Problikávání a cvakání v palubní desce

Trápí Vás něco na voze?

Problikávání a cvakání v palubní desce

Příspěvekod laik » 31.08.2010 11:54

Několikrát do roka, zcela nepravidelně a bez jasné souvislostí s čímkoliv (snad v průběhu spíše dlouhých cest) se projevuje divná závada: palubní deska několikrát problikne, k tomu je slyšet cvakání (jak u běžící směrovky), nakonec kontrolka nezapnutého pasu řidiče zůstává na pár vteřin rozsvícena. Jelikož se mi závada projevila dvakrát při cestě z dovoleny, pokaždé jsem trhnul hrůzy, aby elektrika zcela neselhala. Závadu jsem 4 krát reklamoval (auto je v záruce) v autorizovaném servisu, odpověď techniků byla však vždy stejná: závada se při kontrole neprojevila. Nevím si rady, ocenil bych každou radu, která by vedla k vyřešení problému.
laik Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Problikávání a cvakání v palubní desce

Příspěvekod mike73 » 31.08.2010 13:08

Neni to od zaruseni BCM modulu elektroniky mobilnim telefonem ?
Hledej ne foru "BCM" - muze se ti to projevovat pri delsich cestach jak se telefon prihlasuje na jednotlive zakladnove stanice. Vem si do auta dva telefony a zkus si jeden s druhum prozvonit a prikladej je ruzne kolem palubni desky. Treba neco vybadas.

mrkni sem:
http://download.en.hellshare.com/bcm-ne ... df/1615521
SW 1.6 CRDi 85kW , cerveny, rv. 2008
mike73 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mirek28 » 31.08.2010 20:46

Joooo tuhle závadu znám moc dobře, taky mi to dělalo. Je to vadný (špatně odrušený) BCM modul. Modul leží za pod palubkou za zásuvkou a když máš položený mobil u řadící páky a on se registruje, začne ti to blikat a cvakat. Nejnáchylnější je to na jisté druhy telefonů Nokia,a le mě to dělalo i se Sonyericssonem. Ne vždy, ale dost často.
Řešení servisu (NH-CAR Kia-Čestlice) bylo jednoduché. Modul vyndali a dopředu mi řekli, že když na něm nebude žádná tečka, nebo jen zelená, je to ten typ špatně odrušeného modulu. Teď se dávají moduly s fialovou tečkou, kde se závada již neprojevuje. Já tam neměl žádnou tečku, po výměně již rok bez potíží. Mám model MY09 a dělá to hlavně u vozů s nižší výbavou.
Přeji ať brzo jezdíš bez blikání. A ničeho se neboj, auto ti kvůli tomu stát nezůstane, BCM modul neovládá žádné životně důležité prvky ( laicky se dá BCM nazvat jako řídící jednotka vnitřního komfortu vozu)
Koukám, že jsi z Prahy, zajeď do Průhonic (Čestlic), tam ani nechtěli vidět že to bliká a rovnou šli koukat jaké tečky jsou na modulu.
Jako nouzové řešení je taky zabalit BCM do alobalu ;)
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod laik » 01.09.2010 17:57

Děkuji za radu. Na to jsem vůbec nemyslel. Zajedu do Průhonic.
laik Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mvrabel » 17.05.2011 11:40

Tento problém sa objavuje aj mne cca 2 - 3 x do roka. Skúšal som simulovať poruchu telefonovaním a aute, ale nepodarilo sa. Budem to sledovať dalej, aspoň teraz viem čo mám sledovať.
mvrabel Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd SW (2008)
45000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Berka » 29.12.2011 22:57

Tak dnes večer jsem se s touto závadou také poprvé setkal. Měl jsem mobil (LG Optimus One) položen v přihrádce před řadící pákou a během jízdy asi na 2s zhasla přístrojovka+ středový panel. Zrovna jsem projížděl místem kde je špatný signál tak je možný že telefon hledal nějaký vhodný vysílač a došlo k rušení modulu.
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod ohen10 » 30.12.2011 10:24

Skuste napisat ake mate mobili, nech sa zhruba vie ktore to sposobuju. Ja teda musim zaklopat na drevo som v aute uz mal dost telefonov aj 4 naraz boli pri riadiacej pake a nastastie nic.
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Zpět na Závady