Totálně vybitá baterie

Trápí Vás něco na voze?

Re: Totálně vybitá baterie

Příspěvekod blackeagle » 06.05.2013 09:21

je mozne najst akumulator od spol. Varta alebo Bosch s kapacitou 55-60Ah s upevnenim B01 ? pretoze som googlil, ale zatial som nasiel vsetko s upevnenim B13. Potrebujem novu bateriu (do 1.6 cvvt), kedze moja sa tiez parkrat vybila a teraz uz ani nabit nejde :)
:kia: Sportage HEV AWD Platinum (2023)
:kia: Cee’d 1.6 CVVT (2009)
blackeagle Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Jenda » 06.05.2013 10:59

@ blackeagle
Již jsem to sem vkládal, najdi si odkaz ze dne 9.11.2012 v 15,04 hod, a tam máš odkaz na baterii. ;)
Jenda Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod blackeagle » 06.05.2013 15:29

dakujem
blackeagle Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Most » 07.05.2013 10:05

blackeagle píše:je mozne najst akumulator od spol. Varta alebo Bosch s kapacitou 55-60Ah s upevnenim B01 ? pretoze som googlil, ale zatial som nasiel vsetko s upevnenim B13. Potrebujem novu bateriu (do 1.6 cvvt), kedze moja sa tiez parkrat vybila a teraz uz ani nabit nejde :)

S B13 nebyl problem. S touhle Vartou jezdim, koupe a dovoz bez problemu. K montazi - prvobaterie ma "cerny kryt", na Vartu se nevejde, nicmene pokazde kdyz se kouknu, tak Varta je cista (i po obleve, desti). Jelikoz je nizsi nez puvodni, + kabelu se o ten kousek nize moc nechtelo (neni moc flexibilni a je kousek niz upaskovan). Pokud clovek neni vylozene levej, tak je samo-vymena je v pohode. Na druhou stranu je baterie delsi, tak vymena zarovek nebude tak snadna jako u te puvodni.
Most Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
97000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod blackeagle » 10.05.2013 22:37

Jj, s B13 nebol problem, ja som napokon zakupil tuto Vartu a spokojnost. Ale je pravdou, ze tie kable by mohli byt viac flexibilnejsie, ale nemal som s nimi nejaky velky problem. Sadlo to v pohode. Rozmery sedia na milimeter presne s uloznym miestom pre bateriu.
blackeagle Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod tje » 23.06.2013 13:31

Tak mne sa stalo to iste. Uplne vybita bateria. Kupil som novu a za par tyzdnov znovu neviem ani zamknut, ani nastartovat. Idem do servisu a pricina jednoducha ale zradna. Zkorodovane ukostrenie z baterie - polu! Vravim im, ze 4 rocne auto ma zkorodovany kontakt na ukostreni?
Stacilo vycistit, premazat a baterka fici paradne :D
tje Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod alex.333 » 24.12.2013 17:34

Originální baterie KIA jsou pěkný shit. Mě teď odešla 3,5 roku stará baterka.
Už včera auto pomalu a dlouho točilo startérem a dnes to samé 2x.
Po příjezdu jsem šel s multimetrem zkontrolovat napřed odběr naprázdno - první výsledek skoro 1A - to jsem se vyděsil a říkal si co mi tak naprázdno žere. Jenom jsem před měřením pořádně nedovřel dveře a svítilo stropní světlo. Po zavření dveří cca 0,05A, takže pohoda.
No nic - zkusím napětí baterky.
Naprázdno 12,68V.
Zapnu zapalování (+žhavení) a ejhle - pokles na 11,3V.
Nastavím na multimetru ukládání max min a jdu startovat. Motor se jen otráveně převaloval - asi po třech pomalých otáčkách jsem přestal a šel zkontrolovat záznam.
Minimum 7,3V.

Výsledek - doufám, že zítra někde seženu nový aku.

Pro vaši dokonalou představu - auto startovalo mírně váhavě už několik měsíců - při řešení jiného problému jsem měl několik týdnů napojený malý dig. voltmetr na kabel žhavení a sledoval jsem kolik V a jak dlouho jde do káblu žhavení - prostě jak dlouho auto žhaví. A při startech šlo napětí běžně k 8-mi voltům. Pokládal jsem to za úbytek napětí po káblech. Jenže dnes jsem měřil přímo na svorkách akumulátoru, takže problém s baterkou byl evidentně dlouhodobější.
Někde jsem četl, že pokud jde při startu napětí na svorkách pod 9V, tak je aku zralý na výměnu.

edit 24.12.
Tak jsem dnes měnil baterii - musím poděkovat místnímu prodejci náhradních dílů, u kterého jsem ji včera objednal a dnes (na štědrý den) vyzvedl.
Jedná se o BOSCH S4 026, 70 Ah, (0 092 S40 260), která je identická s Vartou E23.
Zkouška:
- napětí naprázdno 12,76V
- zapalování + žhavení 11,6V
- minimum při startu 10,7V

Ještě k tomu sehnání akumulátoru. Docela jsem koukal, že je prodejce schopen baterii dodat i na štědrý den. Jde vidět, že pokud má zájem udělat kšeft, tak tomu nic nebrání.
Jaký to rozdíl oproti značkovému servisu Kia, kde mi diagnostikovali vadnou žhavící svíčku - samozřejmě takový "atypický" náhradní díl nebyl skladem :roll: , takže jsem na něj čekal pouhé 3 týdny :x . Co k tomu dodat... .
2010 Cee´d SW 1,6 CRDi 85kW Obrázek
alex.333 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 25.12.2013 09:25

spíš si měl smůlu na kus,mam auto 5 rok a baterka drží jako nová ani jednou jsem jí nedobíjel a startuje to na cvrnknutí aj v zimě ,jináč v práci v loni v zimě se v jednom autě měnily 2 ks během měsíce úplně nové , až 3 baterka držela, zkrátka zmetek...
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 25.12.2013 17:44

Taky jsem to chtěl napsat, že to musela být smůla na kus. Ta moje baterka nedávno začala sloužit sedmý rok a úplně bez problémů (ťuk ťuk).
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod alex.333 » 25.12.2013 22:44

No vzhledem k tomu co jsem četl nejen v tomto vlákně bych řekl, že štěstí máte spíš vy. Stačila mi informace od žlutých andělů, že u Kie je častá závada vadný akumulátor. Ať je to jak chce, aku mám nový a doufám, že to nebude stejný shit jako korejský originál.
Jen vzpomínám na origo aku u Citroenu Xantia, který jsem zbytečně měnil po osmi letech. Po půlročním ležení v garáži jsem jej věnoval tchánovi - vyrábí si olůvka na ryby. Ten hodil zkusmo aku na nábíječku a byla nabitá. Dodnes mu aku slouží ve Fábii - už třináctým rokem !!! V tomto případě je to ale vážně štěstí. Jedná se o Vartu.
alex.333 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod M@jkl » 26.12.2013 00:29

KIA origo baterie se vyrábí úplně stejnou technologií jako Varta. Spíše to je o štěstí na kus.

M@jkl
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod alex.333 » 26.12.2013 20:04

M@jkl píše:KIA origo baterie se vyrábí úplně stejnou technologií jako Varta. Spíše to je o štěstí na kus.

M@jkl

Dle čeho soudíš? Já jsem naopak slyšel, že Solite používají tenčí desky než Johnson Controls.
A navíc tady se dočteš, že "No other battery is constructed quite like VARTA."
Ovšem výrobní technologie (linka) může být stejná, to jo.
alex.333 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 27.12.2013 08:10

tak Vartu mam v traktoru a je tam 12 rok a jede bez problému akorát na zimu dobiji ......
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod dong » 13.01.2014 08:53

Vcera pri dolivani kapaliny do ostrikovacu sem juknul co mam za akku (abych vedel na co se mam pripravit, kdyz to tu tak ctu) a koukam v rohu napsano Varta...ze by po problemech zmenili dodavatele? ...nebo zrovna na me vysla...
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod pomalej » 17.03.2014 22:43

Zdravím všechny. Po 6ti a půl roce jsem na doporučení servisu měnil původní baterku (Ceed Crdi 1,6). Sám jsem nic nepozorovat, perfektní starty i silných mrazech a po delším stání. Nová baterie je označená znakem KIA 80Ah-630 A En. Snad bude makat jako ta stará.
pomalej Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2014)
73000 km @ 5.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady