Zimne pneu

Diskuze o všem, co nelze zařadit do jiné sekce.
Discussion about everything what has not own section.

Zimne pneu

Příspěvekod zebo » 09.09.2010 17:15

Kedze zimna sezona je predo dvermi, a nie kazdemu sa chce behat po nete, tu mozete davat odkazy na najlacnejsie predajne, zacinam tymto:

- podla adac.de su tieto odporucane
Continental TS 830
www.lacnepneu.net
Goodyear ultragrip 7+
www.pneumatikyadisky.sk
Sportage QL 2020, 1.6 CRDI, AT, AWD, Gold.
zebo Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2020)
59600 km @ 5.6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Zimne pneu

Příspěvekod PetrLa » 09.09.2010 21:02

na adac.de se vykašli.....kup si to co ti doporučí známí a nebo se prostě jenom dívej, co má obuté většina lidí....popravdě každá zimní je lepší jak letní (v zimním období)....jo a nebavme se vůbec o pneu ze supermarketů...to je prostě jednoznačně shit......kup cokoli z naší produkce nebo známých značek a určitě neprohloupíš....po sjetí můžeš zkusit jinou značku....ovšem rozdíly zas tak velké nebudou.

Moje recenze....na našem Ceedu Continental ContiWinterContact TS810.....na autech rodičů Barum Polaris 2 ....v obou jsem najezdil dost kilometrů a nezpozoroval jsem rozdíl. Obě můžu doporučit.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod ferino » 09.09.2010 21:23

No neviem, ale nespozorovat rozdiel medzi Continental ContiWinterContact TS810 a Barum Polaris 2 ma trocha zaraza. :?
Mne stacilo presadnut z auta co malo zimne Barum Polaris do auta so zimnymi Michelinmi Alpine A3 a rozdiel bol citelny. Co sa tyka hluku aj trakcie(rozbiehanie). A to ani o tych Michelinoch nemam extra vysoku mienku.
Dokonca aj teraz prezutie letnych Matadorov MP42 na letne Pirelli P6 spozorovalo aj firemne auto O1, ktore mam pridelene a staram sa on ako o Cee'd. Pri rozjazde na mokrej vozovke do kopca prestalo blikat ASR pri rovnakom style jazdy.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 09.09.2010 21:42

ferino píše:No neviem, ale nespozorovat rozdiel medzi Continental ContiWinterContact TS810 a Barum Polaris 2 ma trocha zaraza. :?
Mne stacilo presadnut z auta co malo zimne Barum Polaris do auta so zimnymi Michelinmi Alpine A3 a rozdiel bol citelny. Co sa tyka hluku aj trakcie(rozbiehanie). A to ani o tych Michelinoch nemam extra vysoku mienku.
Dokonca aj teraz prezutie letnych Matadorov MP42 na letne Pirelli P6 spozorovalo aj firemne auto O1, ktore mam pridelene a staram sa on ako o Cee'd. Pri rozjazde na mokrej vozovke do kopca prestalo blikat ASR pri rovnakom style jazdy.

víš dělám v oboru ...vím o čem mluvím....jak jsem tu několikrát říkal, jezděte si na čem chcete, třeba na olačkách...je mi to jedno ...vaše peníze, vaše životy...jen to do mě neperte.....k těm vašim postřehům tu celkově....vůbec nevíte kolik ročně zakáží ekologové používat surovin, co všechno se mění....co vše se nahrazuje....stejná guma za rok vůbec nemusí být stejná ... vývoj jde kupředu ....to co bylo před rokem v Continentalu, Michelinu, Pirelli je dnes v Barumce, Matadoru, Semperitu, Uniroyalu, Fuldě...co já vím ještě v čem.....pletete tu sem tam koše s baňama.

Zkrátka ...používejte v zimě zimní a v létě letní ....když budete jezdit jak lidi, stejně nikdy na hranici té pneumatice nešáhnete. Pak už lze polemizovat jen o životnosti, hlučnosti a prkotinách. To že se někomu něco zdá, nemusí být pravda. Je to jen subjektivní pocit....hluk lze měřit v dB, ojetí pneumatiky v mm.
Fakta a data. Ani ty slavné testy v magazínech a na internetu mnohdy nehodnotí jen čistě vědecky, ale taky subjektivně a kolikrát tomu dávají větší váhu jak tomu samotnému měření. Škoda mluvit.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod ferino » 09.09.2010 22:35

PetrLa píše:jak jsem tu několikrát říkal, jezděte si na čem chcete, třeba na olačkách...je mi to jedno ...vaše peníze, vaše životy...jen to do mě neperte.....k těm vašim postřehům tu celkově....vůbec nevíte kolik ročně zakáží ekologové používat surovin, co všechno se mění....co vše se nahrazuje....stejná guma za rok vůbec nemusí být stejná ... vývoj jde kupředu ....to co bylo před rokem v Continentalu, Michelinu, Pirelli je dnes v Barumce, Matadoru, Semperitu, Uniroyalu, Fuldě...co já vím ještě v čem.....pletete tu sem tam koše s baňama.

Zkrátka ...používejte v zimě zimní a v létě letní ....když budete jezdit jak lidi, stejně nikdy na hranici té pneumatice nešáhnete. Pak už lze polemizovat jen o životnosti, hlučnosti a prkotinách. To že se někomu něco zdá, nemusí být pravda. Je to jen subjektivní pocit....hluk lze měřit v dB, ojetí pneumatiky v mm.
Fakta a data. Ani ty slavné testy v magazínech a na internetu mnohdy nehodnotí jen čistě vědecky, ale taky subjektivně a kolikrát tomu dávají větší váhu jak tomu samotnému měření. Škoda mluvit.

S prvou castou suhlasim bezozvysku.

S tou druhou by som s istou castou polemizoval. 8-) Ale jedno je iste. Take pneumatiky, ktore by odolali fyzikalnym zakonom este nevymysleli, takze...rovnako ako elektronickych pomocnikov v aute. To je to co by si mal kazdy vodic uvedomit ked sada za volant.
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 10.09.2010 02:24

PetrLa píše:na adac.de se vykašli.....kup si to co ti doporučí známí a nebo se prostě jenom dívej, co má obuté většina lidí....popravdě každá zimní je lepší jak letní (v zimním období)....jo a nebavme se vůbec o pneu ze supermarketů...to je prostě jednoznačně shit......kup cokoli z naší produkce nebo známých značek a určitě neprohloupíš....po sjetí můžeš zkusit jinou značku....ovšem rozdíly zas tak velké nebudou.

Moje recenze....na našem Ceedu Continental ContiWinterContact TS810.....na autech rodičů Barum Polaris 2 ....v obou jsem najezdil dost kilometrů a nezpozoroval jsem rozdíl. Obě můžu doporučit.

HA HA.
Rozdiely sú obrovské!Ja nepochopím ako to niekto pri jazde necíti.Ja v zime jazdím tiež na TS830.
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod reddevil » 10.09.2010 08:12

@petrla: da sa to aj menej arogantne napisat, nie? ved aj ty sam si odporujes vo svojich tvrdeniach...

najprv pises - nie je velky rozdiel medzi conti a barum a potom napises, ze co je jeden rok v conti, to je na dalsi v barume... teda sam priznas odlisnosti vo vyrobnej technologii a pouzitych materialoch... takze rozdiel tam urcite je :yes:

dalsia vec - ze supermarkety predavaju shit a zaroven napises, ze si maju kupit nieco nase alebo aj ine fajnovejsie znacky... hmm, ja som kupil v supermarkete znackove pneu goodyear takmer o polovicu lacnejsie ako v specializovanych obchodoch ci e-shopoch... nezovseobecnuj nieco, co nemusi byt pravda :no:

v com s tebou suhlasim je, ze v lete letne, v zime zimne a nech vsetci jazdia tak, ako sa jazdit ma, potom je vsetko ok :thu:

a takisto co sa tyka testov... velakrat su zaplatene priamo tym ci onym vyrobcom/predajcom, a to sa netyka len pneu (pc, elektronika...) :thd:

:twisted:
KIA Venga 1.4 CVVT 66kW EX Steel Gray
reddevil Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Venga (2010)
47000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Patrik » 10.09.2010 08:47

letne pneu mam Michellin energy 205/55 R16 a zimne Dunlop 3D Winter 195/65 R15 a obe funguju celkom dobre. Typy pneumatik su rozne a aj ich ceny , niekedy sa podari vyrobit aj lacnejsiu pneumatiku na dobrej urovni , inokedy to moze byt horsie. Drahsie pneumatiky maju medzi sebou tiez niekedy znacne rozdiely , zalezi od povrchu (sucho , mokro , sneh , lad) a ale aj od samotneho auta , to hra asi tiez dvolezitu ulohu pri vybere urciteho typu pneumatik.
Patrik Muž
Uživatel fóra

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia cee'd SW (2009)
21800 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod Stefi » 10.09.2010 08:58

:? Chlapci sleduji tu přestřelku, je to věc názoru a osobní zkušenosti, co můžu například říci ve prospěch barum polaris 2, měl sem je jednu zimu a to bylo snehu a ledu neurekom, osvědčily se, jak při neprohrnutém tak v břečce i na uježděném, na dálnici jsem jel i přes 200, pohoda, obouval sem i GY Ultra Grip, bylo to vstejném rozměru jak Barumka jen na P-307, tochu víc čerstvého sněhu, nebo břečka hrůza, jinak to šlo, dále na P-406 Kupé jsem vyzkoušel Syron, německá firma s pobočkou v argentině vzorek jak Michelin Alpin 2, cena poloviční, bylo to v zimě kdy nás likvidoval Kyril, drželi ve všech režimech provozu a cestácch :thu: , měl jsem i Federal /N.Zéland/rovněž firma známá v sportu a u nás na tereňákoch, výborné, loni jsem jezdil Conti. TS810 výborné dálnice a uježděné, čerstvý a břečka velké výhrady :thd: ,
@reddevil . PetrLa fakt dělá v gumárně, a on to nemyslel, jako že u nás jsou výběhové vzorky a horší technologie, jak u zahraničních mateřských firem, dobře se podívej co kde kdo vyrábí, najdeš tam od Číny přes celou Europu a Rusko a to u těch věhlasných značek, každá značka dáva na trh prémiovky, ale i lidovky, vysvětloval mi to známej, který provozuje servis FirstStop, /Brigestone, Firestone,Daytona a vlastní pneu FirstStop/ názvy možná nejsou spisovně, ale chtěl jsem říct , řekl že je všechny pneu. jsou dobré a materialy jsou vezměs stejné, a pro naše podmínky/europy/ vyhovují všechny.....jinak ve finále, ja bych třeba potřeboval jiné gumy/vzorek/, když se toulám po Šumavě a jiné ve vnitrozemí a na dálnici :lol: :lol: , každá je pro něco jiného jednička... :?
:? Pomalu jsem zapoměl, že jsem chtěl dát odkaz na zimní pneu :? , http://www.az-pneu.cz/pneumatiky/osobni-zimni , no jo lepší to již nebude :roll:
Naposledy upravil Stefi dne 06.12.2010 11:28, celkově upraveno 1
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Prokeš » 10.09.2010 09:40

No k tématu gumy , můžu říct asi toto když jsem kupoval v listopadu Soula tak sem dostal sadu 4 kol zdarma a je to obuté na Sáva Eskimo můžu říct že sám bych si je prvně nekoupil ale po zimě jsem změnil názor ,perfektní záběr nikde jsem nezůstal vždycky jsem se vyhrabal a že je u nás sněhu dost a prohrnu jí až v 7 hodin ráno a sedí taky dobře, 1 nevýhodu mají kde sypou štěrk tak leze do vzorku a pak následně létá ven , takže to chce zástěrky,v práci máme tetka Continentál a předtím Barum polaris , Continentálky líp seději na tom jsme se shodli asi všichni máme je na9 sanitkách a to je za zimu sjedeme ,samozřejmě je to taky o ceně všude se šetří , a hlavně o stylu jízdy ,tak čau a hodně kilometrů bez nehod.... :drink:
Prokeš Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

Příspěvekod zulyk » 10.09.2010 09:52

u mna budu v zime hostovat Matador MP59, tak uvidime ako sa osvedcia :)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod ferino » 10.09.2010 10:02

Prokeš píše:No k tématu gumy , můžu říct asi toto když jsem kupoval v listopadu Soula tak sem dostal sadu 4 kol zdarma a je to obuté na Sáva Eskimo můžu říct že sám bych si je prvně nekoupil ale po zimě jsem změnil názor ,perfektní záběr nikde jsem nezůstal vždycky jsem se vyhrabal a že je u nás sněhu dost a prohrnu jí až v 7 hodin ráno a sedí taky dobře, 1 nevýhodu mají kde sypou štěrk tak leze do vzorku a pak následně létá ven , takže to chce zástěrky,v práci máme tetka Continentál a předtím Barum polaris , Continentálky líp seději na tom jsme se shodli asi všichni máme je na9 sanitkách a to je za zimu sjedeme ,samozřejmě je to taky o ceně všude se šetří , a hlavně o stylu jízdy ,tak čau a hodně kilometrů bez nehod.... :drink:

Pod toto sa podpisujem. Sava Eskimo 3 som mal pred par rokmi na Toyote, a co sa tyka hluku boli perfektne. Rovnako ako v jazde na snehu a brecke. Akurat dezen rychlejsie mizol. Dokonca boli tichsie ako letne Firestone Firehawk TZ 200 Fuel Saver a to po hned prezuti zimnych Sava na letne Firestone pocula aj moja manzelka. :) Inak tie letne Firestony vyrobene v Spanielsku boli snad najhlucnejsie pneu co som mal na autach vobec obute.
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod kaduz » 10.09.2010 11:35

taky můžu doporučit savu eskimo 3, mam je na autě a spokojenost ve všech směrech ;)
Kia Ceed SW 1.6 GDI TOP
kaduz Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2015)
86000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod PetrLa » 10.09.2010 16:38

reddevil píše:@petrla: da sa to aj menej arogantne napisat, nie? ved aj ty sam si odporujes vo svojich tvrdeniach...

najprv pises - nie je velky rozdiel medzi conti a barum a potom napises, ze co je jeden rok v conti, to je na dalsi v barume... teda sam priznas odlisnosti vo vyrobnej technologii a pouzitych materialoch... takze rozdiel tam urcite je :yes:

dalsia vec - ze supermarkety predavaju shit a zaroven napises, ze si maju kupit nieco nase alebo aj ine fajnovejsie znacky... hmm, ja som kupil v supermarkete znackove pneu goodyear takmer o polovicu lacnejsie ako v specializovanych obchodoch ci e-shopoch... nezovseobecnuj nieco, co nemusi byt pravda :no:

v com s tebou suhlasim je, ze v lete letne, v zime zimne a nech vsetci jazdia tak, ako sa jazdit ma, potom je vsetko ok :thu:

a takisto co sa tyka testov... velakrat su zaplatene priamo tym ci onym vyrobcom/predajcom, a to sa netyka len pneu (pc, elektronika...) :thd:

:twisted:

arogantněji to nešlo...bylo to na max, protože to téma je tu každou zimu každé léto a je to furt na jedno brdo....takže se omlouvám, ale tohle téma je tu furt a furt a furt nic. Protože jsem se očividně špatně vyjádřil, tak ....dejme tomu silika....nejprve ji zavedou do Michelinů a Continentalů, pak do Barumek a Fuldy, a jakmile vyvinou něco lepšího zas to prvně půjde do Continentalek a pak do Barumek....hold prémiová značka to dostane první a pak až ty na to naše domácí žvýkání.....takže jsem tím chtěl říct, že prémiové jsou sice lepší, ale ty "naše" jsou na té úrovni jak prémiové před časem. Je to nyní k pochopení?

No doufám, že ano.

PS: já se v zimě držím pravidla čtyřech a jsem v klidu.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod zebo » 12.09.2010 11:56

Zmyslom tohto celeho bolo pri prvotnej myslienke zdielat informacie o cenach zimnych pneu pre nadchadzajucu sezonu,
nakolko je tych e shopov mrte vela a urcite je aj na tomto fore mnozstvo zaujemcov, ktori si budu chciet kupit nove gumky.

Takze ak natrafite na dobru cenu a dobre sluzby - sem s nimi , verim ze to viaceri ocenia.

Debatu o kvalite a znacke a o vyvoji nechajte ku pivu na zraze :drink: .

Vdaka Zebo
Sportage QL 2020, 1.6 CRDI, AT, AWD, Gold.
zebo Muž
Uživatel fóra

Kia Sportage IV (2020)
59600 km @ 5.6 l/100km

Další

Zpět na Všeobecný pokec / General Discussion