Prasklé čelní sklo

Styling, lak, střešní nosiče atd.

Prasklé čelní sklo

Příspěvekod Rouchi » 22.09.2010 10:40

Zdravím lidi, tak jsem byl na svém prvním vynuceném servise....
Dostal jsem kamínek od Liazky opsal si značku pak sem jí předjel koukam na sklo a nikde sem nicnenašel, tak pohoda jedu kam sem potřeboval tam si něco zařizuju, přídu k autu a ejhle koukam prasklina na okně cca 15cm šlo to uplně od spodu ještě v tom černym místě směrem pěkně nahoru do středu skla....tak si řikam, a je to v prdeli... tak sem pak volal na pojištovnu, a pokud jste s řidičem nesepsali papír o dopravní nehodě, tak jste poměrně bez šancí vymoct něco z jeho povinnýho ručení....
tak řikam, dobrý mam pojištění skla v povinnym ručení do 10 tis tak jsem to nahlásil, že to budu chtět přes to povinný ručení atd....tam mi řekli kam budu muset auto dovýst na prohlídku atd....
no tak volam do kii kolik bude u nich stát výměna skla když mi řekli cca 15tis :shock: takhle sem se zatvářil :? takhle zapřemejšlel, a řikam si doprd... takže kuli tomu, že nějakej magor mi nechtěně poslal kamínek do skla tak budu platit 5000 tak na to se můžu vysr....(fakt jsem měl z toho pěknej nerv a byl hoodně naštvanej)
tak se ptam v tom autosklu kde sem auto předváděl na prohlídku na kolik by to vyšlo u nich a k mému velkému překvapení mi bylo sděleno, že do 10tis. se vejdem, no tak řikam fajn objednejte mi to...
včera mi sklo vyměnily rano jsem dal auto odpolko si vyzvednul, nikomu sem nic neplatil dostal jsem fakturu přesně na 10k a že si to s pojištovnou vyřídej.. :-D
k mému obrovskému překvapení mi bylo naúčtováno za sklo cca 7tis ale co je hlavní je to sklo od edit:Saint-Gobain Sekurit(po upozornění dán správný název :) ) což je 100% shodné sklo s tím co tam bylo jenom tam nad nápisem a popisem vlastností skla není logo :kia: ale je to prostě to sklo i stejný výrobce jako originál. Proto nějaký autorizovaný servis co se týče čelního skla, mi může .....
Jo a v autoskle aniž bych jim něco řikal mi dokonce sloupli a na nové sklo nalepily dálniční známku, takže spokojenost a pochvala... jedná se o Autosklo HAK v Hradci Hrálové....
Naposledy upravil Rouchi dne 23.09.2010 07:23, celkově upraveno 1
Kia CEED SW 2010 1,4CVVT (66kW) Active s klimou a dálkovým
Rouchi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
700 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Prasklé čelní sklo

Příspěvekod Eva L. » 22.09.2010 10:50

Mňa by zaujímalo ako je to v takomto prípade so zárukou keď si si to nechal robiť inde ako v Kii.Bude to v poriadku?
Eva L. Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Rouchi » 22.09.2010 11:11

Zaruka na co ? na sklo na utěsnění skla ?? to mi určitě už nedá autorizovaný kia, ale zase ti jí musí dát servis, ktzerý ti nové sklo montoval... jinak výměna skla nemá souvislost s žádným jiným dílem auta (motor, převodovku atd to neovlivnuje.....)
Rouchi Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
700 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 22.09.2010 12:23

No to čučim také takhle :shock: ale zvládl jsi to super ;)
Opět jsme díky Tobě zase o něco chytřejší :thu:
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Každou jízdu si už 9 let užívám :-) je to bůh na tři písmena
Tohle nepotřebuje ani komentář http://www.youtube.com/watch?v=N8eCcSFcukA
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod snike » 22.09.2010 12:48

Rouchi píše:.... je to sklo od Saint Glogal Sekurity což je 100% shodné sklo ...

Nejspíš jsi myslel Saint-Gobain Sekurit ;) ... my co máme připojištěné sklo bez limitu, tak se vyhneme zděšení při zjištění kolik stojí nové sklo :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod micronimus » 22.09.2010 13:21

tak, tak , není nad dobře pojištěné sklo bez spoluúčasti. Dokonce ho můžu rozflákat 2x do roka ;)
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod Mikalo » 22.09.2010 15:54

Já mám pojištěná všechna skla (UNIQA havarijní), abych se vyhnul kdo mi co a za kolik... .
Když už nevíš kudy kam, tak si zakřič: Nejsem sám!
Mikalo Muž
Přispěvatel fóra

Kia Sportage IV (2019)
33000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Beda » 22.09.2010 16:56

Vymena predniho skla v autorizovanem servise Kia 14 149,- garage_service.php?mode=view_service&VID=1&SVID=40 pripojistena skla na 10tis. u Allianz, z mne neznamych duvodu uhradili nakonec celou fakturu ... mozna protoze jsem po nich dupal, jaktoze platim tak vysokou pojistku o 6tis. vic, nez kdybych se pojistil pres Allianz Direct. Po vymene skla jsem se pojistl pres Allianz Direct a pojistil skla na 15tis :P
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Kmet » 22.09.2010 17:37

Taky mám zážitky s čelním sklem - konkrétně dva. V podstatě záleží jen na druhu připojištění č. skla a na pojišťovně samotné, jak se bude celá záležitost vyvíjet. 8-) Pokud máte připojištěno č.sklo do 10 000,-Kč (můj případ), tak je zbytečné jezdit s tím do :kia: servisu - doplatíte rozdíl v ceně a dostanete totéž sklo, jako když zajedete do smluvního servisu dané pojišťovny. Sklo na :kia: Cee´d stojí cca 6500,-Kč + práce cca 2000,-Kč = 8500,-Kč a jste v limitu, který celý zaplatí pojišťovna. :thu: Tohle ovšem platí v případě, že máte i nějaký druh hav. pojištění, event. kompletní hav. Při pouhém připojištění č. skla k zákonnému je tam určitá spoluúčast (tuším 30% a 10% - dle délky připojištění), která u některých pojišťoven časem zaniká úplně. Ale tím si už nejsem tak jistý - měnil jsem dvě skla u dvou aut a v obou případech velice záhy po uzavření připojištění (ještěže mě tenkrát ta *pojišťovací slečna* ukecala na to č.sklo - dneska už bych bez toho ani nevyjel, protože *zákon schválnosti* opravdu funguje :yes: ).
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod titanus » 22.09.2010 17:40

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Kmet » 22.09.2010 17:53

Anebo jak říka *Titanus*. :yes:
V prvních chvílích svých problémů se svou novou pojišťovnou a :kia: č. sklem jsem si říkal, že udělat to takhle by bylo jednodušší - nakonec ale všechno dopadlo dobře, samozřejmě k mé spokojenosti. :thu:

A ještě něco - i v případě spluúčasti vás výměna č. skla ve smluvním servise dané pojišťovny vyjde levněji než v origo :kia: :yes:

edit snike: ... já tě poprosím příště místo dvou příspěvků pod sebou raději použít funkci Upravit ... a dopsat edit do svého příspěvku ... děkuji ;)

edit titanus: ... ja by som zase uvital necitovat ked reagujes hned na posledny prispevok ;)
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Jake celni sklo

Příspěvekod _Boss_ » 25.09.2010 14:56

Tak zase mi zbloudily kaminek rozbil celni sklo... letos uz podruhe. Nicmene prvni udalost me privedla na myslenku... mam obycejne, mozna by se tam dalo strcit lepsi. Mel jsem zalusk na vyhrivani (jel jsem v zime ve Fordu s vyhrivanim celniho skla a bylo to super), bohuzel jsem zjistil, ze Kia dela jen vyhrivani pod sterace... takze o nicem.

A ted otazka: jake druhy oken se daji vubec do ceeda r.v. 2008 vrazit? A stoji za to? Treba o solarnich sklech sem se jen docet, ze existuji, ale zadne nazory.

zatim sem zjistil, ze:
obyc sklo me bude stat 9.5k
s vyhrivanim pod steracem takovych 14
_Boss_ Neuvedeno
Nováček

Re: Jake celni sklo

Příspěvekod Rouchi » 26.09.2010 21:00

Ahoj, teď mi dělaly sklo taky jsem koupil kamínek.... mimochodem v kia servise (hrdec králové) mi řekli předběžnou cenu 15 000, za uplně obyč sklo, tak jsem se jim na to vys... a nechal jsem si to udělat u autosklo hak, kde za to chtěli 10 (mam připojištěí skla do 10tis. bez spoluúčasti....) jinak jak jsem tu už psal... tak v haku mi tam dali prakticky originální sklo - saint gobain sekurit, což je to samí co tam bylo, jenom tam neni nad tim i logo kia.....
Rouchi Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
700 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 26.09.2010 21:06

Rouchi píše:Ahoj, teď mi dělaly sklo taky jsem koupil kamínek.... mimochodem v kia servise (hrdec králové) mi řekli předběžnou cenu 15 000, za uplně obyč sklo, tak jsem se jim na to vys... a nechal jsem si to udělat u autosklo hak, kde za to chtěli 10 (mam připojištěí skla do 10tis. bez spoluúčasti....) jinak jak jsem tu už psal... tak v haku mi tam dali prakticky originální sklo - saint gobain sekurit, což je to samí co tam bylo, jenom tam neni nad tim i logo kia.....

tak to jde, mám ho také připojištěné do 10 tis a platím 750 za rok, tak jsem rád, že se dá sehnat za těch 10 tis, jinak ta kvalita skla nic moc
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod _Boss_ » 27.09.2010 10:23

No samozrejme, ze to je cena jenom skla... v servisu Kia odhad na obyc sklo je 17k (tesneni, lepidlo, atd atd), nezapomenou si zauctovat i mydlo, aby se mohl mechanik po praci umyt :)

Zajimalo by me, jestli kdyz do toho hrabnou v jinem servisu, nebude pak problem se zarukou v pripade jinych problemu s autem.
_Boss_ Neuvedeno
Nováček

Další

Zpět na Exteriér