Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
tak klobuk dolu pred inziniermi z hyundai a kia ) Takyto vykon z takeho objemu je super. Tento motor by sa mal vraj objavit aj v dalsej generacii ceedu uz sa tesim
byli by slavní,ale , kdyby to vypustili tak před 5 lety, toto dnes není žádný zázrak, motor PSA s BMW a jemnou niancí i ve Fordech a Mazdách to umí rovněž, stejně tak Opel podívejte na novou Astru, dnes tam s dvojitým turbem(twin) zabrousí skoro koncernové 1,4 a mají v záloze na stejném principu i 1,6, rovněž v této rovině je v popředí Fiat a značky sdílející stejnou základnu, to je povyku jak kolem GDI.......
Prusvih to bude, az zacnou pojistovny pocitat pojistku dle kW a ne dle objemu
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
To je fakt slušné, ale spíš čekám jestli přijdou s malými turbomory (1.2, 1.4), trochu v tom zaspali. Na druhou stranu osvědčený 1.6CVVT mě hodně příjemně překvapil ve všech směrech, zajímalo by mě zda někdo měl měl možnost ho objektivně porovnat (tj. jezdit delší dobu) s třeba 1.4T od VW a Renaultu - tj. jak táhne, hlučnost, spotřeba...
Johny
Kia Sportage 1.6 MHEV DCT Exclusive 4x2 Kia Ceed SW 1.6 CVVT Comfort Plus MY 2010, 12/2010
Vůbec nejsem příznivec malých obsahů a spíš se kloním k velkým obahům, protože se to projevuje na životnosti. Mám 1,8 turbo 20V ,116 Kw 227 Nm a to je základ uspěchu, mám najeto 154 Tkm bez jediné závady a spotřeba okolo 8,1 litrů. Dále v Sorentu 2,5 CRDI mám 125 Kw a cca 400 Nm a to beru jako dostačující a spotřebu mám taky kolem 8,5 litrů. V budoucnu bych si dokázal představit i 3 litový obsah.
Tady s tebou plně souhlasím....., o co to je pohodovější, nevytáčet, ale mít stále rezervu, před 2 l jsem měl 2.2 l trochu s upravenou charkou.....cca něco, těsně, pod 130 kW, neměřilo se to ale dělalo se to s origo aparatúrou a programem PSA, byla to lahoda, jinak i stávající 2 l je pohodový, zatím pořád přemýšlím o tom, že cestou na sraz dostane dílčí úpravu, při zastávce na Kladně..
Po zkusenostech s 2.2 CRDi bych urcite nesel do nizkeho objemu a jeste s turbem Ono posouvani vykonu na malem objemu se mi vubec nelibi, pak to konci tak, ze se vydavaji software na ochranu turba apod.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Již strašně dlouho platí ,, objem ničím nenahradíš" Ta politika Eu ve snižování CO2 emisí je stejný blábol jako globální oteplování. Sama příroda vyprodukuje CO2 tolik že to lidi činností neovlivní. Takže je to jen politikum, stejně jako cpaní malých obsahů do aut 14 metráků a vice těžkých. Náklady na výrobu maloobsahových motorů jsou stejné jako na velkoobsahové, ale v životnosti je propastný rozdíl. Takže cca dva motory malého obsahu na životnost velkého obsahu. Ekologie zapláče díky exhalacím při výrobě. Rozdíl ve spotřebách přitom je vcelku minimální.