Čaute Sorenťáci, nedávno som čítal na jednom fóre, že pri nedostatku prevodového oleja sa môže prevodovka pokaziť. Tak som sa teda pozrel na mierku, a mám ho tam tak málo, že mi nedosiahol ani po koniec mierky. Tak sa chcem opýtať že aký olej tam mám vliať, poprípade môžte poslať linky kde sa dá kúpiť, nechcem všetko riešiť cez autorizovaný servis lebo je to dosť drahé. Kia Sorento 2.5 CRDi 125 kw, 5 st. automat
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Kia cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Kia Sorento II (2010), Kia Sorento II (2013), Kia cee'd GT II (2017), Kia Stinger (2017), Kia Sorento IV (2021)
Zdravim prosim v tech tabulkach jsem nenasel, nebo jsem spatne hledal doplneni oleje do 4kvalt automatu z r.2003 2.5 crdi. Muzete mi nekdo poradit. Dekuji.
A jeste jedna otazka ve stredu si jedu pro SORIHO v aut. na co si mam dat podle vasich zkusenosti nejvestsi pozor jinak ho proste chi a mooooocccc
Automaticka prevodovka ~10l oleje typ APOLLOIL ATF RED-1K to je v prirucce, ale je mozny, ze je to pro 5st. automat, protoze dle tohoto http://forum.australia4wd.com/index.php ... fromperth/ se do 4st. automatu daval nejspis Dexron III, ktery i spis normalne sezenes nez to ATF RED 1k, kterej je neskutecne drahej (v servisu)
Mas VIN toho Sorenta ?
Kia cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Kia Sorento II (2010), Kia Sorento II (2013), Kia cee'd GT II (2017), Kia Stinger (2017), Kia Sorento IV (2021)
ten apolloil red sa u nás ťažko zháňa, je to špecifikácia pdobná Diamond SP-III (Mitsubishi) a dá sa nahradiť Castrol Multivehicle. Oproti Dexron III má vyššiu tepelnú odolnosť. V autorizákoch na to serú a lejú tam Dexron...
Připojuji se taky k tomuto dotazu. Ví tady někdo, jaký teda dobrý olej za rozumnou cenu se dá nahradit místo toho APOLLOIL ATF RED-1K? Minulý týden jsem se ptal v KIA servise co tam lejou, tak mi odpovědeli že "DEXTRON". Bostra
No na cizich Kia forech si pokladaji uplne stejnou otazku a kazdej vaha tam lit neco jineho nez ATF RED-1K. At uz kvuli zaruce, tak i kvuli moznym nasledkum Google hledej… : Kia DEXRON APOLLOIL
Zdarec chlapi. Olej "APOLLOIL ATF RED-1K" jsem nikde na prodej nenašel. Hledal jsem i na zahraničních serverech a taky nic. Co myslíte, mohl by tento olej: http://www.motul.com/cz/cs/products/149ho plně nahradit?