovací senzory a zda se musí sundavat nárazník nebo se dají kabely natáhnout bez demontáže. Když jsem to před mechanikem řekl, tak se zarazil a řekl mi, že jestli tam ty senzory chci tak ať je rychle přivezu protože ten nárazník musí pak sundavat znovu. Ono se to řekne rychle je přivez, ale kde je teď asi mám splašit. Každopádně senzory nechám zřejmě namontovat přímo Kia servisu protože bych byl nerad kdyby mi někdo zničil nárazník. Dělá se to celkem blbě a nesvěřím auto někomu kdo to bude dělat na ceedu prvně.
jedná se o SW u krátké verze to bude zřejmě jinak
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod slaveck » 29.01.2008 00:52

Mne kdyz montovali senzory, tak sundavali zadni naraznik. ALe nebyl sem u toho a nevidel jsem to, cely to trvalo asi 3 hodiny i s lepenim bocnich list. A dneska se mi do toho narazniku nejaky de*il oprel tak, ze po sobe zanechal poradnej sram. Jeste bych chapal, ze to trefi nekde na strane narazniku pri parkovani, ale on najel temer primo doprostred, clovek si musi myslet, ze byl bud slepej a nebo to snad udelal schvalne. Takze prvni ranu ma auto za sebou, snad uz se mu budou dalsi vyhybat...
slaveck Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod greenca » 27.04.2008 19:57

pro montáž senzorů je opravdu nutné sundat nárazník,ale kdo to zná tak to není žádná věda a u Cee´da to jde dobře.
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Další

Zpět na Technický koutek