"zamastene" brzdy

Tlumiče, odpružení, řízení, brzdy a vše kolem.

"zamastene" brzdy

Příspěvekod Neumi » 11.01.2011 10:07

Tak mam jednu neprijemnu skusenost s brzdami.
Vcera som odniesol auto do servisu s tym, ze ked dlhsie stoji, tak trva tak 10 zosliapnuti brzdovym pedalom kym zacne brzdit. dovtedy nic.
No a dnes mi volali zo servisu ze treba komplet menit brzdy, platnicky, kotuce, vpredu vzadu. Ze su celkom znicene. Nato som kukal ze jak mozu byt po 24000km znicene, ze to by som hadam musel jazdit po okruhu.
Tak ze ok ved vymente ved vramci zaruky ok. A nato mi typek vravi ze nie to neni na zaruku, to mi musel niekto navazelinovat, s tym sa este nestretli a teda 700 eur.
Vraj su cele nasiaknute olejom alebo vazelinou.
(auto ma za sebou jednu vymenu oleja po 1500km- na odporucanie predajcu a prvu zarucnu prehliadku, teraz ma 24000km najazdene)
Skoro ma mrdlo pri telefone, dnes tam musim ist este pozriet a uvidim co a ako.
Mate niekto nejaku skusenost s niecim podobnym ?
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: "zamastene" brzdy

Příspěvekod tonyp » 11.01.2011 14:02

To su celkom srandisti.

By som sa okamzite pytal na meno osoby a chcel zdovodnenie pipsomne a poslal to distributorovi. Takuto odpoved od servisu nech skusaju na skolkarov. Ktory to bol servis ? samozrejme treba skusit iny a tymto povedat, ze uz sa tam neukazes a budes im robit particnu reklamu.

Mne teraz brzdy statocne hrdzaveju, ale po 3 zabrzdeni je to uz 100% , dovtedy nizsia ucinnost.
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Neumi » 11.01.2011 15:18

No nato ze kotuce su hrdzave ako liska a prve brzdenia viac suchaju a skriabu ako brzdia som zvyknuty.
Ale mne sa prave zacalo stavat to ze prvych par brzdeni ide auto rovno dalej, az potom dojde na to oskrabavanie hrdze a potom zacne normalne brzdit.
Najskor kym boli sidliska zasypane snehom som myslel ze sa jednoducho viac smyka a nejak som si to nevsimol, ale teraz som rad ze predo mnou neslo ziadne auto ... ;) .
Dufam ze ked sa mi rozmlatia tycky stabilizatorov alebo mi odide prevodovka tak mi to odovodnia tym ze niekto mi to chodi v noci rozoberat ... ;)
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tony » 11.01.2011 16:51

přesně to samé se děje ted mě!!! každý den když auto déle stojí. několik sešlápnutí než to začne brzdit. když s tím vyjedu z pod přístřešku (takže nepadá na to přímý mráz ani rosa atd.) tak prostě když sešlápnu brzdy tak auto furt jede a při rychlosti 10km/hod jak se pohybuju po zahrade zastaví až za několik sekund! takže ti to stoprocentně NIKDO nenaolejoval!!! je to vada brzd a mělo by to být na záruku! dej vědět jak pochodíš asi se taky zajedu podívat do servisu bo mě to už začíná pomalu ale jistě srát!včetně toho přilepování destiček. to není normální ne??? při rozjezdu to trhne vždycky jako prase... nikde jinde sem to ještě neviděl. osobně si myslím že bud desticky nebo kotouce jsou z vadneho materialu.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod titanus » 11.01.2011 17:06

musim sa pridat, auto mi asi prvy krat co ho mam, stalo 3 dni a v nedelu vecer, tiez prve 3-4 zosliapnutia absolutne ziadna brzdna sila, ziadna...nikdy pred tym a ani teraz potom sa mi to nestalo...no mam pocit ze brzdovy pedal bol o nieco maksi ako obvykle ale z toho soku netusim ci to tak bolo...prvotne ma napadlo ci mi nejaky hlodvace neprehrizol hadicku no to by isiel pedal az na podlahu...pripisoval som to nadmernej vlhkosti - sobota dast a v nedelu cely den husta hmla a teploty okolo 2-3 stupnov...ak to clovek necaka moze nato pekne doplatit...u mna je ta vyhoda ze auto stat 3 dni v dohladnej dobe urcite nebude...kazdopadne ak sa to bude opakovat budem to riesit - nie je nic horsie ako problemy s brzdami :| ja len dufam ze to bola zhoda nahod a bude to slapat tak ako doteraz...anyway za chvilu mam 3 garancku takze to chlapsi poriesia...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod vladislav » 11.01.2011 17:24

@Tony
Tak tohle přesně mi dělalo než jsem tenkrát neubrzdil a namáčknul si předek o druhé auto...Prostě jsem chvátal domů a zapomněl to ošoupat brzdění..Ženská přede mnou to zahaltovala na tvrdo a já stál na brzdách a jelo to furt...Pak přišla výměna všech kotoučů i i destiček..Na záruku.... :yes:Měl jsem tenkrát najeto 30 tis kilometrů...Ted mám najeto 70 tis..A je to podstatně lepší ..Přirezne to občas,ale v takové míře jako tenkrát v žádném případě.. :no:

13.února 2009

P__tek_t__in__ct__ho_________.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Neumi » 11.01.2011 18:57

No bol som v servise a velmi som nepochodil. Podla toho co mi ukazovali fotky tak kompletne kotuc aj dosticky su cele od nejakej vazeliny.
Odpoved servisu je ze ma asi niekto ma velmi rad a natrel mi ich a ziadna zaruka pretoze to neni vadou materialu ale mi to sposobil niekto druhy.
Cize kompletne nove platnicky, vdaka tomu ze som na tom jazdil kym som to zistil sa vraj od vysokej teploty zakalili aj kotuce cize aj nove kotuce.
Cakam kym mi zajtra poslu nejaku kalkulaciu ale predbezne 700.
Ide ma mr***t ked si zratam kolko by ma to vyslo mimo kie, suciastky asi tak na 300.

Neviete niekto ci by sa to nedalo nejak riesit cez poistovnu? poistenie proti vandalizmu by som mal mat.
Kia Pro_cee'd (2009)
20000 km @ 6.7 l/100km
Neumi Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod vladislav » 11.01.2011 19:10

Nech si tam dát ty díly jiné značky...Myslím destičky a kotouče...Když už to chtějí po tobě platit..Ale že by ti někdo mazal kotouče a destičky??? :? Spíš někdo poškrabe lak..Tomu nevěřím .. :no: .
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Kmet » 11.01.2011 19:35

*Neumi*:
když už to jinak nepůjde, tak já teď dával nové přední kotouče i desky za nějakých 4000,-kč i s prací v :kia: servise. Těch Tvých cca 20 000,-kč je hoooodně přemrštěných. :no: Tu pojišťovnu každopádně zkus - jak říkávala moje babička: líná huba = hotové neštěstí! :thu: Anebo ty brzdy POŘÁDNĚ umyj a zajeď do jiného servisu, jestli máš tu možnost - přece tenhle *nesmysl* nebudeš platit z vlastní kapsy. ;)

edit: ale každopádně tam nedávej :kia: desky - budou se Ti *lepit*. :thd:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 11.01.2011 19:45

Neumi píše:No bol som v servise a velmi som nepochodil. Podla toho co mi ukazovali fotky tak kompletne kotuc aj dosticky su cele od nejakej vazeliny.
Odpoved servisu je ze ma asi niekto ma velmi rad a natrel mi ich a ziadna zaruka pretoze to neni vadou materialu ale mi to sposobil niekto druhy.
Cize kompletne nove platnicky, vdaka tomu ze som na tom jazdil kym som to zistil sa vraj od vysokej teploty zakalili aj kotuce cize aj nove kotuce.
Cakam kym mi zajtra poslu nejaku kalkulaciu ale predbezne 700.
Ide ma mr***t ked si zratam kolko by ma to vyslo mimo kie, suciastky asi tak na 300.

Neviete niekto ci by sa to nedalo nejak riesit cez poistovnu? poistenie proti vandalizmu by som mal mat.

jestli bych mohl poradit, tak opravdu rozhodně ne origo :kia: díly, protože zrovna ty kotouče a destičky jsou tragédie :thd: . Zkus NIPPARTS nebo FERODO budou rozhodně o moooc levnější než částka kterou ti řekli a určitě budou také o mooc lepší
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Jenda » 11.01.2011 20:16

@Neumi
Brzdovým kotoučům by nemělo nic býti. Odmastit a dát nové brzd. destičky. Zkusil bych tyto - cena přiměřená - viz odkaz:
http://aukro.cz/item1406934539_brzdove_ ... _ceed.html
Jenda Muž
KIA Family

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod tonyp » 11.01.2011 20:44

A nie je tam nic ine poskodene, z coho by mohlo nieco vytekat ? je to naozaj vazelina ? skusal si to na ruku ? pri prezuvani na zimne gumy ti to tam nemohli nejako zafrasit ? vsak to ani nie je jednoduche sa dostat k tym kotucom, teda k mas na zimu ocelove disky.

Iny servis by som kazdopadne skusil....
Kia CEED SW 1,6 CRDI 85kW 2009, najazdene 245000 km
Kia Sportage NQ5 1,6 1.6 T-GDI benzin, 2024 MY25
tonyp Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
127000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod titanus » 11.01.2011 21:13

ja by som isiel do servisu a ak si stoja za svojim, zavolal policiu a nahlasil to ako pokus o ublizenie na zdravi...ak to servis je ochotny pisomne dolozit, co bude musiet, tak to rozhodne trestny cin je.... aspon uvidis ako sa budu tvarit ked pride nato aby pisomne potvrdili co tvrdia...a hned potom vandalizmus cez POI...

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod roman mikus » 11.01.2011 23:16

mne sa deje v poslednej dobe to iste. jazdim kazdy den, takze auto stoji len cez noc. nastartujem, rozbehnem sa, brzdim...a auto ide dalej. neskor uz tie brzdy zacnu fungovat a vtedy pocujem, ako sa supe hrdza z kotucov...ci co to je. neprijemna vec. ked sa mi to stalo tuto nedelu prvy krat, skoro som sa posral...

titanus píše:musim sa pridat, auto mi asi prvy krat co ho mam, stalo 3 dni a v nedelu vecer, tiez prve 3-4 zosliapnutia absolutne ziadna brzdna sila, ziadna...nikdy pred tym a ani teraz potom sa mi to nestalo...no mam pocit ze brzdovy pedal bol o nieco maksi ako obvykle ale z toho soku netusim ci to tak bolo...prvotne ma napadlo ci mi nejaky hlodvace neprehrizol hadicku no to by isiel pedal az na podlahu...pripisoval som to nadmernej vlhkosti - sobota dast a v nedelu cely den husta hmla a teploty okolo 2-3 stupnov...ak to clovek necaka moze nato pekne doplatit...u mna je ta vyhoda ze auto stat 3 dni v dohladnej dobe urcite nebude...kazdopadne ak sa to bude opakovat budem to riesit - nie je nic horsie ako problemy s brzdami :| ja len dufam ze to bola zhoda nahod a bude to slapat tak ako doteraz...anyway za chvilu mam 3 garancku takze to chlapsi poriesia...
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod titanus » 12.01.2011 08:36

pozeram ze bratislavcan, tym padom to moze byt zhodou pocasia a lokality lebo aj mne to spravilo v nedelu...lenze u mna sa to uz nastastie neopakuje...

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Další

Zpět na Podvozek / Řízení / Brzdy