Zelený Michelin

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Zelený Michelin

Příspěvekod Pete62 » 12.11.2012 00:08

Nedá mi, aby som sa nepodelil o zistenia a skúsenosti, ktoré obohatili moje poznanie o pneumatikách Michelin i firme samotnej.
Ako väčšina z nás vie, od nového roka, podľa smerníc EU majú byť všetky pneumatiky označované niečím ako "energetickým štítkom". Myslím, že je to výborná myšlienka s ktorou som sa rýchlo stotožnil, nakoľko údaje uvedené na tomto štítku boli aj mojimi osobnými preferovanými vastnosťami pri výbere pneumatík. Prvý údaj hovorí o vplyvu pneumatiky na spotrebu, v podstate ide o valivý odpor pneumatiky. Čím väčší valivý odpor, tým je pneumatike pridelené "neskoršie" písmeno z abecedy. Toto označovanie je nám už známe z elektrospotrebičov (žiarovky, chladničky, práčky...). Keďže valivý odpor pneumatík tvorí až do 30% všetkého odporu, ktorý vozidlo musí prekonať, má valivý odpor značný vplyv na spotrebu pohonných hmôt. Niektoré zdroje hovoria až o 7,5% rozdiele v spotrebe pri súčasných pneumatikách na trhu. Druhý údaj popsuje vlastnosti pneumatiky na mokrej vozovke, označovaný obdobne ako valivý odpor a posledný údaj udáva hlučnosť pneumatiky pri odvaľovaní. Toľko na úvod.
A tak ma voľajako napadlo pozrieť sa, ako na tom stoja moje eko - Green, Energy Saver so supernízkym valivým odporom (hlavne preto som si ich kúpil) od Michelin. Aké bolo moje (a možno aj mnohých z Vás bude teraz) prekvapenie, keď vidím v e-shopoch, že tejto mojej 205/55/16-ke bolo pridelené písmenko E. Ako by klasik povedal " což není mnoho". A nech porovnávam ako chcem, písmenko E je v porovnaní s ostatnými pneumatikami podpriemerné, v najlepšom prípade snáď priemerné ohodnotenie. Momentálne pneumatiky s najnižším valivým odporom dosahujú ohodnotenie B. Ako je možné, že líder medzi "zelenými" pneumatikami zo svojim TOP produktom (donedávna aj lídrom, ktorý bol tento rok nahradený novými Energy Saver +), vyhrávajúci praktické testy minimálne v kategórii valivého odporu, má v štítu EU písmenko E, vo svojej najsilnejšej kateórii? Tak na to som sa spýtal zastúpenia firmy Michelin pre Slovensko, ktoré, ako som zistil , je v Prahe.
Citujem svoju zjednodušenú otázku, zaslanú cez formulár z www - stánky Michelinu:
Dobry den,
som hlboko sklamany a nahnevany podvodnou propagandou Vasej firmy. Vase pneumatiky Energy Saver deklarujete ako zelene pneumatiky s velmi nizkym valivym odporom. Bol to jeden z hlavnych dovodov, preco som si tieto pneumatiky vybral (205/55/16). O to vacsie bolo moje prekvapenie, ked som zistil, ze tato pneumatika je priemerna az podpriemerna v hodnote valiveho odporu a v europskom stitku jej bolo pridelene pismeno E.
Ziadam od Vas vysvetlenie.
S pozdravom
...
o niekoľko hodín prišla rýchla odpoveď, citujem:
Dobry den,

musim konstatovat, ze jsem velmi zklamany z tvrzeni, ktera nejsou pravdiva. Pneumatiky Michelin Energy Saver maji hodnoceni valiveho odporu a tudiz vlivu na spotrebu paliva v rozmezi B az C. Pripojuji link pro kontrolu. Netusim, kde jste narazil na horsi vysledky. Muzete mi to dat vedet?

http://www.michelin.cz/auto-pneu/michel ... s-benefits

S pozdravem

...

Ing. ...
Michelin Ceska republika
Doudlebska 5/1699
Praha 4
Ešte v ten istý deň som zaslal svoju odpoveď, ktorú opäť citujem:
Dobry den,

V prilohe Vam zasielam zopar obrazkov, kde v e-shopoch su uvedene stitky s vplyvom na spotrebu paliva s pismenom E. Zial vo Vasom odkaze sa mi nepodarilo naist „stitok“ , len kopec reci o tom, aké su uzasne Vase pneumatiky. Alebo povazujete vyjadrenie „Až o 60 l paliva a 140 kg CO2 méně v porovnání s předchozí generací“ za zrozumitelu a ako relevantny udaj o valivom odpore? Co je „předchozí generace“? Kedze tato informacia sa vztahuje k Energy Saver+ je predchadzajuca generacia Energy Saver? Ak Energy Saver+ ma pridelene B-cko, tak potom by mohlo zodpovedat, ze Energy Saver spada do E-cka. Tym ste vsak akurat potvrdili opravnenost mojho rozhorcenia.

S pozdravom
...
Keďže dni plynuli a žiadnu odpoveď som nedostal, napísal som urgenciu:
Dobry den pan Cahel,

ja dufam, ze nechapete nasu komunikaciu za ukoncenu. Vyslovil som podozrenie, ze Vasa firma sa dopusta obrovskeho podvodu na zakaznikoch a zaslal som Vam aj podklady, na zaklade ktorych bolo moje podozrenie vyslovene. Ide o troch roznych predajcov, (z Polska, Ciech a Slovenska), ktori oznacuju pneumatiky Michelin Energy Saver 205/55/16 v stitku EU v casti vplyvu na spotrebu paliva pismenom E. Je to v prikrom rozpore, co propaguje Vasa firma a aj Vasim tvrdenim, ze tieto pneumatiky su „v rozmezi B az C“. Nie je mi jasne, ako moze byt jedna konkretna pneumatika v B alebo C. To kvalita vyroby tak kolise?
Este raz zdoraznujem, ze Vasa nize uvedena odpoved s odkazom je uplne irelevantna a mam pocit, ze ste moju staznost vobec nepochopili, preto posielam v prilohe este raz povodny text mojej staznosti. Na tejto Vasej stranke sa radi odvolavate na prakticke testy. Jeden takyto test som si nasiel. Pneumatika Continental ContiEcoContakt 5 ma na stitku pridelene pismeno B. Michelin Energy Saver so svojou hodnotou v casi Kraftstoffverbrauch (spotreba paliva) vyrazne zaostava, takze Vase tvrdenie, ze by mala splnat taktiez ohodnotenie B je zrejme len Vasim nesplnenym zelanim firemnej propagandy (porite prilohu ADAC).
Este raz Vas ziadam o odpoved, ci predajcovia poskodzuju Vase meno uvadzanim nespravneho stitku u vyssie uvedenej pneumatike, alebo firma Michelin klame zakaznikov. Taktiez ziadam, aby ste mi zaslali potvdenie, aky stitok EU bol pridelny pre pneumatiku Michelin Energy Saver 205/55/16.
S pozdravom
...

Dni plynú a odpoveď žiadna nechodí. Dovoľujem si vysloviť myšlienku, že pneumatika špecialnej "edície" Energy Saver spĺňajú i podmienky pre pridelenie písmena B (označované ako Energy Saver MO). Myslím, že málokto bude vedieť, čo znamená to MO. Malo by isť o špeciálnu "edíciu" pre vozidla Mercedes. V praktických testoch a propagande firmy Michelin som však nikde nevidel toto označenie, preto si možno nesprávne myslím, že netestovali pneumatiky Energy Saver s dodatkom MO alebo + a vydávali ich za" bežné" Energy Saver.
Stále dúfam, že mi nejaká odpoveď od zástupcov firmy Michelin príde a zistím, že predajcovia v Čechách, Poľsku i na Slovensku pridelili nedopatrením nesprávny štítok EU tejto pneumatike. V opačnom prípade som vyhodil peniaze navyše, ktoré som si priplatil za prémiovú pneumatiku na základe klamlivej informácie, ktorou ma výrobca uviedol v omyl a to by podľa občianskeho zákonníka bolo zrelé na súdny spor.
Ak ste sa rozhodli šetriť palivo v zime a zvolili ste najnovší, najzelenejší GreenX, Michelin Alpine A4, budete na tom obdobne.
S Michelinom ušetríte hneď dvakrát, (keď si ich nekúpite). Prvý krát, keď si vyberiete lacnejšiu pneumatiku a druhýkrát na pohonných hmotách, keď tá lacnejšia bude mat nižší valivý odpor.

O prípadnom pokračovaní, či nových informáciách Vás budem informovať.
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Zelený Michelin

Příspěvekod septime » 12.11.2012 07:52

Ja som tieto štítky riešil pri nedávnej kúpe zimných pneu na sportage (225/60 R17). Predajca kde som auto kúpil mi ponúkal Bridgestony za 175€/ks, čo bolo veľa. Pozrel som net a našiel som Hankook W310 XL za smiešnych 106€/ks. Keďže KIA obúva Hankook priamo vo výrobe, snažil som sa zistiť o pneumatike viac. Testy ADAC a OAMTC som doteraz považoval za nejaké vodítko, ako vybrať pneu. V posledných rokoch ale moja dôvera klesala, kedže sa na "stupni víťazov" striedali len "prémiové" (rozumej drahé) značky pneu. Na http://www.testpneumatik.com/index.html majú tie Hankooky priemernú známku 2.12 (Bridgestone LM18 ponúkané KIA 2.03).
Aby som sa vrátil k tým štítkom, v čase keď som kupoval pneu boli na e-shope len dvoje pneu, ktoré mali na štítku C/C/72db (Hankook W310 a nejaký Continental). Všetky ostatné pneu mali na štítkoch horšie hodnotenia (aj michelin, bridgestone, goodyear atď). Takže uvidíme v zime, či tie štítky nekecali, zatial to vyzerá fajn :thu:
KIA Sportage III, 1.6 GDi, EX
septime Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
3000 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Jakub » 12.11.2012 08:38

Bože můj, kdy tohle nesmyslné zelené šílenství skončí.......

Nízký valivý odpor = nízká přilnavost k vozovce. Až kvůli tomu skončíte v příkopu, tak si můžete gratulovat jak jste ušetřili..... :lol:
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Beda » 12.11.2012 08:46

Offtopic :
Tomu se rika "PR oblbovani" spousta lidi se necha oblbnout hezkymi recmi, realita je pak vetsinou nekde jinde a oni spolehaji na to, ze si to zakaznik uz nebude overovat.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod M@jkl » 12.11.2012 09:55

pánové... mám pocit že tu řešíte opravdu neřešitelné :lol: přidávám jeden odkaz kde je opravdu dobře vysvětleno jak to je :) jo a snad nedostanu vynadáno.. ale je to k tématu :CZ:

video zde:

http://autosalontv.cz/autosalon-43-1/jak

M@jkl
M@jkl Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Sportage III (2014)
20800 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 12.11.2012 10:07

@ Majkl - predbehl jsi me - s tim odkazem.
Cele stitkovani pneumatik je velky nesmysl. Pri vyberu pneumatik doporucuji ridit se nezavislymi testy a hlavne vlastnim rozumem. Stitky prenachat tem, co vlastni mozek nemaji. :yes:

Jinak Jakub ma naprostou pravdu - kvuli 0,1l/100km si kupovat pneu s horsi prilnavosti nelze nazvat jinak, nez blbosti...
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod snike » 12.11.2012 10:47

Za sebe napíšu
  1. Štítky na pneumatikách neřeším, vybírám dle výsledků komplexních testů
  2. Žádná EKO pneumatika s nízkým valivým odporem už mi na auto nesmí :!:
Jak napsal Jakub, na co je mi že ušetřím 0,0prd l/100 km, když hlavně za deště EKO pneumatika ztrácí přilnavost :evil:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Stefi » 12.11.2012 11:34

:? Pneumatiky volim zásadně podle svoji praxe a potřeb, Continental u mne na Šumavě pohořel, naopak na doporučení známého jsem měl syron/Němci výroba vArgentině :thu: :thu: a teď už druhou zimu pojedu Nexeny , které mají na štítku E a v testech se nedoporučuji, obdobně je to i s letnima Michelin HP už moje auta neuvidí, viz ve foru, a tech sporo a s dlouhou životností tak jak píše Radek/Snike , a to nejsem žádný beránek :? :lol:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Pete62 » 12.11.2012 11:41

Pani, mam pocit, ze ste citali niekde nieco uplne ine, ako co som napisal a teraz sa k tomu tu vyjadrujete. Dufam, ze verite aspon objektivnosti udajov na stitku EU tak ako nezavislim testom. Podmienky pre meranie valiveho odporu, simulacie brzdnej drahy za mokra a meranie hluku su stanovene a teda vysledky a porovnania relevantne. Na zaklade udaju zo stitku som vyslovil podozrenie, ze firma Michelin minimalne neobjektive informuje o svojich produktoch a postoj zastupcu firmy Michelin pre nas region je zarazajuci. Mas @Jakub pocit, ze ked si vyberie niekto pneumatiku Continental ContiEcoContakt 5 (na stitku B,B, 71 db) nutne musi skoncit v jarku? Co potom tie nezavisle testy, kde sa testuju pneumatiky komlexne. K takym najznamejsim a najkomlexnejsim urcite patria testy ADAC (vid prilohu ADAC). Preco tato pneumatika potom vyhrala tento test? @Katikakus, ty by si zrejme vybral (vid ADAC 1) Pirelli alebo Barumku, lebo nizky valivy odpor = horsie az nebezpecne jazdne vlastnosti a tieto maju uz zrejme dostatocny valivy odpor pre tvoju bezpecnost. V com by boli lepsie, kam by si s nimi chodil, ked prve dve su k nicomu s tym svojim nebezpecnym valivym odporom? @Snike, podla tvojho 1. bodu kde vidis rozpor medzi nezavislym testom a stitkom EU? Alebo fakt zle vidim, ze "zelene pneumatiky" mozu mat dobre az vyborne jazdne vlastnosti? Prejdi si tie nezavisle testy, podla ktorych sa snazim aj ja vyberat pneumatiky. Nemusime sa zhodnut pri konecnom verdikte, kazdy mozeme mat ine preferencie. Byvam na juhu Slovenska. V od jari do jesene nam tu prsalo asi 10x a z toho som siel autom asi 4x. Na dovolenku chodievam do Talianska, no ani tam neprsi. Zda sa mi logicke preferovat vlastnosti za sucha. V zime do hôr nechodim a u nas si akosi ani nespominam na suvislu snehovu pokryvku. Prevazne jazdim po suchych cestach pripadne mokrych, ci snehovej brecke. Naco mi bude pneumatika s vybornymi vlastnostami v hlbokom snehu? Ak nebodaj nieco naasnezi a nie je to odpratane a posypane, vznikne u nas kalamita a jazdi sa v kolonach na jednotku ci druhy prevodovy stupen. Vzdy sa najdu taki, co jazdia na takejto ceste aj s letnymi pneumatikami. Radsej budem preferovat dobre jazdne vlastnost za sucha a mokra, lebo 99% jazdim po takychto cestach. Ak najdem viacero pneumatik, ktore v tychto parametroch vynikaju, vyberiem si tu, ktora ma nizsi valivy odpor a je pripadne tichsia. Aku logiku a rozum pouzivate Vy pri vybere?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil Pete62 dne 12.11.2012 12:24, celkově upraveno 2
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 12.11.2012 11:54

Micheliny vrat a kup si pneu podle EU stitku - pro tebe to bude zrejme nejlepsi volba. :yes:
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod Pete62 » 12.11.2012 11:55

Skoda, ze cela debata sa zvrhla len na kritiku nejakych pneumatik a velebenie svojich vlastnych rozhodnuti. Jeden o koze, druhy o voze. Myslim, ze by bolo lepsie zalozit vlakno "Viem ake pneumatiky a olej"
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 12.11.2012 11:59

Nekolik lidi se ti tady snazi vysvetlit, ze resit pneu podle EU stitku je nesmysl. Dalsi diskuse neni potreba.
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod snike » 12.11.2012 12:10

Pete62 píše:... Alebo fakt zle vidim, ze "zelene pneumatiky" mozu mat dobre az vyborne jazdne vlastnosti? Prejdi si tie nezavisle testy, podla ktorych sa snazim aj ja vyberat pneumatiky.

AutoBild (DE) 2011 - 205/55 R16

1) Pirelli P7 Cinturato ***
Stärken: Spitzenfahrleistungen auf nasser und trockener Strecke, gute Lenkpräzision und ein hervorragendes Preis-Leistungs-Verhältnis. • Schwächen: erhöhtes Abrollgeräusch. • Urteil: vorbildlich.
2) Vredestein Sportrac 3 ***
Stärken: ausgewogenes Allroundtalent mit besten Sicherheitsreserven bei Aquaplaning, stabile Seitenführung, hohe Laufleistung. • Schwächen: nur mäßiger Komfort. • Urteil: vorbildlich.
3) Hankook KinERGY Eco K425 **
Stärken: fahrdynamischer Spitzenreifen mit besten Sicherheitsreserven bei Aquaplaning, angenehmer Abrollkomfort. • Schwächen: erhöhter Verschleiß. • Urteil: empfehlenswert.
4) Continental Premium Contact 2 **
Stärken: untadeliges Fahrverhalten mit kürzesten Bremswegen auf nasser und trockener Strasse, gute Aquaplaningeigenschaften. • Schwächen: erhöhter Verschleiß. • Urteil: empfehlenswert.
5) Uniroyal Rain Expert **
Stärken: der Nässespezialist mit hohen Sicherheitsreserven bei Aquaplaning und einem niedrigen Verbrauch. • Schwächen: leicht verzögertes Lenkansprechen auf trockener Piste. • Urteil: empfehlenswert.
6) Bridgestone Turanza ER300 Ecopia **
Stärken: dynamische Handlingqualitäten mit guter Seitenführung und Lenkpräzision, gute Aquaplaningreserven. • Schwächen: nur durchschnittliche Verbrauchsergebnisse. • Urteil: empfehlenswert.
7) Fulda Progresso **
Stärken: sichere Fahreigenschaften und kürzeste Bremswege auf nasser Strecke, angenehmer Abrollkomfort. • Schwächen: mäßige Trockenhandlingresultate, erhöhter Verschleiß. • Urteil: empfehlenswert.
8) Yokohama C.drive 2 **
Stärken: gute Aquaplaningreserven, ausgewogenes Trockenhandling, niedriger Verbrauch. • Schwächen: verlängerte Bremswege und untersteuerndes Fahrverhalten auf nasser Strecke. • Urteil: empfehlenswert.
9) Michelin Energy Saver *
Stärken: kürzeste Trockenbremswege, höchste Laufleistung, niedriger Verbrauch. • Schwächen: nur durchschnittliche Ergebnisse auf nasser Piste und bei Aquaplaning. • Urteil: befriedigend.

10) Toyo Proxes CF1 *
Stärken: sicheres Fahrverhalten auf trockener Piste, niedriger Kraftstoffverbrauch. • Schwächen: geringe Aquaplaningreserven, verlängerte Trockenbremswege. • Urteil: befriedigend.
11) Dunlop SP Sport Fastresponse *
Stärken: stabil sichere Fahreigenschaften auf trockener Piste, niedriger Verbrauch. • Schwächen: untersteuerndes Fahrverhalten und verlängerte Bremswege bei Nässe. • Urteil: befriedigend.
12) Goodyear EfficientGrip *
Stärken: bester Abrollkomfort, gute Wirtschaftlichkeit, niedrigster Verbrauch. • Schwächen: träge Lenkung, untersteuerndes Fahrverhalten, verlängerte Nassbremswege. • Urteil: befriedigend.
13) Gislaved Speed 606 *
Stärken: kurze Nass- und Trockenbremswege, guter Komfort, geringer Verbrauch. • Schwächen: kaum Aquaplaningreserven, mäßige Lenkpräzision, geringe Laufleistung. • Urteil: befriedigend.
14) Firestone Firehawk TZ 300 -
Stärken: gute Aquaplaningreserven, kurze Nassbremswege. • Schwächen: unharmonisch untersteuerndes Fahrverhalten, mäßiger Komfort, erhöhter Kraftstoffverbrauch. • Urteil: bedingt empfehlenswert.
15) Syron Race 1 -
Stärken: leises Abrollgeräusch, geringe Anschaffungskosten. • Schwächen: verlängerte Bremswege, deutlich eingeschränkte Laufleistung, erhöhter Kraftstoffverbrauch. • Urteil: bedingt empfehlenswert

Znovu opakuji, píšu jen svůj názor na tuto problematiku a plně respektuji, že někdo jiný může mít názor od mého odlišný :yes: Michelin Energy Saver jsem měl na svém Cee´dovi z výroby, teď jsem rád, že na novém budou neEKO Hankooky :thu:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Pete62 » 12.11.2012 12:24

@Katikakus, jedine na co mi posluzil stitok EU bolo, ze som zistil, ze Michelin zrejme podvadza zakaznikov a to som riesil. Ak tu niekto riesi vyber pneu podla stitku, si to Ty! Citujem Ta: "Micheliny vrat a kup si pneu podle EU stitku" :D
Pete62 Muž
Přispěvatel fóra

Kia Soul (2009)
70000 km @ 5.1 l/100km

Příspěvekod Mexican » 12.11.2012 13:08

ked to tu tak citam, tak si poviem.. good luck mladenci, ste fakt experti. davat rovnatko medzi valivy odpor a prilnavost. Dobre. Bohuzial si vela ludi taketo ironicke poznamky nevsimne a bude to povazovat za pravdu. Ked si odmyslim fakt, ze testy pneumatik robi prakticky len ADAC a jeho partneri v rakusku / svajciarsku a vy to tu beriete ako bibliu, musim sa usmiat

eko stitok nie je zla vec. Tak ako u chladniciek to ale nie je jediny ukazovatel - tiez na eko stitku nenajdete rozmery vnutorneho priestoru, pocet zasuviek. treba si to otvorit. Tie ukazovatele co su na stitku pneu je mozne testovat strojovo vcelku jednoducho. Vsetky ostatne ukazovatele su narocnejsie a IMHO nie je technicky mzone *resp je to hrozne nakladne) to realizovat pre vsetky predavane pneumatiky

nik vas nenuti kupovat pre tie vase premotorizovane 80 az 100kW supersporty eko pneumatiky. Osobne som jazdil viacero pneu s predlzenym dojazdom (Energy saver od Michelinu, Dynaxer od Kleberu, K425Eco od Hankook) a nikdy som nemal problemy. A to na tych autach nebolo ESP. Dobrzdit som dobrzdil pretoze sa pozeram dalej nez 3 metre pred cumak a do zakrut netestujem zakony fyziky

uznavam, kupovat na nieco ako Genesis Coupe, Golf GTi, Clio Sport, Focus ST pneu s nizkym valivym odporom asi nie je produktivne. Tak sa skor hodia specialne sportove pneu oproti ktorym bude vacsina tej strednej triedy ktoru tu vy propagujete bieda

tak a teraz do mna ;)
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Další

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion