Rozblikana palubovka a nestartuje

Trápí Vás něco na voze?

Rozblikana palubovka a nestartuje

Příspěvekod m68 » 19.02.2011 15:57

Este vcera som normalne odstavil auto v garazi (Ceed 1.6 CRDi, kupene 4/2007, najazdene cca 70 tis. km) doteraz absolutne bez zavad. Dnes idem nastartovat a akurat bolo pocut slabucky naznak startovania a kontrolky na palubovke sa rozblikali ako dive ... a to bolo vsetko.
V pondelok volam Kia servis. Tusite co sa stalo ???
m68 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Rozblikana palubovka a nestartuje

Příspěvekod safi » 19.02.2011 16:01

baterka v háji ................?
KIA SOUL 1,6CRDI 94kW Obrázek
safi Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3) Nejvzdálenější účastník srazu (1) Organizátor srazu (1)

Kia Soul (2009)
63600 km @ 6.05 l/100km

Příspěvekod KamZehr » 19.02.2011 16:02

Tak to vypadá na baterku. :thd:
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod vladislav » 19.02.2011 16:16

Mě tohle podobně udělalo za 3 roky provozu asi dvakrát..Já bych zkusil to nastartovat přes startovaci kabely..A uvidíš..
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod mbiron » 19.02.2011 16:57

Uz jsem to mel taky, zarucuju ze z me strany to baterie neni. bylo provedeno ocisteni ukostreni baterie, vymena baterie a stejne to udelalo. Asi pred mesicem se mi dokonce stalo, ze jsem tocil a neslo to nastartovat az na potreti a docela dlouhem toceni starterem Diagnostika? Nic nebylo nalezeno. Kdo prijde na tuhle zavadu tak dostane u KIA MOTORS asi tucne premie ;)
Jak pise Vladislav, nastartovat pres kabely a bude vse zase OK uvidis.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Kmet » 19.02.2011 17:56

Nejsem sice auto ani mechanik, ani elektro-něco, ale tohle chování z 90% způsobuje ....... vadný startér. Baterka může být nová, ale on si vezme veškerou "šťávu" (probíjí vinutí) a na zbytek už nezbude žádný nebo minimální proud. Už i nafťáky dneska potřebují elektřinu pro to, aby motor běžel. Navíc - nedělá to vždycky (ideální závada :x ), ale časem se výskyt stupňuje.
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 19.02.2011 18:07

Přeji hezký den. Nevím jak ted ,ale kdysi stačilo ,aby byly vyběhané ložiska ve startéru a on se přilepil na jednu stranu a budil dojem ,že je po baterce.
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod oberonko » 19.02.2011 18:16

Kmet presne vystihol moj pripad, raz za cas sa to ukaze.
Na jesen sa mi to stalo prvykrat, odstavene auto, pridem a nenastartoval som (uz aj kontrolky svietili slabulinko), nastastie som mal v garazi autonabijacku, tak som ho nakopol. Dlho klud...
A teraz pred tyzdnom to iste, pre zmenu zasvietili kontrolky a iba snaha o start a nic, tak som pozhasinal vsetko co sa len dalo a skusil znova - nic :( nastartoval som to cez kamaratove startovacie kable a do dnes startuje normal. Hned som volal do servisu a ponukli mi, ze mi premeraju bateriu a cez noc to tam necham a nabiju ju. Buduci tyzden planujem sa tam stavit, nechcem cakat kedy ma zradi opat na nejakom najneobvyklejsom mieste a budem v keli :lol:
Uz si pripadam ako pri nejakom starom aute, kedy clovek so sebou nosil radsej startovacie kable a bola len nahoda ci motor nastartuje alebo nie :shock:
KIA cee´d - 1,4 - CVVT - EX / Machine Silver Metallic - "mean fellow"
oberonko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
42000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 19.02.2011 18:24

Co píše Kmet na tom bude asi kus pravdy...Já pro jistotu vozím startovací kabely pořád sebou..I když se mi to stalo asi dvakrát.. ;)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod m68 » 19.02.2011 19:01

... bude to zrejme problem s elektronikou, tie kontrolky zacnu blikat uz ked otocim kluc do pozicie "ON" t.j. skor nez "pretocim starter" :( ... prave som kupil startovacie kable, tak to zajtra skusim startnut cez kable, tak ako radia mbiron a vladislav
m68 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Venda » 19.02.2011 19:46

Já u starého auta jsem to měl taky .Dal jsem přepouzdřit a vyměnit uhlíky a zase to šlapalo dobře. Jak to tu teď čtu, tak abych si šel koupit startovací kabely :o .
KIA CEED SWII. 1.6GDi Ex. 9S
Venda Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2012)
18000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 19.02.2011 19:48

Chce to zkusit jinou baterii a uvidíš. Obdobná porucha - u známého s Fábií - jakmile při startování klesne napětí pod kritickou mez, nemá řídící elektronika dostatečné napětí a proto ta diskotéka a nenastartuješ. Taky se mu to stalo ze dne na den. Ta alternativa se startérem by to ale mohla být taky, chce to zkusit jinou baterii a uvidíš.
Obecně vzato ale může tam toho být strašně moc.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod andyf » 20.02.2011 09:50

Vcera uplne steje priznaky, jenze mam dvoulitr a nepodarilo se mi to nastartovat ani pres jedno sousedovo auto, a to ma dve. Nechal jsem to trochu nabit pres jeho baterii a bezici motor a pak to chytlo. Zrovna mam jit pristi tyden na rocni prohlidku, tak to jsem zvedavej, co mi k tomu reknou...
Ale to jste me opravdu hosi nepotesili :shock:
Jen tak mimochodem, byl jsem pak vcera v AutoBondu Chodov a naivne jsem se domnival, ze mi baterii vymeni. Nemeli ji :thd: Ja uz nad servisama normalne lamu hul. :-x
Kia cee'd SW (2008) - 2.0L / nafta / 103kW / D4EA
andyf Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2008)
104000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod mbiron » 20.02.2011 10:13

Obavam se ze ti ji ani nevymeni, pokud mas auto starsi dvou let. Na baterii je zaruka 2 roky.
V dnesni dobe se nemuzes divit ze nemaji nic skladem, vsichni se snazi nemit skladove zasoby a vse resit na objednavku.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod andyf » 20.02.2011 10:24

Nemyslel jsem, aby ji vymenili na zaruku, proste jsem chtel vyresit svuj problem.. Nikdy by me nenapadlo, ze vymana baterie bude znamenat tejden v servisu.. Ja to proste beru tak ze je v sazce solidnost firmy a ja jsem uvazoval, ze bych zovna tam nechal auto na rocni prohldku. Po teto zkusenosti to neudelam.. jejich volba
Editovano: Ja pochopitelne pocitam s tim, ze za to zaplatim vetsi cenu, nez kdyz si ji koupim pres e-shop a namontuju pred domem. Zvlast pokud se jedna o nestandardni rozmer, ktery neni bezne k sehnani.
Kia cee'd SW (2008) - 2.0L / nafta / 103kW / D4EA
andyf Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2008)
104000 km @ 6.2 l/100km

Další

Zpět na Závady