Samovolne poskozovani palubni desky... video

Trápí Vás něco na voze?

Samovolne poskozovani palubni desky... video

Příspěvekod dragy » 18.07.2010 14:18

V dubnu letošního roku jsme zakoupili nový model kia ceed SW v Realcentru v Ústí nad Labem. Po necelém měsíci se uprostřed palubní desky nad displejem rádia začalo objevovat poškození palubové desky, které zpočátku vypadalo jako šmouhy, postupně začaly ale přibývat a zároveň se prohlubovaly. Při pohledu zblízka vypadaly jako vypálené. Vzhledem k tomu, že jsme si byli storpocentně vědomi, že jsme to samy nezpůsobili, jeli jsme tuto vadu reklamovat k prodejci do Ústí nad Labem. Tam nám vedoucí servisního a reklamačního oddělení po zběžném prohlédnutí palubovky sdělil, že je to jasné mechanické poškození, které jsme si prý způsobili samy. Odjeli jsme tedy s nepořízenou s tím, že to ale hodláme ještě dále řešit. Nyní uplynul již další měsíc a šmouhy nadále přibývají, aniž bychom na to měli jakýkoliv vliv. Samozřejmě si průběžně pořizujeme fotodokumentaci.
Jelikož se jedná o nový vůz, ve kterém byly použity nové materiály oproti starému modelu, věříme, že nejsme jediní, koho by mohl postihnout tento problém a proto hledáme někoho dalšího, komu se stalo něco podobného.
Pokud by se našel někdo, kdo by nám s tím mohl pomoci nebo má stejný problém, kontaktujte nás prosím zde na fóru nebo e-mailem na adrese radkadragounova@seznam.cz.

video s daným poškození, https://www.youtube.com/watch?v=25THdutgFqE
Naposledy upravil dragy dne 18.07.2010 19:15, celkově upraveno 1
dragy Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Samovolne poskozovani palubni desky

Příspěvekod Beda » 18.07.2010 15:00

Fotka by nebyla :?: ... at vidime, co mas na mysli ;)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod dragy » 18.07.2010 19:11

zde je video s daným poškozením vozu....

https://www.youtube.com/watch?v=25THdutgFqE
dragy Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod snike » 18.07.2010 19:31

dragy píše:zde je video s daným poškozením vozu....

https://www.youtube.com/watch?v=25THdutgFqE

... no po shlédnutí videa, jsem nabyl stejný názor jako technici v servise ... že to bylo poškozeno mechanicky :yes: ... když tvrdíš že to neni od vás, kdo ještě další něco dělal s autem :?: koukám, že je tam namontovaný displej nejspíš od parkovacích senzorů, kdo ho tam montoval? Nemohl to poškodit on :?: Ještě ne napadá, jestli za to nezpůsobila nějaká chemická látka, třeba při čištění palubní desky :idea:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Re: Samovolne poskozovani palubni desky... video

Příspěvekod dragy » 18.07.2010 19:49

Kdepak žádne mechanické poškození nepadá v úvahu.... ani chemická látka... parkovací senzor tam namontoval přímo prodejce...
Ty čáry se začaly objevovat samy pozvolně. Nejprve slabší a tomu jsem z počátku nevěnoval pozornost považoval jsem to za nějakou nečistotu.
Poté se objevily hlubší a začal jsem to sledovat... Mám nafoceno jak přibejvají.
Do auta nemá nikdo jiní přístup nemůže to nikdo jiný dělat bez mého vědomí.
Servisní technik mne při reklamaci okamžitě obvinil že jsem si to zničil sám neměl absolutně snahu nějak to řešit dost mne nasral.
Dva měsíse staré auto za pul mega a co nic nezájem....
Nová palubovka stojí 21tisíc mám si to jako zaplatit sám a doufat že se to už neobjeví ale co když jo....
dragy Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod andyf » 18.07.2010 19:50

Co rozpaleny kabel od navigace? V tehle vedrech bych se nedivil...
Kia cee'd SW (2008) - 2.0L / nafta / 103kW / D4EA
andyf Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2008)
104000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod dragy » 18.07.2010 19:58

Měl jsem navigaci nějakou dobu v reklamaci ...kompletní baleni i z kabelama... takže navigace v autě asi 14 dní nebyla a stejně se to tam objevovalo i tak.
A hlavně na jiních místech se kabely od navigace přímo dotýkají palubovky a žádné poškozeni ani na kabelech ani na palubovce není...
dragy Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Čambrla » 18.07.2010 20:06

Já mám u levého sloupku asi 15 cm kabele od navigace volně položený na palubce, a to rok a půl a žádné poškození povrchu palubky. Já bych zkusil oslovit ještě jiný servis, a v dalším i třeba mimo síť kia.
cambrla@centrum.cz
Čambrla Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1)
12. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (17)

Kia cee'd GT II (2013)
123456 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod dragy » 18.07.2010 20:21

Zkusil jsem KIA sevis v Děčíne jen tak pro konzultaci a oni mi řekli že to zpusobuje asi navigace,ale nebyli mi schopni říct proč jak nebo čím to ta navigace zpusobuje.
M místě poškození se nejak navigace ani její kabely palubovky nedotýkají...

asi napíšu do továrny a zeptám se jich zda už něco takového zaznamenali. jestli by mi to teda přiznali.... že jo.
dragy Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod titanus » 18.07.2010 20:21

ono nesmies sa az tak na servisakov hnevat lebo ze to nie je mechanicke by som nezpapal ani ja :no: samozrejme ak vychadzam z toho ze ti verime, je tu jeden problem - nikto iny to nema a to este viac podpori servisy v ich odmietani...palubovka je ci uz FL verizia alebo starsej ta ista a nikto nikdy nemal podobny problem.. a hlavne to hrube poskodenie ide proti vzoru palubovky co je uplne proti logike ze by sa to vo vzore rozchadzalo...nenosis nahodou hodinky??prepac ale podla mna je to nevedome mechanicke/chemicke poskodenie :( ale urcite by som skusil iny servis, s niektorymi sa da dohodnut...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 18.07.2010 20:21

mě to připadne jak poškozené nějakou chemickou látkou...může to být cokoli co s tím plastem a sluncem může takto reagovat.

Pak mě napadlo ještě něco..nemáš na skle něco co může působit jako lupa? nějakou nálepku, přísavku, cokoli....prostě mi to připadá jak rozleptané nebo propálené shora ... mechanicky poškozené to podle mě není...to by na tom měkčeném plastu vypadalo malinko jinak.
Naposledy upravil PetrLa dne 18.07.2010 20:37, celkově upraveno 1
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod JonnY » 18.07.2010 20:25

No ja si neviem moc predstavit, ako by ta hlboka ryha mohla vzniknut samovolne.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Katikakus » 18.07.2010 20:35

Pokud to teda opravdu neni mechanicky psokozeno, coz se mi nechce verit, tak bude pricinou zrejme prisavka navigace, resp. TMC anteny - jak uz psal nahore PetrLa, pokud parkujes na slunicku, pusobi jako lupa. Zkus to nekdy pres den pozorovat.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod dragy » 18.07.2010 20:44

Když se to mohlo stát mně tak se to moho stát i někomu jiném....

musím najít někoho dalšího se stejným problémem a použít to precedens... dva to už by nebyla náhoda ale problém pro firmu KIA
dragy Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod andyf » 18.07.2010 20:45

PetrLa píše:
Pak mě napadlo ještě něco..nemáš na skle něco co může působit jako lupa? nějakou nálepku, přísavku, cokoli....prostě mi to připadá jak rozleptané nebo propálené shora ...

To by mohl byt dobry smer patrani. Vypada to, jako by se to pohybovalo spolu se sluncem... A nejakou prisavku tam vzadu vidim!
Kia cee'd SW (2008) - 2.0L / nafta / 103kW / D4EA
andyf Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2008)
104000 km @ 6.2 l/100km

Další

Zpět na Závady