Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Re: Koroze na dveřích

Příspěvekod RRR » 07.02.2010 11:42

Zdravím všechny v :kia: klubu. Včera jsem si objednal nový Ceed SW Aktive plus 1.4 ještě 80kw. K mému výběru mi dopomohlo i zdejší fórum. Ono každé auto má své chyby,ale KIA i přes krátkou historii na trhu je jedním z nejlépe hodnoceným vozem. Vždyť je to taky DAS AUTO :roll: . Všiml jsem si u nového modelu,že problém zadních dveří byl vyřešený výplní těchto spár. Tak to snad bude OK. Ještě jsem se chtěl zmínit o přístupu v autosalonech. Kia a Hyundai bez připomínek o autech informovaní lidé. Renault,tak tam jsem si připadal,že informuji prodejce já a pak ještě Ford +- v pohodě. Jak budu mít první postřehy z nového vozu dám vědět. Mějte se :CZ: :SK:
RRR Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mike73 » 07.02.2010 18:37

podle servisniho buletinu KCE09-91-V240-ED by korozi kolem brzdoveho svetla a drzadla 5. dveri mel servis resit preventivne ( pri servisni prohlidce) na vsech techto autech :

■ Model : cee’d SW, 5door (ED)
■ Applicable vehicle production date range: From Job#1 to Sep. 10, 2008
■ Applicable vehicle VIN range:
- cee’d 5door: From Job#1 to U5YFF24129L140784
- cee’d SW: From Job#1 to U5YFF52239L077810
SW 1.6 CRDi 85kW , cerveny, rv. 2008
mike73 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 08.02.2010 00:24

Offtopic :
@RRR
co tym myslis ze je KIA taky DAS AUTO??

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod RRR » 08.02.2010 21:23

No asi tolik,že byla navrhnuta v Německu a mám pocit,že i na motoru zanechaly Deutsche Hände svůj díl. :D
RRR Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Axel » 08.02.2010 22:42

tak nevím, ale na motoru spis zapracovali Japanese hands
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod Jakub » 09.02.2010 08:39

Motor GAMMA (1.4 a 1.6 benzín) je výsledkem spolupráce Hyundai/KIA, Mitsubishi a Chrysler. Motor 2.0 je modernizovaný starší typ od Hyundai, podobně jako 1.4 z Ria. Služebně nejstarší benziňák je řady Epsilon (motory 1.0 12V a 1.1 12V) z Picanta, který má svůj původ v motorech Mitsubishi.

U nafťáků je řada U (1.6 CRDi) z vlastního vývoje, starší diesely (2.0 CRDi, 1.5 CRDi, ...) jsou původem od VM Motori.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod -drb- » 09.02.2010 12:47

RRR píše:No asi tolik,že byla navrhnuta v Německu a mám pocit,že i na motoru zanechaly Deutsche Hände svůj díl. :D

"Das autos" dohánějí v benzínech výkony turby, kluci šikmooký tytéž výkony dělaj v atmosférách. Ale zato to s turby pěkně "táhne odspodu" (max krouťák už kolem 1500 ot.), korejské a japonské motory je potřeba pořádně točit. Každý jde úplně jinou cestou a každá má sé výhody i nevýhody.

Jinak v Německu, pokud se pamatuju dobře, se dělaly jen návrhy designu. Technologie jsou koncernové (Hyundai/Kia).

OT: by mě zajímalo, jak by se choval motor 1.4 CVVT, pokud by byl nadopovaný malým elektrickým kompresorem.
-drb- Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
28000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Mark77 » 07.03.2010 17:27

Dnes jsem se vrhnul na opravu koroze na krajích lišty nad SPZ. Měl jsem tam malinké odřeninky rezavějící délky 4 mm. Vyvbrousil jsem to na plech potřel odrezolem očistil a natřel štětečkem černou antigravilou co se dává na naspodek auta. která až uschne se dá přetřít orig. odstínem mé barvy. Už jednou mám lakované dvěře a kvůli takové ptákovině si je znovu nenechám přestříkat.
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Mark77 » 08.03.2010 20:13

Tak barva zmrzla a můžu jí oloupat :( taky rozum natírat v mrazu ... to jinak dopadnout nemohlo... počkám až bude teplo :)
Kia Ceed SW 1,5 T-GDI - automat, 2023
Kia Ceed SW 1,6 Crdi - manuál , 2008, najeto 199 tis - prodáno
Mark77 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed SW III (2023)
8221 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Brix » 19.03.2010 15:53

Většina barev má na sobě popis, za jakých teplot se má aplikovat, aby nedocházelo k právě takovým věcem, chce to jenom pořádně číst, jinak je to zcela zbytečná práce. :shock: :no:
Kia Ceed 1,4 r.v 2009 prodáno
Kia Ceed 1,4 r.v.2013 prodáno
Brix Muž
Přispěvatel fóra

Mogul Safety Cup 2009 (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Volvo S60 (2012)
235700 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Bydlo » 21.03.2010 18:41

Tak už taky řeším korozi,jak zadních dveří,tak víka kufru.Co se týká zadních dveří,technik vše nafotil a poslal do Prahy a čekáme na vyjádření.Ten kufr opravili excelentně-demontovali kapličku nad značkou,vybrousili,vytmelili a přestříkali celé 5té dveře.Jsem člověk,který se zabývá malbami a nátěry 20 let profesionálně a můžu říct,že práce byla odvedena skvěle.Nikdy bych se nepouštěl do opravy sám,zvláště,když je auto v záruce.
Bydlo Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia Sportage III (2013)
22000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod HABAKUK » 21.03.2010 20:33

Tak jsem ztoho všeho co je tady psáno na rozpacích :? SW se mě osobně dost líbí,ale po tomle!Upřimě Vás všechny co to musíte řešit lituju,mě by z toho asi švihlo.Koupit nový auto a po pár měsících provozu řešit korozi,tak to je k :cry:.Nevíte někdo jestli se to oběvuje i u SW po faceliftu?Jestli už to nějak neřešej při výrobě.Auto je to jinak nádherný :thu:.
:kia: Carens 1,6 GDI 99kW,Comfort plus + paket Winter.
HABAKUK Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Aifell » 21.03.2010 21:40

Mark77 píše:Tak barva zmrzla a můžu jí oloupat :( taky rozum natírat v mrazu ... to jinak dopadnout nemohlo... počkám až bude teplo :)

No popravdě, když jsem si přečetl tvůj příspěvek o tom jak se pouštíš do opravy sám a nechceš čekat na servis tak jsem se nad tím pozastavil a říkal si jestli to není docela riskantní ... auto máš v záruce a teď se klidně může stát, že pokud dojedeš do kia servisu, že tě pošlou k šípku a sdělí ti otřepanou frázi o tom, že jsi neodborně zasáhl do nástřiku a porušil záruční podmínky ... Tím tě ale nechci soudit! Spíše jsem tvou odvahu obdivoval … Ani se ti nedivím, že jsi nechtěl po přečtení tohoto vlákna čekat ... já už pojedu s tímto problémem do servisu podruhé a doufám, že naposledy! Někde jsem tady četl, že nějaký náš člen, tuto nešťastnou lištu vypodložil a to tím, že tam doslova na každé straně narval dvě sirky. Prý to pomohlo, ale i toto zavání rizikem, že tě potom v servisu pošlou někam ... Ale tímto směrem by se měli ubírat v servisu a tu lištu dostatečně zkrátit, či vypodložit a možná by i pomohlo jí i podlepit průhlednou folii. Prostě ta lišta se teplem nebo i tím třískáním zadními dveřmi dotýká laku a pak dochází k těmto nesnázím :-(
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Jakub » 22.03.2010 09:04

HABAKUK píše:Tak jsem ztoho všeho co je tady psáno na rozpacích :? SW se mě osobně dost líbí,ale po tomle!Upřimě Vás všechny co to musíte řešit lituju,mě by z toho asi švihlo.Koupit nový auto a po pár měsících provozu řešit korozi,tak to je k :cry:.Nevíte někdo jestli se to oběvuje i u SW po faceliftu?Jestli už to nějak neřešej při výrobě.Auto je to jinak nádherný :thu:.

U auta po FL je již upravená lišta, takže se rez neobjevuje.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod mbiron » 22.03.2010 09:07

Doufam ze je jina, bych si ji mohl vyzadat pri servisu a garancce. ;)
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady